Poprosím vás mate niektorá skúsenosť nežiadúci účink pri užívaní prednisonu uzivam ho 3 týždne teraz znižujeme za pomocí mudr. Po alergickej reakcii na metanizol i.j. 40 ráno mg po 3 dňoch na 20 mg ale bolo zle opuch ditin spat a hrdlo opuch ticha bol …..museli sme sa vratit na 35 mg po dvoch dňoch na 30 mg 5 dni teraz 25 mg a cítim sa divne tlak na hrudi , zvyseny tep , trocha zvyseny tlak vždy som mala nizky . To že som trocha naliata neriešim . Len mi je divne aj hlava má trocha boli . Je to tym znižovaním
Je to o.k ??? Dik za vašu skúsenosť .
@tanika dobrý deň, od 17.12 beriem prednison , mesiac som brala 20mg ráno , potom mi ho znížili na 10mg ráno, pribrala som cez 7kg 😕🙄🤨 a ako spomínate ten tlak na hrudi mávam , plus pocit cudzieho telesa v krku , už som si dala vziať krv či nemám problém so štítnou žľazou, ale asi zrejme to spôsobujú lieky , boli ma taktiež žalúdok a na ten beriem omemyl ráno nalačno ...ak sa smiem spýtať prečo Vám bol predpísaný prednison ?
@tanika tiež som brala v decembri,dali mi ho po hospitalizácii v nemocnici,mala som postupne znizovat.mne bolo dosť zle z neho,bola som nervózna,necítila som sa vôbec dobre,brala som k tomu nolpazu.moj dr.povedal že mám brať k tomu neurol.lebo som sa mu sťažovala že som po tbl nervózna.
Brala som ho týždeň a stačilo mi,neviem si predstaviť,aby som ho brala dlhšie.
@moniczka31 ďakujem za odpoved , môžem dá spýtať po hospitalizácii z nemocnice ? Na vo ste ho mala ? Ja po alergickej reakcii na novalgin . Dva dni som dostávala hydrokortisan a ditiaten na pohotovosti a v potom má už riešila moja alergologicka prednisonom , Fixit 180 , a ditiaten k tomu nolpazu s lieky k tepu tlaku . Som teraz na 25 mg ale ako to vysadzujem postupne nie a nie sa ztoho dostať . Este mi trocha opuchaju dutiny a maliko mam červený dekolt a to beriem 25 mg ráno .
Som z toho nešťastná 😏
Pomohol Vám ? Akemg ste mala z nemocnice ,?
@ivanocka331
@tanika v nemocnici na neurológii som mala iné infúzie,len na domov mi dali prednison,40mg a postupne som uberala -5mg,ako píšete najprv dekolt osypany vyrážkami,potom čelo,tvár,brada až som musela na kožné .🤨
Už som mala aj alergickú reakciu ako vy ale neviem na čo,totálne som opuchla v tvári,injekcie mi dávali ditiaden ale prednison mi nedávali 🤷
už po tejto skúsenosti s ním by som ho asi odmietla
@moniczka31 ďakujem ja si myslím že ten prednison mi nezaberá . Takze neviem , tlak na hrudi cela som divná , no celé zle . Musim ho ale pustupne znižovať keďže ho beriem viac ako dva týždne . 😏
Ten ditiaten bol injekčne koľko Asi dni ? A pomohlo bol potom pokoj či ste ešte niečo brala potom tabletky ??? Antihistaminika či ditiaten tabletkovo ??
Bože som na nervy .
@tanika dva dni injekcie a týždeň som brala tbl na alergiu
@moniczka31 ďakujem moc skúsim to ešte riešiť a tietabletky na alergiu boli ake ? Ráno aj večer? Ak si spomeniete . Ďakujem moc za info .
@tanika ja ho beriem uz 22 rokov ale najhorsie bolo to priberanie podla toho ako menili davku 🙀
@michajelka iba priberanie 😏aj to je hrozne, vôbec ste nemala zvyseny tep , tlak ??? Ako ja a hlavne pri známych počasia tlaku hrozne zle to znášam .
@tanika ano aj tlak som mala vyssi a na to mam aj lieky a tak isto aj na busenie srdca plus na dalsie ine veci spojene s mojou chorobou ale uz som si na tie vsetky vedľajšie ucinky asi zvykla za tie roky 😄 nic ine mi asi neostava 😀
@michajelka Zienky a keď beriete prednison aj ste PN alebo chodíte do práce ?
@ivanocka331 jasne chodím do prace ….
@ivanocka331 jasne ze do prace
@tanika levozetrizine, asi 1x denne
zdravim ... ja som na prednisone po akutnej zihlavke od maja ... mam za sebou prvu davku bioliecby tak prednison vysadzam ...odkedy som zisla postupne dole na 10ku denne, mam neskutocne bolesti kolien...mam pocit ze trochu aj bedrovy klb aj plecia ... mate s tym niekto skusenosti?
@zitush ahoj, ja som tu písala v jari , vtedy som ho ešte brala .. po celkovom vysadení aj mňa rozboleli kolená, nohy, kĺby, celkovo sa cítim ako 100rocna :(
@ivanocka331 vraj je to vedlajsi ucinok ked sa vysadzuje kamarat to mal podobne ... a ze to prejde potom ... no dufam cim skor nemozem cely zivot denne brat lieky na bolest :D
@ivanocka331 prešlo Vám to potom?Mňa tiež príšerne všetko bolí.Ja mam pocit že to nikdy neprejde.Ďakujem
@dannniellla mna tak cca po pol roku zacali prechadzat bolesti klbov po vysadeni prednisonu, ale uz som medzitym navstivila reumatologa kde mi zistili dalsiu diagnozu takze radsej som nemala nikde ist :D
@tanika prosím Vás po akom čase sa vám potom po vysadení upravil tlak?Ja som kôli tomu v nemocnici a mam pocit že je to hádam navždy tieto stavy.dakujem
@dannniellla asi po roku 😒
Mám veľmi zle skúsenosti s prednizolóm, keď som ho musela užívať 9 mesiacov kvôli oku, v ktorom boli neustále zápaly (aplikovali mi ho prostredníctvom infúzii a aj liekov).
Prednizol má len jedno pozitívum a to je, že lieči zápal, no 99 % negatív (začal sa mi vytvárať tuk na lícach-vyzerala som ako škrečok, tuk na krku (vyzeralo to ako hrvol) a neprirodzený tuk na bruchu. Neustále som chodila v noci na WC, mala som únik moču a aj časté hnačky, depresie, poruchy spánku, bolievala ma hlava, mala som pocit nepokoja, veľké zmeny nálad (buď povznesená nálada a o chvíľu hystéria), zvýšený pocit hladu, svalová slabosť, po každej infúzii som začala chodiť pomalšie a pomalšie, stenčila sa mi koža a cítila som, že celá zvláštne zapácham, zvýšil sa mi krvný tlak, a proti infekciám bola znížená odolnosť-prechladnutie atď.). A tento liek páni doktori dávajú akoby bol zázračný a pritom vôbec neberú do úvahu tie hrozné negatíva na pacienta!!!
@oliviax presne tak ja beriem od októbra minulého roku od februára mám nežiaduce účinky je to strašné tvár ako syseľ strie na abruchu nohách nevládzem chodiť vyzerám príšerné až terás mi znižuje dávky.brala som 40 mg terás 10 mg pokiaľ sa z toho dostanem potrvá to dúfam že už nikdy nebudem brat to svinstvo neprajem nikomu také nežiaduce účinky ako ja mam
dcera brala pri prednizone aj lieky na tlak, prednizon brala 2 roky, a ked dr znizovala, tk postupne prestala aj lieky na tlak brat. hlava neviem, to sa nestazovala