Prečo priberám?

6. nov 2022

Uz som naozaj zufala. Nemam pocit, ze sa stravujem zle. Kalorie si sice nepocitam, ale jedla ktore si do prace objednavam podla mna nie su take strasne. Rano si davam vacsinou nejaku kasu a kavu s cukrom(pozerala som, vsetky kase maju do 300kcal.). Obedy mavam vacsinou nejake sote s ryzou alebo kasou, maso na prirodno s ryzou, vegetarianske obedy, salaty atd. Nic vyprazane, nic sladke, ziadne knedle a pod. No a vecere sa snazim mat bezmasite - casto polievky, omeleta so zemiakmi, cestoviny s omackami, atd. Veceriam najneskor o 18:00, spat idem do 22:00 a po veceri uz nejem. Doobeda si dam v praci aj malu sladkost(rozmyslam vymenit za proteinovu tycinku) ale doma uz nic take nejem. Problem je, ze po praci ma doma prepadne velky hlad a kym navarim veceru, tak si casto krat dam nieco ako syr, sunku, calamdu, cviklu s chrenom a pod. proste nieco, ale nie sladkosti alebo slanosti. Nemam pocit, ze sa stravujem nejako nezdravo. Zase nemam ani chut zit nejakym asketickym zivotom a vynechat vsetko okrem regulerneho jedla.
No a do toho samozrejme cvicim. Minimalne 3x tyzdenne, niekedy sa podari aj 4x. Striedam HIIT, tabatu a silove cviky na zadok a stehna s gumami. A ja proste stale priberam. Ja to uz naozaj nechapem. Kolko zien necvici, je rovnako alebo horsie ako ja a aspon si drzia vahu, ale nepriberaju. Mam po 30-tke. Neviem uz co zmenit. Varit jedlo do prace si nechcem, je to casovo narocne, mam male dieta ktoremu sa musim venovat a aj tak si nemyslim, ze si objednavam nejake kaloricke jedla. Podobne by som si aj sama varila. Krv co mi naposledy brali, tak mam v poriadku len malo zeleza. Tak ho doplnam tabletkami. Ale vaha mi zacala ist hore uz pred jeho uzivanim mam pocit.

laurita285
6. nov 2022

Zožerieš toho príliš veľa, najmä tie večere sú už len z opísania horor.

viestta
6. nov 2022

Nejde ani tak o to co ješ, ale koľko. Tam bude pes zakopaný.

lasoli
6. nov 2022

vecere mas kaloricke plus ta tycinka pred obedom tiez naco?

lenuska9999
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenuska9999
6. nov 2022

Cestoviny s omáčkou na večeru nie sú dietne jedlo

lasoli
6. nov 2022

este kolko vazis,neviem ci silove cvicenia su ok na chudnutie,v tom sa nevyznam,ja by som zvolola skor kardio.

sense
6. nov 2022

Nejde len o to co ale hlavne koľko toho zješ. A takisto ako dlho cvičíš, aký máš pohyb mimo cvičenia.

lindous
6. nov 2022

Ako často sa vážiš? Ako veľmi priberáš - koľko kg za akú dobu? Sú to kg alebo aj centimetre? Piješ iba vodu cez deň?... ale teda zrejme budeš stále v kalorickom nadbytku, veľa kalórii môže byť skrytých aj v zdravých jedlách, zdravé neznamená nízkokalorické ... skús si pár dní tie kalórie do tabuliek nahodiť ... ja nie som zástancom toho byť otrokom čísiel, ani veľkého obmedzovania, ale aspoň na týždeň to odporúčam skúsiť, najlepšie tam uvidíš kde je chyba ...cukor v káve, sladkosť na desiatu a bezhlavé vyjedanie pred večerou čohokoľvek, čo ti príde pod ruku tomu asi nepomáhajú ... nehovorím, že si nemáš dať nič, ale možno niečo premyslenejšie

macikovaiveta
6. nov 2022

Jedz tak ako ješ, len menšie porcie a hlavne večeru daj nepriateľovi. Načo večere varené?

autor
6. nov 2022

@macikovaiveta a ake nevarene vecere jest?

autor
6. nov 2022

tak co mavate na veceru vy? aby to nebolo kaloricke. co jedavate?

autor
6. nov 2022

@laurita285 prosim ta, napis mi co vecerias ty, aby som vedela co mam jest. ked polievka, vajicka a cestoviny su podla teba horor.

autor
6. nov 2022

@lasoli lebo medzi ranajkami a obedom som hladna. casto obedujem o 11:00 co uz neviem vydrzat. nad proteinom len uvazujem. doteraz to bolo povedzme 1 merci cokoladka, 1 krowka a pod. ked si dam napr. jablko, tak mi este viac vytravi.

barborachors
6. nov 2022

sama pises ze sa obmedzovat nebudes, ale cielene a ucinne chudnutie je zial o tom asketickom zivote.Pozri sa ako vyzeraju take veganky, alebo vitarianky, su stihlunke a chudunke, lebo jedia ako vrabce a same zdrave veci.To co popisujes, nie je sice fastfood ale kaloricke to je. Kaše, sladena kava? Uhlohydraty ako zemiaky ci ryza? Tak ja mam o dost rokov viac ale keby toto jem, tak nemam 50 kil, cize obmedzovat sa my zeny po 30 tke a viac musime, zial taka je priroda, neni sme mlade a priberame aj z " normalneho" jedla.

autor
6. nov 2022

@sense cvicim uz hadam aj rok, okrem toho pohyb rano cca 10 min. pesi na autobus, dieta do skolky, odtial busom do prace, v praci sa hybat neda. z prace na zastavku 3 minuty pesi, pre dieta, busom domov a cca 10 min. od zastavky domov pesi. potom ide kolobeh cvicit, varit veceru, najest sa, upratat po veceri, povenovat sa dietatu, umyt a spat.

sense
6. nov 2022

Tak zrejme si v surpluse a nie v deficite. A koľko trvá jedno cvičenie?
Ja nevidím nič zlé ani na cestovinach ani na vajíčka h na večeru nič zlé ide o to koľko toho máš na tu večeru.

autor
6. nov 2022

@lindous tie jedla v praci kaloricky neodhadnem. co som si kedysi pisala v kalorickych tabulkach jedla, tak tie vecere o si robim su okolo 500kcal. povedzme 80g cestovin, 76g avokada, 100g rajcin. toto len ako priklad jednej takej cestovinovej vecere. ta jedna kava denne na ranajky je okolo 150kcal, ranajky do 300kcal.

autor
6. nov 2022

@barborachors nemam problem s vegetarianskym jedlom, ale ja ho chutne uvarit neviem. donasku robi minimum restauracii a casto stoji take menu velmi vela. mam ale starsie kolegyne, ktore jedia na obedy to iste co ja a nemam pocit, ze by priberali. a to teda urcite necvicia.

lauriik
6. nov 2022

Mne to pride vela jedla, tie vecere vyslovene kaloricke bomby. Skus si tyzden hadzat do kalorickych tabuliek a uvidis. Aby si vedela aspon priblizne. Mne pride vecera 500kcal strasne vela. Tolko nemam ani obedy kolko krat. Ja na veceru jedavam bud vajicka, biely jogurt, tvaroh, cottage s rajcinami k tomu nejake tie suche chlebicky.

autor
6. nov 2022

@sense okolo 30 min. take ako hiit a tabata, silove aj dlhsie, podla toho ako rychlo odcvicim. napr. ta omeleta su 2 vajicka(100g) a okolo 200g zemiakov. mam ju nahodenu v kal. tabulkach a tam mi to vyslo na 470kcal.

lindous
6. nov 2022

Mne v tom jedálničku akosi chýbajú bielkoviny, bez nich ani to silové cvičenie nemá taký zmysel, keď nie je z čoho budovať svalovú hmotu ... len porcia mäsa na obed a sem tam vajíčka na večeru, sa mi zdá málo...čo sa týka porcií, asi by som byť tebou nahradila časť prílohy z obedu zeleninou - môžeš si nosiť nakrájanú z domu, nejaký šalát, to toľko času nezaberie ... a večere tak isto, zmenšiť porcie, doplniť zeleninou, trošku seknúť tie sacharidy a tuky (nechcem ich démonizovať, sú dôležité) a doplniť bielkoviny, ak preferuješ bezmäsité, tak strukoviny, tofu, cottage napr....

autor
6. nov 2022

@lauriik a nie si hladna? a tie suche chleby maju kolko kcal? lebo 100g klasickeho chleba ma dost kalorii. a pecivu sa praveze na veceru vyhybam. este ked som si to sledovala, tak som mala nastavenych okolo 1300-1400kcal denne. aby som zase nesla pod bazalny metabolizmus.

sense
6. nov 2022

Keď si vezmeš káva teda cca 150kcal, kaša kupovaná plná cukrov cca 300 kcal, obed rátaj cca 800 reštauračné strava aj keď nie je vyprážana diétna moc nebude, večera 500 kcal. Píšeš ze pred večerou si das syr, šunku... To sú ďalšie kalórie, čiže prijme cca 1800-2000kcal, keďže si das aj nejakú sladkosť doobeda. A 3x hiit podľa utube tých 30-40min pri čom možno spalis 300kcal nie je veľa, iný pohyb máš len bežný, 10 min chôdza nie je moc. Takze pokiaľ neváži 80kg tak ten príjem je pre teba vela

autor
6. nov 2022

@lindous tie polievky su strukovinove casto. zeleninove alebo fazulova, sosovicova...

sense
6. nov 2022

A tiež co popisujes máš málo bielkovín v jedálničku, kt majú najdlhší sytiaci efekt, a dosť cukrov. Určite by som nejakú dobu zapisoval každé sústo kt zješ ah s tukom ak nerobíš omeletu na sucho a aj kroku kt si dáš ku káve a mozno sama prídeš na to ze to co prijmes je jednoducho vela

autor
6. nov 2022

tak este raz otazka, co jedavate vy? aby ste neboli po veceri hladne a nezjete toho teda vela.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
6. nov 2022

@sense na olej si dava extra pozor a lejem ho ozaj malo. teda podla mna malo, napr. ako 2€ minca.

catmartina
6. nov 2022

Na veceru staci fakt len nieco male, jogurt ci kusok syra so zeleninou...inak celkovo treba zaradit do jedalnicka viac proteinov a zeleniny...pred obedom namiesto tycinky jablko..na obed salat s masom ci syrom..poobede opat skor jablko ci banan a vecera lahka ako pisem na zaciatku...

zuzuliennka1
6. nov 2022

vecera napr. - cottage, paprika, uhorka, jeden/dva krajce celozrnneho chleba, trosku masla (klasicke, nie rama veto a pod., a odporucam odvazit, max. 15g), platok poriadnej sunky minim. 90% masa
ja mavam taketo vecere, ale mam prisposobeny cely den.. aj vecerat treba normalne, ziadne “malicko”, ale vyvazene s dostatkom zivin