Ahojte brali ste niekto prednison kvôli vystúpeným očiam spojeným s graves syndrómom? Ak ste to brali aj kvôli niečomu inému koľko ste pribrali? Aké ste brali dávky? Mali ste cushingov syndróm? Dá sa tomu predísť dietou alebo niečim? Zúfala som bojím sa tých liekov strašne :(
@lenkasarka koľko ste cca pribrali a koľko mg na deň? ako dlho ? památate si?
@renata1999 nebrala som ich denne ale tuším,len dva alebo 3x v týždni pól tabletky ja už si to nepamätám presne je tomu už aj viac ako 10 rokov. A za mesiac som pribrala asi 6 kg a mala som tvar takú divnú naliatu ako vajce vyzerala. Po mesiaci mi vysadila lekarka lieky, schudla som hneď a aj tvar sa upravila veľmi rýchlo.
@renata1999 ahoj,koľko mg prednizonu máš brať/berieš?
@majaaela 10mg ale ešte to neuživam lebo menila som doktorku keďže moja ma dojebala s prepačenim a ignorovala vedľajšie učinky čo som mala z jednej tabletky v ten deň😂 7.10 mam vyšetrenie u tej novej doktorky alw pochybujem , že ma to minie
@renata1999 lekár sa snaží zachrániť pacienta niekedy aj tým že prižmúri oči nad symptónmi
Mám prednizon a,viaže na seba vodu a je "hladný",ľúbi papať,ale neboj ,vynechaj prílohy,nejem chlieb,zemiaky,ryžu,ak si dám aj kedy tedy ale v malom množstve,nepi nasýtené nápoje,a nejedz veľa sladkého a bude to ok,neboj,nik by na mňa nepovedal že beriem prednizon ale dodržiavam čo som ti napísala...
Prednison mi velmi pomohol, ale fuj pribrala som tiež velmi rychlo , našťastie po vysadení som schudla , ale mala som nervy , nejedla som ovela viac, a dokonca som cely cas cvičila:(
Ja som užívala Medrol, tiež kortikoid 7 rokov, 4 mg denne a nepribrala som ani jedno jediné kilo. Sú mi dobre věci spred 10 rokov. Je to velmi individuálne.
@jovka ako dlho ste to brali a aké dávky ? no alw vidite schudli ste❤️ a pomohol
@grof_monte_christo super❤️☺️
@majaaela ďakujem, ste ma spasili teraz haha❤️ a aké ste brali dávky
@renata1999 ja 3 mesiace kvoli silnej alergii , a davku 5 mg len.
@renata1999 nuž,bolo infúzne 1500mg solumedrolu na začiatku,potom 60mg a postupne to klesalo na 7,5mg,tiež som bojovala proti nemu ale nedalo sa bez,navyše ak je vaša genetická predispozícia v pohode že ste štíhla je to vaše plus a potom už len pevná vôľa typu "nežer cica", pôjde to,hlavu hore
@renata1999 A to som začala dávkou Medrolu 20 mg denne tri mesiace a tiež ani kilo navyše.
@majaaela a čo mesičikovitá tvár ? ako ste na tom boli ? 😂 ak priberiem do tela tak ešte sa to dá, ale hlavu mam už teraz takú väčšiu haha
strašne Vám ďakujem všetkým za Váš čas ❤️ možno robím z toho drámu len je toho teraz na mňa veľa 😂
@grof_monte_christo super tešim sa za Vás😊
@renata1999 Mesiačikovita tvar troska a mierne zväčšenie ochlpenia. Inak nič strašné.
@renata1999 mesiačiková tvár vás pri 10mg nečaká,mala som ju pri vyšších dávkach
@renata1999 veľmi dávno som brala kvôli inému problému a len malé dávky. Brala som ho len krátko, ale pribrala som. Hneď po vysadení som aj rýchlo zhodila