Prednison a opuch tváre

11. máj 2023

Ahojte, tie ktoré ste užívali prednison počas stimulácie + prvý trimester, tak po akom case vam odpuchla tvar?
Ak vobec odpuchla.

jaroe
11. máj 2023

Odpuchne určite, ale nepamätám, po akom čase.

bylinka25
11. máj 2023

Ja som ho užívala kôli astme, mala som tzv. mesiaçikovú tvár, ale po vysadení príznaky zmizli.

tanika
11. máj 2023

@bylinka25 ahoj poprsím mozem sa spýtať aj ho užívaš pri astme ? Kolko dni ? A pomoze 2 -3 dni a 30 mg ???

bylinka25
11. máj 2023

@tanika užívam ho pri zhoršení, dvakrát denne štyri dní, potom postupne znižujeme. Mám ten 20mg

tanika
12. máj 2023

@bylinka25 dakujem ja som mala id Mudr.ze 2-3 dni
20 mg raz za den no niekedy sa mi zda ze slabe .
Mozem sa spytat terz tsk 3 tyzdene dozadu ti bol des , ja nepiskam , stasny tazoba na hrudi , veriem sa podarene vtedy nadýchnuť ako keby mi pitom chybal Kyslik . Mam berodual a flutiform 250 , aj ty zo Zak mas pri astme ? Niekdy aj kasel suchy a kec je alergia tak zatekaju hlieny , kasel hrozne . To dychanie mam pri zmene pocasia a hlavne ked prší ze aj tlak vo vzduchu no hrozne je to mozne pri astme ???

bylinka25
12. máj 2023

@tanika Ahoj, ja beriem Symbicort forte, Atrovent pri sťaženom dýchaní, večer Montelukast.
Presne, zle sa mi dýcha pri zmene počasia, najhoršie je to, keď sa blíži búrka, je dusno, naopak, keď prší je mi lepšie, lebo všetko "sadne" dolu.
Pri veľmi zhoršenom stave si dávam všetko dvakrát.

tanika
12. máj 2023

@bylinka25 juj no presne ako ja , takze ozaj to je mam tú astma 😂, s beries spreje kazdy den ?

bylinka25
12. máj 2023

@tanika Áno, už 19 rokov, stupeň ťažká astma.

vivik22
12. máj 2023

Odpuchla cca do mesiaca. Pokiaľ máš len opuchnutú tvar, tak to buď rada. Ja som mala aj iné problémy a dokonca čo sa týka vlasov to ešte ani dnes nie je ok. A to už je viac ako 5 rokov.

tanika
12. máj 2023

@vivik22 mozem sa spýtať po vysadení pistup e znižovanie samozrejme opuch tvare , uz je lepsie ale vlasy padaju steasne, strasne ma bolia nohy hlavne v noci teda v klude , kĺby ma boleli teraz uz prestali len tie nohy , boze teraz marca som cista bez prednisonu a som z toho na prasky , unavena , plet a vyrážky po tvari da ki objavuje , začervenanie ale dnes ki kozna daka vysledky histamin intolerancia dao 1,69. Ozaj menzes mi pred ucim narušil dva mesiace som nemala teraz konecne ano . Je ti mozne po prednisone užívala som ho od 11/2022 po alerg.reakcii na atb . Dik za odpoved

vivik22
12. máj 2023

@tanika ano, ja som mala viac menej rovnaké príznaky po vysadení. Presne ako opisujes. Opuch tváre, boleli má veľmi kĺby, ráno aj chodidlá, nevedela som niekedy ani chodiť, výrazne ochlpenie na tvári, vlasy riadne padali (doteraz je kvalita dosť zlá), pleť na figu, vyrážky. Ono postupne ostatné príznaky ustúpili, ale tie vlasy mám do teraz otras. Teraz dúfam som konečne našla niečo, čomu dávam veľkú nádej, že pomôže. Ono ideál ak by sa ti podarilo zregenerovať organizmus čím skôr.

bylinka25
12. máj 2023

@vivik22 A nebola si veľmi hladná po vysadení? Ja strašne.
Aj keď som ležala kôli astme na internom a dostávala som infúzne hydrokortizón, strašne som jedla, jak po nebohom.

vivik22
12. máj 2023

@bylinka25 to veru nepamätám, ale asi skôr nie. Veľmi hladná som bývala keď som mala celiakiu, o ktorej som nevedela. Jedla som na kilá a stále chudá

tanika
12. máj 2023

@vivik22 ano presne alergologicka mi hovori ze to chce cas ze 2 mesiace je malo aby sa organizmus vyčistil , joj som nešťastná cele mi to rozhodilo telo organizmus hrozne a este k to u teraz ten HIT co mi teraz kozna diag, mozem sa spytat este na tie kĺby a hlavne nohy ? Niekedy od kolien dolu ma bolia a niekedy cele nohy taka svalovica , niekedy palenie no divna bolest neviem to presne popisat . Co si nasla co skúšaš ako očistiť organizmus zbavit sa toho ????
Ono ke najhorsie ze mam problem s tou HIT a teda s astmou vzedy mi prednison pomoze ale ked vidim co to robi s telom nechcem ho brat . 😂ako telo očistiť co ti pomohlo ?

52752
7. sep 2023

@vivik22 ako dlho ste ho užívala? 11 ročná dcéra ho začne od zajtra brať 35 mg denne, po 3 týždňov znižovanie dávky. Ma ho brať 10 týždňov. Po akom dlhom čase sa vám objavili nežiaduce účinky? Aj vám padali vlasy? To mi MUDr.nespominal

vivik22
11. sep 2023

@52752 užívala som ho tiež cca 10 týždňov. Ja som mala denne 24mg ak si dobre spomínam. Príznaky prichádzali postupne. Viditeľné začali byť cca po 5 týždňoch. Vlasy mi vypadali až po vysadení. Vtedy som to pozorovala najviac. Kvalitu mám zlú doteraz. Nikdy sa mi to nevrátilo do stavu ako pred tým. Cudzí ľudia to nevidia, ale ja to na sebe vidím. Hlavne v prednej časti hlavy sú vlasy nekvalitné. Okrem vlasov má veľmi boleli aj kĺby hlavne na nohách. Nadmierne ochlpenie tváre a opuch tiež boli nepríjemné. Už je to viac ako 5 rokov od užívania.

gabrielachochulka
11. sep 2023

@vivik22 prosim mozem sa spytat, tie priznaky, okrem nekvality vlasov, uz vsetky pomimuli

vivik22
11. sep 2023

@gabrielachochulka áno, ostatné je už ok

denysa2021
5. nov 2023

Prosim vas mam sarkoidozu plic.Beru prednison .Momentalne jsem na 5mg zacinaji me bolet nohy,doufam ze se my nevrati opuchle nohy .To nevim co budu delat.mam opuchmutou tvar kila jdou nahoru.Vyjdu ven prvni ty si pribrala a tak.....nemam silu .Nebral nekdo neco na odvodneni a pomohlo to?

52752
22. nov 2023

@vivik22 dcéra je 2 týždne po vysadení prednisonu. Príznaky napuchnuté brucho a tvar, ale už sa to vracia do normálu, ešte ju bolievali lýtka, nohy od kolien dole, ale nie veľmi. Iné príznaky nemali našťastie

lucia1536
30. nov 2023

@bylinka25 dobrý deň prajem. Užívate ešte prosím vás montelukast? Mne ho predpísali ale nesedí mi a mam doma 4 krabičky. Rada by som ho posunula niekomu kto ho má predpísaný lekarom.

bylinka25
30. nov 2023

@lucia1536 ja ho beriem, som z Levíc.

lucia1536
8. dec 2023

@bylinka25 ak mate zaujem ja vam ho pošlem. Ja ked si ho dam tak ma v noci dusi. Čo nechapem. A lekarka to do mna stale tisne a pritom bez toho mi je lepšie. Len mi ho predpisala a mam ho doma. Tak ak chcete napište mi sukromnu spravu.

lili69
20. máj 2024

Ahojte neprajem nikomu brat kortikoidy ja beriem pomalí pol roka ale tie príznaky čo sú od februára opuchnutá tvár až oči bolia,Šija opuchnutá modriny po nohách ,strie na bruchu ktoré pália a bolia,a nehovoriac nohy ktoré sú slabé po schodoch ledva vyjdem a zo stoličky už sama nevstanem vankúše pod zadok musím mať.a z wc to mám stoličku o ktorú sa musím zavesiť a tak vstať inak nevstanem.bolest chrbta keď stojím alebo chodím .ja beriem 40mg to mám z liekov na arytmiu čo mi poškodili štítnu žľazu a hodnoty vysoké boli preto mi dala kortikoidy a čaká ma operacia v auguste či vydržím do vtedy neviem.a ešte tŕpnu mi nohy.neviem či niekto také dačo mal ako ja ale je to neskutocneee