Predoperačné vyšetrenia

30. sep 2021

ahojte, musím ísť na vyšetrenie priechodnosti vaječníkov v celkovej anestéze a potrebujem predtým predoperačné vyšetrenia.. neviete mi povedať, ako dlho trvá, kým absolvujem tieto vyšetrenia a koľko sa čaká na kompletné výsledky? doktorke sa neviem dovolať a potrebujeme s gynekologičkou naplánovať zákrok na prvú polovicu cyklu (to je v prvej polovici októbra)... a nikdy som na žiadnej operácii nebola, takže neviem, koľko času mi tie vyšetrenia zaberú... netrpím žiadnym závažný ochorením, ani neberiem žiadne lieky

simca35
30. sep 2021

Ahoj ja som bola na minulý štvrtok na zákroku k IVF. A predoperačné mi spravila moja obvodná. Ak Má samozrejme prístroj EKG. Deň predtým mi zobrala sestrička krv asi 4 ampulky a na druhý deň som bola na EKG a vystavila mi správu čo sa týka predoperačného... Dostať sa na termín u internistu je u nás snáď nemožné ,teda objednávajú až o nejaké dva mesiace. tak som to riešila takto 🙂

simca06022011
30. sep 2021

Jeden odber, EKG a vypise stravu... len sa musis objednat 🙂 U nas najrychlejsie urobili interne rovno v nemocnici, pretoze sukromnici kade tade boli "zaneprazdneni", dobehli sme tam osobne a povedali, ze mozeme na druhy den prist... (zakrok bol o 3dni naplanovany, urgentny). Robieva to aj prakticky lekar uz, ale musi mat ekg,ako pise @simca35.

autor
30. sep 2021

moja všeobecná práveže nemá ekg, takže to musím riešiť cez internistu.. CAR mi ponúka svojich "spriatelených" lekárov, len práve toho sa obávam, že čakacia doba bude taká, že prešvihnem termín.. a ako dlho, prosím vás, platia tie vyšetrenia? ak by som to v októbri nestihla, môžem ísť s októbrovými testami na zákrok v novembri?

janetinka27
30. sep 2021

ahoj, ja som bola minule leto a aj toto leto na predoperacnych, objednala som sa na interne, v meste ich mame viacero, objednali ma o par dni. klinika, ktora isla robit zakrok, mi na svoju ziadanku vzala krv, na interne som uz isla teda s vysledkami z krvi, mala som aj zdravotnu kartu a aj vysledky od odbornych lekarov (endo, dia atd).
predoperacne islo rychlo, urobili mi ekg, zmerali tlak, opytali sa par otazok, precitali spravy, prebrali ci beriem lieky, ci opuchaju nohy atd.
bola som vonku za par minut. predoperacne platili iba 2 tyzdne, ja som kvoli dlhociznej MS nestihla zakrok, takze som o 2 tyzdne isla na predoperacne znova.
anesteziologicke predoperacne mi robili na klinike pred zakrokom, ale neviem co konkretne to bolo, pred zakrokom so mnou zasa urobili rozhovor, zasa zoznam liekov, tlak atd. a dotaznik pred zakrokom, ale ten som vypisovala uz doma (vyska, vaha, fajcenie atd).

thereisabear
30. sep 2021

Podľa mňa, ak by či mala dlho čakať na termín, tak by ťa v CAR upozornili, že sa musíš objednať skôr, už s tým určite majú skúsenosť.

simca06022011
30. sep 2021

Vacsiniu na predoperacne sa objednava tak ze povies kedy mas op a daju ti par dni pred tym predoperacne, nie naopak.

simca35
30. sep 2021

Pol roka platí predoperačné, tak mi povedali nakoľko v marci som mala operáciu na konci septembra som mala ten zákrok a musela som si nové predoperačné robiť, bolo to pol roka a nejaké dni naviac

janetinka27
30. sep 2021

@simca35 tak asi je to individualne, mne urcite akceptovali iba 2 tyzdne a kedze mi prepadlo, musela som ist znova

simca06022011
30. sep 2021

@simca35 urcite nie pol roka, tie výsledky musia byt aktuálne

simca35
1. okt 2021

@simca06022011 Tak mi povedal v CAR, že krv by si zobrali aktuálnu ale EKG stačí pol roka.

simca06022011
1. okt 2021

@simca35 tak ale to je úplne ina vec..