Prechladnutie z klímy

13. júl 2024

Stalo sa to už niekomu ? Brutálne ma bolia kosti , hlava , zimnica , uši , hrdlo asi celý človek… čo by nato pomohlo ?

michaela329
13. júl 2024

Mne zvykne do uší z nej "vojsť “, už aj nerv mi chytilo. Režimove opatrenia, ibalgin, burow do ucha a suché teplo, pastilky na hrdlo. Vyhýbať sa prievanu celkovo. Ak by sa to zhoršilo, choď k Dr.

dadka1997
13. júl 2024

Menej klímovať, alebo vyklimovat a potom tam vojsť, mam poucenie na cely zivot

kristiii
13. júl 2024

Neznášam klímu, ventilátory a podobné chuťovky. Už som z toho mala chytene zuby, oči, uši, močáky, sople, proste asi všetko. Skúšaj ako pri bežnej chorobe, napríklad pri mocakoch som musela brat antibiotiká, na zvyšok stačili bežne dostupné lieky, asi ipubrofen by som v tvojom prípade skúsila, ak nezaberie, tak smer lekár.

sara07
13. júl 2024

mala som z prace tak že som spavala s latkovou plienkou cez nos, su aj alergie na chlad mimochodom
napr ked sme pri mori tie ultra preklimatizovane už obchody ja ich nedávam proste
za mna by sa s klimou malo ubrat, tá facka teplotna ked musiš von ,neviem či je riešienie, len je organizmu horšie za mna

jesenzima
13. júl 2024

Mala som toto isté pred 3 dňami, pomohol mi Paralen a spánok .. už som fit

kristiii
13. júl 2024

@sara07 presne, niekde to s klímou vyslovene preháňajú a teda behať z 35 stupňov do 20 (príklad), tiež nie je telu prirodzené. Ale zas mám napríklad kolegyne, ktoré zvládnu 3 ventilátory na najvyšší stupeň rovno na seba, ja som naposledy fakt nevládala a mala dosť, tak som si dala 1 na chvíľku na jednotku a hneď som cítila oko. Sú proste ľudia, ktorí sú na takéto vymoženosti hákliví a potom takí, ktorým to vôbec nevadí. Inak, tiež mám alergiu na chlad po mame. No hrůza des 😅 Lenže tí opační to občas nie a nie pochopiť.

stanulienkat
13. júl 2024

Ci sa to niekomu stalo?????? Jasne, ludia kazdy rok choreju z klimy, lebo si ju nevedia spravne nastavit a pouzivat.

kristiii
13. júl 2024

@stanulienkat alebo ju nenastavia správne zamestnávatelia, autobusári, ŽSSR (neviem, kto tam o tom presne rozhoduje), obchody, rôzni ľudia v službe (naposledy u pedi-vonku 35 a u nej facka, na prvý pocit super, na druhý som sa bála aj ponožku dať dole 😅). Toto je proste jedna z vecí, v ktorých nikdy nebudeš vedieť vyhovieť každému. Ja som napríklad na tých ATB na močáky skončila nie pri klíme, ale pri otvorenom okne v noci v lete 🤷.

stanulienkat
13. júl 2024

@kristiii MHD je v tomto macher. Vonku 35 stupnov, v buse 12 stupnov-kosa ako svet a este ti to fajn fuka na ramena...😁 A sofer ti povie, ze s tym nevie nic urobit.

kristiii
13. júl 2024

@stanulienkat ja toto poznám skôr z vlakov, ale aj v autobuse som zažila. Naposledy cesta vlakom z Prahy, sme tam lovili mikiny, uteráky, čo bolo po ruke z batožiny na nohy či ramená.

buberova
13. júl 2024

Teraz to presne mám.. ale nie som úplne odpalená ako pri klasickej chorobe, dokážem fungovať ale cítim že nie všetko je ok

sara07
13. júl 2024

@kristiii ja som si kupila taky velky z papiera tvrdého vejar, a ked mi je horuco chvilu sa ovievam a potom je fajn, a už sa nehanbim ani vonku alebo vo vlaku
skutočne stačí chvila

lija22
13. júl 2024

@sara07 to som riesila podobne ja tak, ze v kazdej kabelke som mala daky letak aby som sa mohla v pripade potreby ovievat. V cakarnach som si umyselne vyberala tvrde letaky aby som mala na neskor 🙂

heln
13. júl 2024

mozno inhalovat bylinkovy caj...
zazila som, bola som raz mesiac na skoleniach, takto v lete... uplne som mala opuchnute sliznice, az tak ze som sa raz v noci zobudila na to, ze nemozem dychat... nejak som to prezila, odvtedy si davam dobry pozor na klimu

sara07
14. júl 2024

@lija22 vieš čo pomaličky vejáre vidno, to musí začat jedna😂 a veru aj mladé 20 mavaju vejare u nás😂