Dobrý deň. Je zrušený otp režim, v interiéri sú zrušené ruska prečo potom logoped a zubár vyžadujú AG test? Vdaka
je to ich rozhodnutie - niektora vyhlaska xy dala lekarom a zdravotnickym zariadeniam kompetenciu rozhodnut sa, ci vyzaduju alebo nevyzaduju test 🤷♀️ a zrejme niektori planuju vyzadovat najblizsich 50 rokov
Páčilo by sa ti,že poz. pacient nakazí zubára a ten nechtiac o dva dni nakazí teba alebo tvoje dieťa? Nedošlo ti,že takto chránia svojich pacientov?
@janinah to iste sa moze stat aj v obchode pri pokladni
@motylik273 v obchode pri pokladni na niekoho dýchaš zblízka 15 či viac minút s otvorenými ústami?
@janinah nikto sa nechce nakaziť. Ak je človek bez príznakovy AG test neukáže nič. V rodine sme mali prípad ze jeden deň AG neukázal nič. Až na druhý deň. Čiže je to aj tak risk. Ak má človek nádchu kasel tak nejde k lekárovi. AG test stojí 6 až 10 eur. U zubára človek má aj 3 termíny. A nie sú hneď 3 dní po sebe.
autorka,nechce sa mi vysvetlovať donekonečna,kto chce,ten to pochopí....AG test nie je zadarmo,ale neminieme oveľa viac na nepodstatné somariny?
@petamich nevedela som o tej vyhláške. Tak by potom bolo fajn dat na také účely AG testy zadarmo.
@janinah ved keď sa nechce vysvetľovať nemusíte písať.ďakujem. A neminieme na nepodstatne somariny. Minieme len na potrebné veci.
nuz neboli zadarmo ani ked ich vyzadovali na viacerych miestach v omnoho vacsej miere (lekari, letiska, nemocnice, porodnice) , tak si nemyslim, ze budu zadarmo teraz 🙂 ale mozem sa mylit
@petamich nebudú zadarmo. Ved posledný mesiac dokonca co som videla zvýšili cenu z 5 na 6 eur. Koľko teda teraz platí časovo. AG test keďze sú tak uvoľnené opatrenia? 48 hodín ci 72h ci viac?
naposledy to bolo 48 hodin od odberu antigen a 72 hodin PCR ale treba sa spytat lekara aky stary test vyzaduje 🤷♀️ kazdy to moze mat inak
@janinah zvyčajne s tebou v tejto oblasti súhlasím, ale toto je cez už aj na mňa... ja som bola za posledný rok asi 5x u zubára (nejaký problém s kanálikom), zakaždým po viac ako hodine. ani raz po mne nechceli ani test, ba ani OTP, nič. a zároveň brali z boku (cez iné dvere) pozitívnych pacientov na ošetrenie. a v tejto konkrétnej ambulancii sa striedali, čiže pozitívnych pacientov "nerobil" stále dookola jeden človek. ale i ten, čo riešil mňa a iné zdravé osoby. nehovoriac o tom, že tie AG testy sú na nič a na hovno. robím v škole, kopu detí sa testovalo AG testami a boli negatívne. šli (choré) na PCR a boli pozitívne. takže ja nevidím zmysel vyžadovať AG test. nepoviem, ak by bol pacient nachladený, no potrebuje súrne ošetrenie, tak žeby požadovali od neho PCR test (dnes sa čaká na výsledky 4-24 hodín, to by ten pacient vydržal aj s bolesťami zubov)...
V zdravotníckych zariadeniach to ešte môže byť. Treba tam nosiť aj respirátor. Ono sa zdá, že pandémia skončila. Denne ale pribúda veľa nakazených. Chránia sa tak týmto.
Zmeň zubára aj logopeda . Odo mna nik nič nepýtal nikdy
@bloger to áno súhlasím respirátor tam treba
@katulienkax keby to bolo tak jednoduche
Aj mna to zaujima pritom aj momky rusia