Dala som si rano polovičku tak ako mám, no tep sa zo 77 este aj zvysil ma 93. Mate s tym niekto skusenost? Posledny tyzden mi takto ivabradin na tep vôbec nezabera a stale je okolo 90 alebo 100. So srdcom nič nemam len tu tachykardiu. Tlak mam v poriadku
určite si už pogooglila kade čo...skús ísť určite k lekárovi
@76california bola som pred tyzdnom a vtedy mi zaberala aj stvrtina, ale vsimla som si ze uz nezabera tak som zacala brat polovicu ale tep stale okolo 90 alebo 100
Otázka znie aké dávkovanie ti dal dr.? Štvrťku si si dávala z vlastnej vôle, alebo ti to tak naordinoval lekár?
možno lekár vymení za iný liek - choď určite čím skôr,
inak mi napadá:
vylúčila si kofeín, teín atď, látky, ktoré tep zvyšujú?
nepiješ napr. ostropestrec? ten konkrétne mne zvyšuje tep...kamarátka po čaji mala alergickú reakciu - celá opuchla...
@stanulienkat dr. Mi napisala brat polovicu 2krat denne ale ja som zacala prve so stvrtkou aby mi neprislo zle ako u predoslych liekov... a strtina mi zaberala par tyzdnou ale len rano som ju brala lebo vecer ked som si dala tak som pocitovala tlak na hrudi, dychavicnost a tocenie hlavy, ale led rano vezmem tak mi nic nie je iba vecer mi to nerobi dobre.. ale uz mi ani stvrtina nezaberala tak som skusila brat polovicu a niekedy je tep okolo 80 potom vybehne na 90 alebo 100 potom. Skusla som brat zase aj vecer no zase sa to zopakovalo tie iste problemy. A vecer mam tep ajtak medzi 65-75 tak neviem.
@76california nepijem kavu ani čaje ani sladke vody, pijem len čistu vodu uz dlhe roky takze z toho to byt nemôže
Zrejme si sa zo štvrť tabletky poddávkovala. Ak ti kázala dvakrát polovicu, tak naozaj užívaj ráno polku a večer polku. Toto dávkovanie je obvyklé. A večerné pulzy 65 až 75 sú úplne ideálne. Je pre mňa nepochopiteľné, že doktorka, ktorá niekoľko rokov študovala a má niekoľko rokov praxe ti napíše dávkovanie a napriek tomu sa tu radíš s predavačkami na modrom koníku. Keby si to užívala tak ako ti kázala, tak sa tu nemusíš dotazovať.
@stanulienkat ved vravim ze ked to uzi am tak ako kazala tak sa citim ako opita neviem ani rozpravat je mi slabo a ked prekdem par metrov zacnem lapat po dychu a musim si sadnut tak prestante byt agresivna. Nepotrebujem si poskodit srdce z nedokrvenie (ano pisalo v letaku ak citim dychavicnost tak sa srdce nestiha dokrvovat) ak memate normalnu radu tak sa zdrzte komentara
@stanulienkat a vecerne idealne tepy 65-75 mam bez toho aby som zobrala vecernu davku ivabradinu a preto ked ju zoberiem je mi zle akokeby sa mi velmi spomalilo srdce chapete? 🙂
Pulzy môžeš mať také aj keď nevezmeš ten večerny liek. Totižto môže ti ešte účinkovať tá predchádzajúca dávka. To nie je tak, že prestaneš brať lieky a od tej chvíle nemáš žiadnu hladinu v tele. Ešte pár dní je tam zbytková hladina. Tie lieky užívaj pravidelne, nestačí keď si dáš občas aj večer polovicu. Musíš brať aj ráno aj večer a výsledok uvidíš po pár dňoch. A samozrejme nie každý liek sadne každému. Možno ti bude doktorka musieť vymeniť liečbu.
Tak vyskusat bud k tomu magnezium alebo celu tabletu a volat k lekarovi ktory to predpisal