Je tu niekto zaockovany proti kotone a užíva prednison alebo iné kortikoidy ?l
@laura1980 prednison nie je prekážka, samozrejme vždy konzultovať s lekárom. Aj pacienti čo berú iné imunosupresiva a vo vyšších dávkach môžu byť očkovaní, tam skôr nastáva problém, ak berú vysoké dávky, že tá imunitna odpoveď nemusí byť taká ako u jedinca bez liekov.
Ale práveže ľudia , ktorí berú takéto lieky, sú ohrozená skupina,majú zníženú imunitu a covid môže u nich narobiť veľkú paseku, takže očkovanie je u nich žiadúce.
Kamaratka uz roky uziva prednison, sice male davky ale aj tak a este imunosupresiva a dala sa zaockovat, je rizikova skupina, cize aj jej samotna doktorka to odporucala.
@pseudomonas87 ja len podotknem , ze v pripade liekov na potlacenie imunity sa ukazuje jeden fenomen pri covide a ten , ze u nich nedochadza k cykotinovej burke , ktora ma za nasledok velmi tazke stavy covidu , dava to aj logiku ...tj.nie vzdy potlacenie imunity =zly priebeh ineho ochor.
ja a som bez problemov zaockovana
@laura1980 ahoj, ja som brala kortikoidy pred tehu. Teraz nie. Ale predtym mi alergolog povedal, ze ked uz tak, mi odporuca modernu. Nakolko vtedy bola iba AZ, nedala som sa ockovat a teraz ked som tehu sa uz vonkoncom nedam...
Vsak sa informuj peiamo u lekara. Najlepsie pozna tvoj zdravotny stav. Mozes byt iny pripad ako ja.