Dobry den uz niekolko mesiacov mam bolest chronicku na pravej strane brucha,ono ta bolest pride necakane napriklad za dva tyzdne za mesiac a tak vzdy som to riesila tabletkou od bolesti a hovorila som si bolest vymizla uz je to ok netreba to riesit nie,dneska ma to zas chytilo aj som si nahmatala na pravej strane muz hovori ze slepak tak nvm mam opakovane bolesti nvm ci to fakt mam riesit z lekaromuz sa to taha mesiace prejdu tyzdne a zas ma to chyti
@kaja502 ak sa to stale opakuje, treba ist na vysetrenie, moze to byt aj slepak, aj hrube crevo - od zapalovych ochoreni az po nadorove ochorenia, moze to byt aj hernia brusnej steny, resp.obllickove ochorenia. Treba to vysetrit ale komplexne - od klinickeho vysetrenia, cez laboratorne az po zobrazovacie vysetrenia (RTG, CT, sono, prip.kolonoskopia). Do uvahy treba vziat aka je stolica, aky typ bolesti, ci nie je pridruzene nejake nechutenstvo, chudnutie, dalej tvoj vek, rodinna anamneza. Cez MK, ani ine fora na dialku sa stanovit diagnoza neda
@kaja502 prava strana brucha je siroky pojem.. prave podbrusko?vpravo pri pupku?pod pravym rebrovym oblukom? Moze to byt slepak, hrube crevo, vajecnik, zlcnik...