Prefuk vaječníkov - pobyt v nemocnici a priebeh

sisinka2020
12. júl 2020

Ahojte dievčatá chcem sa spýtať tie čo ste boli na prefuku vaječníkov strávili ste v nemocnici jeden deň alebo ste tam boli aj niekoľko nocí ? A ako to prebieha bolelo vás to potom ? Ďakujem za odpovede

zojanka
12. júl 2020

@sisinka2020 ahoj. Prefuk vajcovodov, nie vaječníkov predpokladám 🙂 Záleží aký spôsob sa zvolí na zistenie priechodnosti. Buď laparoskopicky - väčšinou ostávaš v nemocke jednu noc, ambulatne pod rtg - ideš hneď domov, alebo metódou HYCOSY (niekde ako hyfosy) a tá sa robí buď bez narkózy alebo v krátkej narkóze a ideš domov poobede.

sisinka2020
autor
12. júl 2020

@zojanka ahoj ďakujem idem laparoskopicky pod narkózu aspoň tak mi zatiaľ hovorila doktorka

zojanka
12. júl 2020

@sisinka2020 Väčšinou sa býva jednu noc v nemocke. Ja som sice bola na hycosy, ale mam za sebou už laparoskopiu (pri zlcniku). Nebude to nič strašné 🙂 brucho bude bolieť ako pri menštruácii a jazvičky budú kus ťahať. Držím palce.

sisinka2020
autor
12. júl 2020

@zojanka ďakujem pekne dúfam to dobre dopadne

miruska1906
13. júl 2020

@sisinka2020 ja som bola na laparoskopii cez gynfiv, rano som dosla boli sme 4 na rade, ja som bola posledna, napichla mi zilu n lieky, pol hodinu predtym ako ma brali prisla anesteziologicka a dala dake oblbovaky, pom som sama presla na operacku sadla na kreslo, napojili na infuzku pocitala asi do tri (aj ked som s tym bojovala 🤣) za 35 minut som bola prebudena, trocha malatna unavena. na pooperacnom som bola cca 2 az 3 hodiny, pom ma zobrali na normalnu izbu, osobne som mala problem prejst na wc lebo sa mi hned tocila hlava, bolesti ziadne, vecer a rano infuzka, pom prisla lekarka co ma operovala vytiahla mi vyvod z brucha (to bolo to najhorsie z celeho), a isla som domov. prve dva dni horsie vstavanie ale pom akoby som ani na nicom nebola.

sisinka2020
autor
15. júl 2020

@miruska1906 ďakujem za odpoveď aspoň budem vedieť čo ma čaká