Prednison - skúsenosti

27. nov 2024

Ma niekto skusenosti s tymto liekom?zajtra ma caka vysetrenie CT s kontrasnou latkou a dr mi nariadila uzit prednison 30mg, 12 hodin pred vysetrenim spolu zo Zodacom a rano 2 hodiny pred vysetrenim takisto Prednison 30mg a Zodac 10mg.Obavam sa tych nez.ucinkov Prednisonu..mam to brat kvoli prevencii a alergicku reakciu kontrasnej latky.Cize len jednroazovo dnes vecer a rano.

mimuska328
27. nov 2024

A čoho sa akože bojis? Véd to máš jednorazovú dávku nejdeš to užívať rok. Bože čo kedysi robili ľudia keď nebol internet 🤦‍♀️

grof_monte_christo
27. nov 2024

To nic nie je 🙂

autor
27. nov 2024

@mimuska328 citali pribalove letaky a modlili sa aby nemali tie nez ucinky?

autor
27. nov 2024

Mam len obavy, pisali tam o zastave srdca, atd..viem ze letak sa nema citat ale tak no..a liecim sa na vysoky tlak preto mam obavy

grof_monte_christo
27. nov 2024

Ja som to užívala 8 rokov, Medrol, bez prestávky a absolútne nič mi z toho nie je.

zuzap33
27. nov 2024

Uz roky sa liecim na tlak a tiez ju beriem. Na ct chodim kazde pol roka. tato antialergicka priprava je nutna pred ct. Berie ju kazdy. Neviem naco citas letaky, dr vedia co robia

mimuska328
27. nov 2024

Z dvoch tabletiek chceš mať nežiaduce účinky? A čo tie zeny ktoré to berú alebo medrol aj rok aj počas tehotenstva len aby donosili dieta? Aj ja som ho brala keď som mala alergiu par dni a žiadne účinky negatívne som nemala dokonca som vďaka nemu možno aj otehotnela.

lubkovaandrejka
27. nov 2024

@zuzap33 inak zaujimave,ze pri mojom mnozstve alergii mi nedali v nemocnici ani prednison ani zodac, ked som sla na CT s kontrastnou latkou. Esteze som na nu nezareagovala :D

aliziana
27. nov 2024

Pri CT mi nedali Prednison, ale pri chemoterapii áno, 5 dní po 2-2-1, nič mi nebolo...

viestta
27. nov 2024

utorka, letak sa citat ma, ale anafylakticky sok po podani kontrastnej latky je vacsie riziko ako neziaduce ucinky jednorazovej davky lieku, ktore mu maju zabranit.
Vies si predstavit, ze su ludia, ktori ho uzivaju dlhodobo? Kazdy z nich ma zastavu srdca?

amonet
27. nov 2024

tak si precitaj aj anafylakticky sok a vyber si mensie zlo🤷‍♀️

zmrzlinka8
27. nov 2024

pri takej jednorazovej dávke nebudeš mať nežiaduce účinky žiadne.

autor
27. nov 2024

@lubkovaandrejka mne tiez inokedy nedavali ale mala som alergicku reakciu na metamizol tak ze trz radsej dame tablety

autor
27. nov 2024

Zodacu sa nebojim ten poznam berie ho vela ludi na alergie ale Prednison , no dam si to snad to bude ok tie 2 davky vecer a rano

autor
27. nov 2024

@aliziana ja mam vziat 6 tabliet (30mg) vecer a 6 rano, preto mam obavy ze naraz tak vela..

autor
27. nov 2024

@zmrzlinka8 ani pri 6 tabliet naraz vecer a rano?

aliziana
27. nov 2024

To máš 5mg tablety? Ja som mala 20mg, čiže 2 tbl je 40mg

autor
27. nov 2024

@aliziana ano 5 mg mam, cize 30mg dokopy

autor
27. nov 2024

A z prednisonu nemozem dostat alergicku reakciu?nikdy som ho neuzivala a aby som teda nedostala ten sok nahodou ked neviem ako mone telo zareaguje..skusim si dat najprv 1 tabletu a ak to bude ok dam si aj dalsie, zo zodacu by som nemala mat kedze ten je antialergicky nie?

taktotedanie
27. nov 2024

Len uzi,jednorazovo predsa len pred ct bezne to ludia beru

kiki68
27. nov 2024

Tie ucinky su pri dlhodobom pouzivani, nie par dnoch

kiki68
27. nov 2024

Potom asi nemas take vazne alergie, ked Ti este nikto neratoval zivot prave pichnutim vysokej davky kortikoidov. To sa totiz na tie reakcie bezne pouziva a je to velmi ucinne.

bielasovicka
27. nov 2024

Daj si tak, ako ti Dr. povedal, a nevymyslaj

banalu
27. nov 2024

Moj muz berie vyssie davky kazdy den 😉
Uzi prosim ta lieky ako ti nariadil lekar, zo srandy ti to nepredpisal, aby "skusil" ako to dopadne.

winki13
27. nov 2024

Moj 6 rocny mal prednison uz 3krat nasadený po dobu 3 dní a v pohode...este ho to aj dalo viac do kludu.

zmrzlinka8
27. nov 2024

nic sa neboj, ja musím nosiť protialergicky pohotovostný balíček stále so sebou, a kebyže mám nejakú alerg.reakciu teda ja hlavne na lieky mám, tak musím zobrať naraz 2 Medroly (to je ako prednison) a jeden dithiaden a ešte aj adrenalinovu injekciu si mám pichnúť, všetko naraz.
lekári vedia, čo robia.

autor
27. nov 2024

Dobre dakujem vam vsetkym ukludnili ste ma, idem si ich teda dat

danielahamar
27. nov 2024

Môj 4r má z prednisonu halucinácie🫣

zuzap33
27. nov 2024

@kiki68 poznam. Anafylakticky sok po antibiotiku, skoncila som na ARE a usla hrobarovi z lopaty

janka2501
28. nov 2024

Jednorazova davka prednisonu neublizi....ak by brala dlsiu dobu,vtedy sa objavia neziaduce ucinky...dcera ho brala 2 roky.