Prečo mi nechty modrejú aj v teple?
Dobrý deň mám 18 rokov a v posledných mesiacoch mi strašne modraju alebo fialovej nechty na rukách aj keď som v teple kde sa kúri hocikedy.
Čo to môže byt prosím?
Problémy zo srdcom napríklad. Choďte k lekárovi.
Modré nechty poukazujú na nedostatok okysličenia v organizme. Čiže určite smer lekár a riešiť srdiečko a pľúca.
@enmery no bola som na krv nedávno a doktor mi vravel že takú krv ako mám by aj on chcel
Krv môžeš mať ok ale do tých prstov nepríde okysličená.
@annamaria451 Toto nemá nič s výsledkami krvi. To je o ničom inom.
Ja som to tak mala ked mi zistili chore srdce.
Moze to byt raynaudov syndrom, moze to byt problem so srdcom a ine.
Saturaciu ti niekto meral? Krv by mala zmysel ako vysetrenie krvnych plynov, eventualne este hemoglobin a kardioenzymy. To ale pochybujem, ze mas vysetrene
To je skôr na kardiológa, ako na odber krvi (ten základný). Určite treba ísť k obvodnému, nech to rieši.
@annamaria451 moja mama má vrodenú vadu srdca a podľa lekára má vďaka tej chlopňovej vade nádherný krvný obraz. Nepopísem to presne, ale v skratke, veľa krvi sa jej vracia spätne do obehu a má velmi veľa červ.krviniek napr. To povedal lekar.
Krv môže byť v poriadku, ale je problém v jej telovom transporte.. Čiže inak povedané, problém so srdcom, ktoré ju pumpuje Takže smer internista a kardiológ
Dost divne,hodne vysetrenia.
@annamaria451 ako píšu ženy, nedostatok okysličenej krvi. Niekedy to môže byť spôsobené aj nízkou hodnotou železa, vtedy sa napríklad netvoria tie biele oblúčiky na nechtoch (ty ich nemáš).
Takže sa objednaj ku kardiológovi a skús si dávať nejaké železo a odsleduj, či sa to zlepší.
To vyzera na srdce 🤔
A obvodnej,co ti brala krv si to neukazovala? Toto je obehovy problem. Chod za nou co najskor,nech ta posle na EKG a nasledne na kardiologiu.
@annamaria451 ahoj, ja mávam takéto nechty, ale iba do polovičky, zatiaľ mi nič nezistili. Tebe už zistili niečo? Ako často máš takéto nechty? Alebo ich máš takéto stále? Robili mi EKG to bolo v poriadku, saturáciu som mala tiež ok, posiela ma obvodná na hematologiu na vyšetrenie, ale až na máj mám termín.

@annamaria451
Takto vyzerajú