Ahojte dievčatá trápia ma tieto veci : nadmerné návštevy toalety, bolesť pri močení spojená so silným pálením a rezaním, bolesti a kŕče v podbrušku, samovoľný únik moču, zakalená farba vylúčenej tekutiny. Vraj to sú asi zapalené močové cesty. Asi som prechladla. Neviete nejaké babské rady na liečbu?
Ked mas take bolesti, tak treba ist urychlene k dr., nech Ti vysetri moc. Moze to byt silny zapal a potrebujes atb. Zatial, ked mas doma Algifen kvapky, tak si daj 25, to je na bolest hladkeho svalstva. Litre urologickeho caju. Daj sa do tepla, hlavne maj chranene krize. Na krce Ti este moze pomoct aj Nospa alebo Buscopan - to su volne dostupne lieky. Algifen je len na predpis. Ibalgin a ine ibuprofenoidne lieky Ti nezaberu na tuto bolest. Do caju si daj aj citron a med - ma to vsetko protizapalove ucinky. Jednu vec Ti vsak este poradim, lebo mam, nanestastie, bohate skusenosti so zapalmi mocovych ciest: V prvom rade si lahni do kludu a sustred sa na tu bolest a snaz si ju dat nejak prec. Cystitida sa prejavi bud prechladnutim alebo nakazenim od partnera po styku - tym nechcem povedat nic, muzi vsak maju bakterie v sebe, kedze maju dlhsiu mocovu trubicu, ktore im nesposobuju ziadne komplikacie, nam vsak tieto zapaly. Pozorovanim za tie roky som vsak prisla na to, ze vzdy som dostala zapal mocakov vtedy, ked som mala nezrovnalosti v partnerstve. :o). Skus mozno cestou psychiky a caju. Ked to neprejde, zajtra urychlene k dr alebo dnes pohotovost. Su to strasne bolesti, takze Ti uplne rozumiem. Prajem skore uzdravenie.
brusnicovy dzus 100percentny, vytazok z brusnic, volnopredajny v lekarni, mega davky Cvitaminu, aj 4g kazde 2h, mega vela pit, aby sa to vsetko cistilo. ked mne bolo najhorsie, presedela som v horucej vani hodinu, viackrat pocas dna, potom rychlo pod perinu, uterak medzi nohy, lebo niekedy to boli len kvapky, co potrebovali von, aby uvolnili bolest. a po jednom dni takejto kury bol pokoj. opakovalo sa mi to casto, tehotenstvom akoby utlo a odvtedy nic.
@pa3cia112
Mam velmi vela skusenosti so zapalmi tohto typu a poviem ti, ze v tomto stadiu, to uz bez atb. nepojde. Ziadne brusinky to nezachrania, tie su len ako prevencia, aby sa ti zapal nevratil, ale ked uz prepukol, tak utekaj lekarovi. Ver mi, viem o com hovorim.
este mozes skusit koloidne striebro,je to prirodne antibiotikum,mne zabera vzdy hned,mam s tym tiez bohate skusenosti a nemusim sa pchat stale antibiotikami...bohuzial v lekarni ho nekupis,len cez internet
Super na problemy s mechurom je cesnakovy caj . Zalejes dva az tri struciky prelisovaneho cesnaku vriacou vodou na 2 dcl, nechas 5 minut luhovat a scedis. Najlepsie naraz vypit. Nie je to sice dobre ale mne taketo 3 salky pocas dna uplne vyliecili zacinajuci zapal, plus jasne treba straaaaasne vela pit. Ten cesnakovy caj nie je dobry nalacno. Ale je tu fakt super liek, odporucam.
Bez na pohotovost, toto sú kruté bolesti, viem o čom hovorím. Mocaky vieš vyliečiť aj ty. Pi veľa čaju. Ale naozaj veľmi veľa. Lenže sa to zvykne vrátiť v krátkych intervaloch a potom sú na rade antibiotika. Tie zaberu vždy najrýchlejšie. Nejde len o to, či si prechladla. V moci môžeš mať bakterie, ktorých sa tak ľahko nezbavís. A vrcholom je, keď začneš krvácať a kramy to niesu. Drzim palce, aby to čo najskôr polavilo. Hlavne sa drz v teple, pancuchy pod nohavice a pozor, aby ta neprefuklo. A veľa piť!
Dievcata, mozem zapal mocoveho mechura chytit aj pri pobyte vo virivke s 40 st. vodou? Dnes rano som bola u dr., krv v moci na tri kriziky, teda atb na 10 dni...neviem, ze by som bola prechladla, davam si pozor, sex bol ostatne dni bezpecny, teda napada mi len to kupko a virivka...je to mozne? viem ze sa v teplej teda horucej vode bakterie rychlo mnozia, ale zeby sa dostali zdola az do moc. ciest?
@pa3cia112 takéto veci sa neliečia babskými radami, ale u lekára... neliečené zápaly močového ústrojenstva môžu viesť okrem iného až k neplodnosti a ako pozerám, tak ty deti mať chceš... ako prvú pomoc si môžeš dať brusnice v akejkoľvek forme a urologický čaj, ale návštevu lekára - urológa neodkladaj...