Ahojte🙂, chcela by som poradit, ak niekto viete.
Mam 21r a som stale evidovana u svojej detskej dr., mozem byt az do 25r., avsak chcem ju uz zmenit. Mam na to svoje dovody. Chcela by som uz prejst ku dospelackej, len neviem, ako to presne funguje. Ked jej zavolam a spytam sa, ci by ma vzala, ona si sama vypyta kartu od mojej detskej alebo ako to funguje?
riešila som to akurát v decembri keďže mladší syn a aj dcéra boli ešte u detského doktora a tým, že už majú 23 a 24 rokov a keby potrebovali PN tú im sociálna poisťovňa už by nepreplatila, zároveň dcéru v nemocnici pri predoperačných zdrbali prečo je u pediatra, ale každopádne ja som sa spýtala našej obvodnej ku ktorej chodíme všetci ostatný či by mi ich zobrala povedala, že áno, dohodla som sa so sestričkou u pediatra kedy ešte robí keďže to bol koniec roka a tak 27.12. som prišla ku pediatrovi, sestrička mi do ich kariet napísala, ukončenie, samozrejme doktor mal pripomienky (lebo on má veľmi málo pacientov už, keďže je starý a malé deti ku nemu nedávajú tak si drží týchto starších s ktorými nemá moc starosti) ale samozrejme všetko napísal do karty, ja som šla k našej obvodnej sama so sebou, keďže som potrebovala preventívnu a lieky manželovi predpísať tak som to všetko vybavila na raz a už od 2.1.2023 sú v evidencii u všeobecnej pre dospelých ako aj mi ostatný není to zložitý proces
@marci77 oni to musia poslat do 7 dni. Resp tak aby od nasledujuceho mesiaca uz bola pacientkou novej dr a do 7 dni aby mala ona kartu. Tak by to malo byt spravne
Inak postup spravny,ist k novej pre listok o vyradenie ktory odnesies alebo posles starej a viac neriesis.podpises dohodu u novej a ta zvacsa informuje ked ta karta pride
@janka_lolo to stou pn je blbost. Kolega mal kartu u detskej a normalne pracoval aj pnkoval a mal zaplatenu. Samozrejme ak nie je vyslovene len pediater ale musi byt aj pre dorast
@e1i on je pre dorast ale tak to sestrička mi od neho hovorila, že im to sociálna poisťovňa vrátila a neuznala to danému človeku, ja neviem neriešila som to ale ja som aj tak už chcela decká od neho prehlásiť veď už sú veľký a na dcéru mal blbé pripomienky najmä skrz jej žlčník
riešila som to ...len som zavolala k obvodnému, ten mi povedal aby som doniesla zdr. dokumentáciu a bolo všetko vybavené...syna ani nepotreboval vidieť...
@deti95060810 moja doktorka ešte ani dcéru ani syna nevidela a dokonca ani najstaršieho, ktorý je u nej už 3 rok, všetko som sa vybavila a problém nikde ale niektorý čo som počula chcú aby prišiel pacient osobne
ja som raz pri detoch riesila
prisla som vtedy este osobne sa dalo k novej pediatricke, spytala sa, ci by nas zobrali, suhlasila, napisala nam vymenny listok, ze ziada o zaslanie dokumentacie a svoju adresu a to som potom zaniesla starej pediatricke a ta potom poslala dokumentaciu k novej lekarke, trva to cca mesiac-dva
ale mozno su aj ine postupy teraz, neviem