Ahojte maminky....obraciam sa k vam s jednym problemom.Pred rokom som sla ku gynovi s tym ze mam spinenie mimo cyklu.Ten urobil ster z krcku(vysledok Pap1) vraj vyborny,a vsa pri ultrazvuku mi nasiel na lavm vajecniku cystu 6 x 3 cm.Poslal ma naonomarker,vysledok v norme.Mala som k nemu prist po skonceni menstruacie.Tak aj bolo a tak zistil ze cystatam uz neni praskla ked som dostala mrchu.Taktiez mi povedal ze mam hrozne ssilnu ovulaciu.Pred 5 r.som rodila cisaarskym.No a problem je ten ze tento mesiac som volajak ani nepocitila ovulaciu,co kazdy mesiac citim riadne,mam3 dni bolesti jedneho alebo druheho vajecnika a hlienovyty vytok.Tento mesiac som vsak nepocitila bolest ani nic.Trosku vytok.A problem je ten ze mam pocitakoby sa mi vytvorila na tej lavej strane opat cysta,citim taky hrbolcek.Ktory je na pritacenie tvrdy.Doktor ma dovolenku.Menstruaciu dostanem zhruba az za 13 dni.oMoze to byt cysta?Mohla sa mi vytvorit tym ze som napriklad nemala ovulaciu a ze mi nepraskol folikul a teraz sa mi to tam nahromadilo do cysty?Mam pockat kym mi dojde mrcha ci mi praskne vtedy?Inak mi neni zle ani nic,len citim trosku taky tlak na lavo v podbrusku.Doktor ma prijmeaz za dva ttyzdne.Zijem zahranici.Dakujem moc krat krat za radu.
@katkabg cysty sa samozrejme mozu vytvorit znova a znova a znova. ☹
prepac, ale neverim, ze si Ty sama dokazes vyhmatat cystu. to by musela byt poriadne velka. a okrem toho, cysty nebyvaju tvrde pri zatlaceni. 😉
pockaj na mrchu a ries to potom. 🙂 ak mas ale bolesti, tak chod radsej hned k dr.
cysty sa mozu vytvarat dokola znovu. Najvacsia pravdepodobnost,ze sa na tom istom mieste vytvori cysta je behom prvych troch mesiacov, potom to klesa.
Uz som rozmyslala ci to nemozem mat aj pooperacny pruh...rodila som strasne zle cisarskym...horkotazko ma zasili lebo sa mi nezrazala krv.Neviem ja som po porode iny clovek.No a neviem co som tam nahmatala,mam ploche brucho uz mesiac po cisarskom tak si vsimnem kazdu hovadinu nanom
@katkabg ak si sama nahmatas cystu, tak to si iny macher...to co citis je asi podkozne tukove tkanivo..