Prednison a očkovanie proti Covid-19

laura1980
7. júl 2021

Je tu niekto zaockovany proti kotone a užíva prednison alebo iné kortikoidy ?l

lienka.7
7. júl 2021

@laura1980 ahoj, ja som brala kortikoidy pred tehu. Teraz nie. Ale predtym mi alergolog povedal, ze ked uz tak, mi odporuca modernu. Nakolko vtedy bola iba AZ, nedala som sa ockovat a teraz ked som tehu sa uz vonkoncom nedam...
Vsak sa informuj peiamo u lekara. Najlepsie pozna tvoj zdravotny stav. Mozes byt iny pripad ako ja.

laura1980
autor
7. júl 2021

@lienka.7 mne odporučil si zájsť k imunilogovy že nech sa on vyjadry Boh vie ako sa papierovo vystavujú výnimky z očkovania nikde to nemôžem nájsť

lienka.7
7. júl 2021

@laura1980 urcite konzultuj s lekarom... nie ze JPP, je to ok 👎

luci_ba
7. júl 2021

@laura1980 ja som bola v čase prvej vakciny na kortikoidoch, (medrol) a pravdupovediac ani mi nenapadlo že to môže byť problém

anniii
7. júl 2021

@laura1980 Môj manžel berie Prednison na vnútroočný zápal (postupne znižuje zo 60 na 5 mg). Jeho obvodná mu povedala, že to nie je prekážka. Už je zaočkovaný oboma dávkami a bez problémov.

pseudomonas87
7. júl 2021

@laura1980 prednison nie je prekážka, samozrejme vždy konzultovať s lekárom. Aj pacienti čo berú iné imunosupresiva a vo vyšších dávkach môžu byť očkovaní, tam skôr nastáva problém, ak berú vysoké dávky, že tá imunitna odpoveď nemusí byť taká ako u jedinca bez liekov.
Ale práveže ľudia , ktorí berú takéto lieky, sú ohrozená skupina,majú zníženú imunitu a covid môže u nich narobiť veľkú paseku, takže očkovanie je u nich žiadúce.

lulula12
7. júl 2021

Kamaratka uz roky uziva prednison, sice male davky ale aj tak a este imunosupresiva a dala sa zaockovat, je rizikova skupina, cize aj jej samotna doktorka to odporucala.

aristka
7. júl 2021

@pseudomonas87 ja len podotknem , ze v pripade liekov na potlacenie imunity sa ukazuje jeden fenomen pri covide a ten , ze u nich nedochadza k cykotinovej burke , ktora ma za nasledok velmi tazke stavy covidu , dava to aj logiku ...tj.nie vzdy potlacenie imunity =zly priebeh ineho ochor.

kacena4
7. júl 2021

ja a som bez problemov zaockovana

laura1980
autor
7. júl 2021

@kacena4 a môžem sa opýtať ja beriem dávku 20 mg obden