Prednison - ulcerózna kolitída

ivka88888
5. feb 2023

Ahojte, rada by som aktualizovala tému Prednison, sú tu všetko staršie fóra, tak ak by mal niekto aktuálnejšie informácie, momentálne mam 30mg, rada som za všetky info, ja mam z toho strašnú chuť do jedla, problém zo spánkom, oči ma bolia, a mam pocit, že si nič napamatam. Mam Ulceroznu kolitidu, a v schvaľovaní biologickú liečbu.
Bolo by super ak by sme si mohli niake rady alebo informácie povymieňat😊

kacena4
5. feb 2023

ja pri nom beriem aj lieky na zaludok chut do jedla mi nikdy nevadila kedze som bola velmi chuda ale snazim sa jest v malych davkach. ja ho neberiem nonstop. tak 2-3 tyzdne. drzim palceky

katica06
5. feb 2023

@ivka88888 uživala som, ale na inú dg. Vedľajšie účinky podobné, pribrala som cez 15kg. Už neužívam ale kg idú pomaličky dole

ivka88888
autor
5. feb 2023

@kacena4 Dakujem za odpoved aj ja pri ňom beriem na zaludok nolpazu

ajsa7181911
13. feb 2023

Ahojte trpim ulceroznou kolitidou už 5 rok prešla som všetkými liekmi nakoniec som skončila na biologickej liečbe ktorá mi veľmi pomohla. S prednisonom skúsenosti mám začala som to brat postupne od menšej dávky ako sa brat ma a už po prvých dňoch mi bolo lepšie nevýhodu bolo že som mala veľa nežiaducich účinkov hrozne mi stlustla tvar až tak že som mala pocit že mi praskne ďalej som mala veľa vyrasok hrozne som pribrala do brucha a tak ďalej ale črevo mi to dalo do poriadku keď som to začala vysádzať keďže je to kortikoid a tie sa dlho brat nemôžu tak sa mi stav opäť zhoršil.

jamie1607
26. mar 2023

Ahojte, poznam skupinu ludi, ktora vsetky IBD riesila zmenou stravy, ale bolo to dost komplexne a narocne. Zato uspesne, ak by ste niekto mali zaujem o osvetu 🙂
Tito ludia tiez piju aj kavu, specialny druh na podporu travenia, vola sa Healtern Travenie, taka oranzova. Tu som skusala uz aj sama, su v nej byliny na podporu travenia a je to uplna kapitola ako bezna kava - ziadne zhorsenie stavu ani ten tazky pocit na zaludku

katka218218
5. nov 2023

Ahojte, mam na predaj zatvorene balenie Imodulenu IBD (predpisane doktorom, nestihla som vsetky dobrat). Ak by mal niekto zaujem,piste 🌺

evulienka26
22. apr 2024

@jamie1607 ahoj mozes dať bližšie info ohľadom tej skupiny?