Dobrý večer, aký máte názor na to že očkovaní a prekonaní nemusia byť v karantenne, keď sú v kontakte s pozitívnou osobou. Podľa mňa to není dobrý nápad veď predsa môžem mať nakazenu spolužiačku od ktorej sa nakazím, a nemusím mať žiadne príznaky, ale môžem byť nakazené, a tak môžem napríklad nakaziť ďalších ľudí v autobuse.
@mogaa bolo by pekne, keby to tak naozaj bolo, ale davno to uz neplati, v manzaelovej rodine 21-rocny chalan ockovany 2 davkami (bezpriznakovy) nakazil 55-rocnu mamu s 3 davkami (velmi zly priebeh), ona nakazila 30-rocneho syna s 3 davkami (je zdravotnik, mal najhorsi priebeh zo vsetkych a 14 dni pozitivny antigen), a takisto nakazila 55-rocneho manzela (3 davky, mierny priebeh). Podobne story vidavam denne. To, co platilo v juli ci auguste je uz davno pase
Co sa tyka covid opatreni na Slovensku, velmi v tom logiku nehladaj...ved je to cele na hlavu
Však takto to funguje aj v iných krajinách... Ja som osobne za, nech sa nakazí každý kto môže a nech skape kto má a konečná. Takto to budeme mať aspoň rýchlo za sebou
@laurita285 dá sa to aj krajšie napísať ako skape🤦🏻♀️
@mishka81 dá ale netreba, v tých nemocniciach sa doslova skapíňa na ventiláciach atď od nejakej slušnej smrti to má ďaleko 😎
@laurita285 Hlasis sa medzi prvymi dobrovolnikmi? 😂
Ja mam v okolí iba zaočkovaných a všetci boli v karanténe aj keď boli len kontakty... Ja tiež akurát sedím doma ✌🏽
Nám škole povedali že musíme chodiť do školy, aj keď je niekto v triede nakazení, pretože sme zaočkovaní a prekonaní.
@terry2003 Moja trojrocna dcera mala minuly tyzden v skolke jedno pozitivně dieta. Nastastie mam dceru doma uz od Vianoc, kedze skolka jej nejak nevonia. Ale cela skolka a vsetky ostatne deti a ucitelky veselo chodili o školky/roboty. Deti sa sice 3 krat do tyzdna testuju samotestami ale ja uz aj tak nicomu neverim.
U nas je karantena pre vsetkych pozitivnych 7 dni, ci ocko alebo neocko, ten 30-rocny si ako zdravotnik pred ukoncenim karanteny musel potvrdit neinfekcnost a bol PN cez 14 dni, ostatni po 7 dñoch ukoncili karantenu
@terry2003 ja som ockovana ale po pozitívnou osobou som ostala v karantene aj ked som doma na materskej ale nestretavali sme sa s nikým pokial nedosiel pcr test ;) je to podla mna o ľuďoch a nie o vlade co vymyslaju same blbosti
Baby, tie čo ste očkované a boli ste v karanténe, ako riešite prácu? Ja už dlhšie rozmýšľam čo by som robila v prípade že bude niekto z rodiny pozitívny. Ak nebudem mať príznaky, nebudem mať nárok na pn a viem že v práci budú po mne chcieť aby som ostala doma. Home office u mňa nie je možný, minuloročnú dovolenku som si musela vyčerpať a novú nemienim míňať na to aby som ju strávila zatvorená doma. A ešte...na ocr tiež nie lebo deti už mám veľké. Viem že sa dá keď by bola treba celodenná opatera ale čo v prípade bezpríznakovosti? 🤷
@tncka nielen slovenska vladaje na hlavu. O rakuskej mozem tvrdit to iste. Som zdrava neockovana a nepustia ma na skusky na vodicak ani s testom. Ockovany mozu ist aj bez testu. No aku to ma logiku 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@vejapa76 pokiaľ budeš bezpriznakova riaď sa podľa aktuálnych opatrení. Nosila by som všade respik. A neočkovaní ma kľudne kamenujte
A kto by potom robil? kto by operoval,predával potraviny,odnášal smetie,vozil ludí v busoch...? Tá hrstka,ktorá by takto mohla pracovať,že nikoho pozitívneho nestratla to má ťahať ? Však skrátili už karanténu....
Na druhej stane je kopa ľudí,ktorí prekarantenovali a preočeerkovali celú tretiu vlnu bez akéhokolvek ohladu na kolegov,očkovaní robia,neočkovaní sa smeju doma /po strete s pozit./
Nútiť ľudí k očkovaniu zakazovaním vstupu do prevádzok je hnus.
@terry2003 očkovaní keď bol v kontakte a má príznaky aj keď nemá tak by mal ísť na pcr test a po teste uvidí ,syn mal príznaky prvý test mal 21.1. a vyšiel negatívny ale mal príznaky a tak išiel ešte raz 23.1. a už je pozitívny neriskoval by som a to ma syn 2 očkovania ja som prekonala tiež v novembri a odolná to dostala staršia dcéra a muž a mladšia dcéra to nedostali a to len najmladšia nie je očkovana a ja som sa nakazila od očkovanéj osoby takže radšej zostať doma dokiaľ nemá pcr test
@terry2003 nuž takto to funguje už veľmi dlho....ale ako očkovaná máš menší predpoklad že sa nakazíš/teda že si sa nakazila a ak sa aj nakazíš máš menšiu vírusovú nálož....