Vzdy,ked si umyvam zuby a zajdem kefkou na stolicky,napina ma na zvracanie.Som polroka po operacii slepeho creva.Stresove obdobie nemam.Celkovo mam rano zaludok ako na vode a obcas sa aj povraciam.Tehotna nie som.Cim to moze byt?Mam ist radsej na gastro alebo to prejde?Dakujem
nezmenila si náhodu zubnú pastu? U mňa bol tento problém.
Fuj, zubná kefka 🙂 ja si zuby vzdy umyvam v predklone, usta dokoran - div mi sanka nevyskoci, zhlboka dycham. Na ludi, co dokazu pri umyvani si zubov chodiť s kefkou v ustach po izbe, hladim ako na mimozemstanov. Ja by som ju ani sekundu nedokazala drzat v ustach bez toho, aby ma nenaplo. Bleee. Ale ja to tak mam cely zivot. 😉
je to uplne normalne, je za tym citlivejsi davivy reflex. niektori ludia (a ja tiez medzi nimi) maju najma so zadnymi stolickami skutocny boj. mne dokonca po tolkom napinani skutocne pride nevolno a casto musim umyvanie zubov na chvilu aj prerusit a rozdychat to. no nic sa neda robit, zuby sa umyvat musia...
Ja som na tom rovnako. Mám zvýšený dávivý reflex a úplný des je to u zubára,keď mi vŕta stoličky a dáva tam tie tampóny. Doteraz som sa cítila ako ufo,ale aspoň vidím,že nás je viac😃. Najhoršie to bolo počas tehotenstiev.
Nie si sama, aj môjho manžela napína pri umývaní zubov. A tehotný NIE JE! 😀
moj syn ma rovnaky problem,chudacik rano si ani zubky umyt nemoze,lebo ho ihned napne,ma 7 rokov...
ja mam ten istý problem, rano možem len tak narýchlo a o zubarovi ani nehovorim. kým mi vyvrta 1 zub, 10 x musi prestat 😀
Omg dievca...ved to je celkom bezne, u nas v rodine sme tiez niektori citlivi na taketo zasahy do ust, ci ide o umyvanie zubov alebo aj mna napina u zubara...citlivejsi daviaci reflex...jednoducho ide o normalne prejavy cloveka, cloveka niekedy napne pri vseliakych vonach co mu nesadnu a nemusi byt tehotny..... ak vsak mas strach z tehotenstva, tak sa neriad tym ako sa citis pri umyvani zubov, ale pouzi test a ak nechces otehotniet tak ochranu....
to poznam 😀 mne osobne pomaha pred umyvanim hornych stoliciek najprv vsetko vyplut a vzapati pri samotnom umyvani privriet usta.
Inak ja som toto vyriešila detskou zubnou kefkou od curaprox, ma malu hlavičku čiže ju až tak "necitim" v ústach. Poradila mi to hygienicka
tento problém mavam obcas aj ja ale zmena pasty to vyriesila 🙂 pravdepodobne to sposobuje jedna zo zloziek v zubnej paste
ja som cez tehu ani nemohla riadne umyť zuby a doteraz som na to háklivá , mávam aj gastro ťažkosti , mne raz jeden gastro povedal , že mám silný dávivý reflex .... Môžete mať aj nejaký problém gastro možno, treba sa na to opýtať u lekára. Inak mne toto spustilo tehotenstvo a doteraz teda tie zadné zuby je boj