Pred začiatkom liečby mi vyšlo podľa počítača asi 100 dláh. No lekár mi povedal, že to len málokto toľko zvládne vynosiť. Takže by bolo pre optimálne tých 60-70. Takže sme sa takto dohodli. No keď dlahy už boli vyrobené tak mi lekár oznámil, že to zredukoval len na 40. Od začiatku sme dohodli na konečnej sume. No teraz mám už len 6 týždňov pred sebou a návštevu o pár dni. Zub, ktorý bol hore sa celkom zosunul no je tam ešte stále priestor. Chcem sa opýtať ak poviem, že by som chcel pokračovať či budem platiť niečo naviac. A či ste mali také skúsenosti, že ste neboli spokojní.
Ale ved to ty vies ako dlho mas zaplatenu liecbu nie?V tom case mas dlahy v cene akykolvek pocet dlah.Co viem byva na 3 alebo 5 rokov.
Aj ja aj syn sme dostali ďalšie dlahy. Ja pôvodne 14, plus 20. Syn 60 plus 20 ďalších. Nedoplacali sme nič. Tak to je v zmluve.
@martinka13 dakujem no práveže mne povedal konečnú cenu a neriešil počet dláh. Takže ja som to pochopil tak že či si budem priať 100 alebo 40 stále zaplatím rovnako. Ale ja som nevedel na začiatku liečby aký je to pocit, teraz by som to chcel predlžiť lebo vidím, že to ešte potrebujem aspoň 3 mesiace. On ma však troška odradil, že len málokto vynosí 2 roky.
@lubo19331 vynosiť sa to dá ak je správna motivácia. Ja už síce odpočítavam týždne, ale zuby som na tom mala zle. Predný zub sa vykrivil a nadsunul nad druhú jednotku, bolelo to viac a viac. Počas tehotenstva som nedokázala nosiť gumičky, spôsobovali mi bolesť, takže zuby sa nehýbali dostatočným tempom. Liečbu som zastavila po pôrode po dohode s čelustnou. Vyrobila mi 10 kusov dláh z č. 28 a tie nosila takmer rok a iba v noci. Potom som bola sklamaná, že sa mi pridali ďalšie dlahy. 55 je dosť, ale už som do toho vložila toľko úsilia a aj zapierania, že som sa to rozhodla dokončiť. Aktuálne sa kamarátim s dlahou č. 30 a koncom februára to úspešne oslavím 🙂
Porozprávaj sa s čelustným, veď si za to zaplatil nemalé peniaze, ide predsa o tvoje zuby. Zvládnuť sa to dá ;)
@lubo19331 závisí od dohody akú ste uzavreli. Ja to mám tak, že som si zaplatila liečbu na 5 rokov. Z prvej sady 35 dláh som vynosila 28, zuby sa nesprávali podľa očakávaní (môžem si za to aj sama, nosenie po pôrode bolo pre mňa veľmi náročné), tak sa mi vyrobila druhá sada z 55 dláh, ktoré boli stále v cene.