Prečo ma neurológ neposlal na MRI chbrtice?

27. apr 2022

Ahojte, cca pred 3 tyzdnami ma po dvihnuti cinky (cca 7 kg), no zly tah seklo. Bolesti uz pomaly ustupili, no ked som bola na vysetreni, mala som pocit ze mi vyskocila platnicka. Neurolog a ortoped ma pozreli a zhodnotili ze ide len o blokadu. Kedy posielala lekar na mri? Bolo by zjavne uz pri vysetreni ze ide o platnicku ? Caka ma o mesiac vlastna svadba a nechcem aby ma seklo tak, ze mi ta platnicka vyskoci a nepohnem sa🙈 no ziadanku mi neurolog nechcel dat.

barborachors
27. apr 2022

Smer súkromný neurolog? Ked ti nedal ziadanku, tak to vyhodnotil tak, mri nepotrebujes....

daniela2202
27. apr 2022

Lekár posiela na MR vtedy, keď mu dáš niečo do vačku, u nás berie 50e...😂😂😂

stanulienkat
27. apr 2022

Neurolog zrejme vyhodnotil, ze Mr nepotrebujes. Keby kazdeho posielali hned na Mr, tak poistovna do tyzdna skonci. Sekne kde koho aj bez cinky. Zrejme budes musiet prehodnotit svoj cvicebny plan. A ano, na svadbe ta pri zlych pohyboch tiez moze seknut. Predpokladam, ze uz nemas 20 a vysunute platnicky ma kazdy druhy clovek.

travelllerka
27. apr 2022

Môže, nemusí ísť o platničku. Moja mama tak nemala typické prejavy vyskocenej platničky, 3 roky ju neurologička neposlala na MRI, až keď tretíkrát prestala chodiť a vtedy sa ukázalo, že je to platnicka, čuduj sa svete, mama mala pravdu. Ja by som si išla riešiť iného Dr.

pininka1
27. apr 2022

Mna moja normalne poslala aj bez penazi do vacku. Ale ja som mala dlhodobe bolesti, kdezto u teba islo o jednu zalezitost tak zrejme cakaju ze ci sa to zhorsi. Ale aspon na ct ta mohli poslat

autor
27. apr 2022

@travelllerka oh, a je mamka v poriadku ? Pomohli jej cviky alebo operacia?

autor
27. apr 2022

@pininka1 a co ti ukazali vysledky ? No uvidim ci to prejde do tyzdna dvoch, a ak nie pojdem opat

travelllerka
27. apr 2022

Jej nakoniec pomohla terapia ozónom, boli to 3 sedenia, čo jej pichali ozón do toho miesta, aby skočila platnička späť a zabralo to, našťastie. Už je to pár rokov a zatiaľ je v poriadku.

bolarazjedna
27. apr 2022

V súčasnosti je veľmi "in" chodiť hneď so všetkým na MR vyšetrenie, az človek si na to zvykol, a čuduje sa, že keď suseda Pištu hneď poslali tak mňa prečo nie... Lekár väčšinou vyhovie, resp. "boji sa", že keď pacienta hneď nepošle na MR, tak ľudia napr na modromkoniku hneď súhlasne budú odporúčať okamžitú výmenu lekára.
No z týchto MR vyšetrení je iba minimum plne opodstatnených. To, že raz v živote ta seklo, dokonca ta to už aj prešlo za celkom rychlu dobu, není dôvod na MR. Skutočne dnes každý druhý, aj mladý človek má vysunuté aj niekoľko platniciek, úplne bez ťažkostí. A keď aj más ťažkosti, MR vys. ta nespasí. MR ma význam hlavne tam, kde tie bolesti dlho neustupuju, vystrelujú do koncatiny, je prítomné trpnutie alebo svalová slabosť, kde konzervatívna liečba nepomáha a zvažuje sa obstrek koreňa, operácia, atď.
Takze áno, je to asi aj chyba nastavenia systemu, ale dnes MR žiadanky sa veľakrát rozdávajú ako cukríky, ale nemusíš ísť hneď na MR, lekár tým nič nezanedbal (na druhej strane je aj pre lekárov veľakrát super, ze vzhľadom na dostatok termínov nemusia tak selektovat pacientov, koho poslať, koho nie, pri podozrení na iné, závažnejšie diagnózy).

autor
27. apr 2022

@bolarazjedna no su to uz 3 tyzdne prechadza to, ale stale nie som ok,bolest mi vystreluje aj do ramena, mam 30r, tak ale fakt ma predtym nikdy neseklo…teraz som bola seknuta den aj to som mohla chodit,ostatne dni len silne bolesti a take mravcenie bolestive …mas pravdu no 🙂

pininka1
27. apr 2022

V krizovej oblasti dve platnicky uplne vysunute ostatne tiez nie celkom ok, dokonca nejaka cysta v medzistavcovom priestore. Ale moja neuro povedala ze to nie je na operaciu ze mi da rehabky a mne to ozaj pomohlo, len treba samozrejme cvicit dalej.

veltraud
27. apr 2022

chod k fyzioterapeutovi 🙂

autor
27. apr 2022

@pininka1 a mozem sa opytat ake rehabky ?

autor
27. apr 2022

@pininka1 este sa opytam, nechcem byt otravna, ale mala si velmi silne bolesti ?

pininka1
27. apr 2022

Ano velmi silne bolesti, a roky, ale nie vzdy rovnaka intenzita bolesti to bola. Mne to uz ale vystrelovalo do nohy. Isla som do nemocnice na rehabilitacne oddelenie, tak mi doktorka urobila vstupne vysetrenie a dala mi elektroliecbu, co bol magnet a solux, potom masaz a potom cvicenie s fyzioterapeutkou.