Prečo zaočkovaní a prekonaní nemusia byť karanténe?

terry2003
24. jan 2022

Dobrý večer, aký máte názor na to že očkovaní a prekonaní nemusia byť v karantenne, keď sú v kontakte s pozitívnou osobou. Podľa mňa to není dobrý nápad veď predsa môžem mať nakazenu spolužiačku od ktorej sa nakazím, a nemusím mať žiadne príznaky, ale môžem byť nakazené, a tak môžem napríklad nakaziť ďalších ľudí v autobuse.

mogaa
24. jan 2022

@terry2003 nuž takto to funguje už veľmi dlho....ale ako očkovaná máš menší predpoklad že sa nakazíš/teda že si sa nakazila a ak sa aj nakazíš máš menšiu vírusovú nálož....

tncka
24. jan 2022

@terry2003 no lebo mame j.bnutu vladu,jednoduche vysvetlenie🤷‍♀️

tenerifka
24. jan 2022

@mogaa bolo by pekne, keby to tak naozaj bolo, ale davno to uz neplati, v manzaelovej rodine 21-rocny chalan ockovany 2 davkami (bezpriznakovy) nakazil 55-rocnu mamu s 3 davkami (velmi zly priebeh), ona nakazila 30-rocneho syna s 3 davkami (je zdravotnik, mal najhorsi priebeh zo vsetkych a 14 dni pozitivny antigen), a takisto nakazila 55-rocneho manzela (3 davky, mierny priebeh). Podobne story vidavam denne. To, co platilo v juli ci auguste je uz davno pase

venusa85
24. jan 2022

@terry2003 ja som ockovana a bola som v karantene

terry2003
autor
24. jan 2022

@tenerifka presne, moja sesternica, bola tiež nakazená, ale musela kvôli opatreniu ísť do roboty. Nemala príznaky, ale aj tak nakazila päť ľudí.

luccija
24. jan 2022

@terry2003 lebo ....a je to pekná hlúposť, ale čo uz

dahlia25
24. jan 2022

Co sa tyka covid opatreni na Slovensku, velmi v tom logiku nehladaj...ved je to cele na hlavu

laurita285
24. jan 2022

Však takto to funguje aj v iných krajinách... Ja som osobne za, nech sa nakazí každý kto môže a nech skape kto má a konečná. Takto to budeme mať aspoň rýchlo za sebou

mishka81
24. jan 2022

@laurita285 dá sa to aj krajšie napísať ako skape🤦🏻‍♀️

laurita285
24. jan 2022

@mishka81 dá ale netreba, v tých nemocniciach sa doslova skapíňa na ventiláciach atď od nejakej slušnej smrti to má ďaleko 😎

iwesska
24. jan 2022

@laurita285 Hlasis sa medzi prvymi dobrovolnikmi? 😂

janai1
24. jan 2022

Ja mam v okolí iba zaočkovaných a všetci boli v karanténe aj keď boli len kontakty... Ja tiež akurát sedím doma ✌🏽

terry2003
autor
24. jan 2022

Nám škole povedali že musíme chodiť do školy, aj keď je niekto v triede nakazení, pretože sme zaočkovaní a prekonaní.

yanni
24. jan 2022

@tncka to nie je len Sk vlada jeb... ako ty pises. Aj u nas v DE to tak je. A este vselikde inde. Zal, total nelogicke.

yanni
24. jan 2022

@terry2003 Moja trojrocna dcera mala minuly tyzden v skolke jedno pozitivně dieta. Nastastie mam dceru doma uz od Vianoc, kedze skolka jej nejak nevonia. Ale cela skolka a vsetky ostatne deti a ucitelky veselo chodili o školky/roboty. Deti sa sice 3 krat do tyzdna testuju samotestami ale ja uz aj tak nicomu neverim.

tenerifka
24. jan 2022

U nas je karantena pre vsetkych pozitivnych 7 dni, ci ocko alebo neocko, ten 30-rocny si ako zdravotnik pred ukoncenim karanteny musel potvrdit neinfekcnost a bol PN cez 14 dni, ostatni po 7 dñoch ukoncili karantenu

vanda323
24. jan 2022

@terry2003 Nech ta to netrápi, ja to už neriešim. Beriem to tak ako to vláda nastavila., Povedali očkovanie je sloboda, odmietla som sa očkovať, tak znašam následok...

zuzkaa1991
24. jan 2022

@terry2003 ja som ockovana ale po pozitívnou osobou som ostala v karantene aj ked som doma na materskej ale nestretavali sme sa s nikým pokial nedosiel pcr test ;) je to podla mna o ľuďoch a nie o vlade co vymyslaju same blbosti

hipuska
24. jan 2022

@terry2003 ak bola pozitívna a mala test, asi ťažko mohla.ist do roboty.

vejapa76
24. jan 2022

Baby, tie čo ste očkované a boli ste v karanténe, ako riešite prácu? Ja už dlhšie rozmýšľam čo by som robila v prípade že bude niekto z rodiny pozitívny. Ak nebudem mať príznaky, nebudem mať nárok na pn a viem že v práci budú po mne chcieť aby som ostala doma. Home office u mňa nie je možný, minuloročnú dovolenku som si musela vyčerpať a novú nemienim míňať na to aby som ju strávila zatvorená doma. A ešte...na ocr tiež nie lebo deti už mám veľké. Viem že sa dá keď by bola treba celodenná opatera ale čo v prípade bezpríznakovosti? 🤷

zuzanaete
24. jan 2022

@vejapa76 Tak nech ti v praci daju platene volno, ked chcu, aby si bola doma, ale nemas narok na PN.

malinka158
24. jan 2022

@tncka nielen slovenska vladaje na hlavu. O rakuskej mozem tvrdit to iste. Som zdrava neockovana a nepustia ma na skusky na vodicak ani s testom. Ockovany mozu ist aj bez testu. No aku to ma logiku 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

martinka13
24. jan 2022

@vejapa76 pokiaľ budeš bezpriznakova riaď sa podľa aktuálnych opatrení. Nosila by som všade respik. A neočkovaní ma kľudne kamenujte

janinah
24. jan 2022

A kto by potom robil? kto by operoval,predával potraviny,odnášal smetie,vozil ludí v busoch...? Tá hrstka,ktorá by takto mohla pracovať,že nikoho pozitívneho nestratla to má ťahať ? Však skrátili už karanténu....
Na druhej stane je kopa ľudí,ktorí prekarantenovali a preočeerkovali celú tretiu vlnu bez akéhokolvek ohladu na kolegov,očkovaní robia,neočkovaní sa smeju doma /po strete s pozit./

bennn
24. jan 2022

Nútiť ľudí k očkovaniu zakazovaním vstupu do prevádzok je hnus.

luliu
24. jan 2022

@terry2003 to nie je žiadna novinka funguje to tak už velmi dlho

andrejka1974
24. jan 2022

@terry2003 očkovaní keď bol v kontakte a má príznaky aj keď nemá tak by mal ísť na pcr test a po teste uvidí ,syn mal príznaky prvý test mal 21.1. a vyšiel negatívny ale mal príznaky a tak išiel ešte raz 23.1. a už je pozitívny neriskoval by som a to ma syn 2 očkovania ja som prekonala tiež v novembri a odolná to dostala staršia dcéra a muž a mladšia dcéra to nedostali a to len najmladšia nie je očkovana a ja som sa nakazila od očkovanéj osoby takže radšej zostať doma dokiaľ nemá pcr test

jaroe
24. jan 2022

@terry2003 aby nezaočkovaní boli motivovaní k očkovaniu a k testovaniu.

jaroe
24. jan 2022

@janinah skúsenosť mojej kamošky v školstve je opačná. Zaočkovaní chorí doma a v práci "ťahajú" nezaočkovaní.

jaroe
24. jan 2022

@janinah no a na základe tvojho príspevku mi napadla ďalšia odpoveď na otázku autorky: aby medzi očkovaných a neockovaných vrazili ďalší klin - rozdeľuj a panuj sa tomu hovorí.