Dobrý deň chcem sa opýtať nevie mi niekto poradiť či musím znova absolvovať 10 dnovu karantenu ak som bola pozitívna pred mesiacom a manžel je pozitívny teraz. Lebo som počula ze ak som bola pozitívna tak už nemusím ísť do karantény lebo už mám v sebe protilátky a nemala by som znova dostať Covid-19. Ďakujem
@87nika1 ahoj, no neviem ako to je, ale môj brat bol v Nemecku (pracuje tam) pozitívny a teda aj v karanténe... prišiel na to domov hneď po absolvovaní karantény...a do dvoch týždňov bola pozitívna jeho manželka, nakazila sa v práci...brat musel byť zase v karanténe... skús sa spýtať kompetentných pre istotu...
Nemusiš po 10 tich dnoch niesi infekčná a nebudeš musiet ist ani na testy pretože to stale ukazuje že si pozitívna.
Nemusíš. Ak si bola pozitívna, tebe ukáže test aj po 3 mesiacoch, že si nakazená. Šíriteľ už nie si.
90 dní máš voľno od testovania, karantény. ;)
@bambulienka25 ale ja už som prekonala Covid-19 pred mesiacom aj na protilátky som bola. Ja už niesom šíriteľ.
@bambulienka25 prosim ta, skor ako druhym "poradis", tak si over, ci mas ozaj pravdu...clovek, ktory pred mesiacom prekonal covid, ma este protilatky, a tym padom sa nemoze nakazit a ani dalej rozsirovat😉
@bambulienka25 uvadza sa, ze 3 mesiace by mal mat protilátky a nemal by sa znova nakazit.
@bambulienka25 neviem veru. Ja nepoznám nikoho kto sa nakazil viackrát zatial, citala som v komentoch ze niekde niekto ale tiez nic konkrétne. Ale tiez by ma to zaujimalo ako to naozaj je.
@jankapepe U nas v rodine to niektori mali. Vacsina stratila chut a mali jeden den teplotu tesne nad 37, inak nic. Na druhy den uz boli vlastne fit. Ale jednemu ostal kasel dost dlho, nie nebezpecny, ale otravny a dlhy. Dvaja mladi, zdravi, v plnej sile mali niekolko dni horucky a slabost, ze ledva zili, kasel ich drzal dost dlho a este par tyzdnov po prekonani boli velmi slabi a zadychavali sa aj pri beznych cinnostiach. Jeden mal uplne bezpriznakovy priebeh a jeden mal silnejsiu a hlavne dlhodobejsiu strachu chute, ale uz je tiez fit po asi mesiaci. Je to velmi individualne.
@87nika1 nie nemusíš byť už v karanténe! Ostáva doma každý kto ešte nebol pozitívny. 🙂