Prasklina na nechte na ruke

mvo
9. okt 2018

Ahojte dievcata, zhruba mesiac dozadu sa mi na lavej ruke na nechte na palci objavila prasklina. Prikladam foto. Po zisteni beriem kolagenv kapsulach, vitaminy na zlepsenie imunity. Je pravda ze som pod vacsim stresom, uz asi zhruba 1/2 roka. Pijem dost tekutin, aspon 2 litre denne a 2-3 kavy denne. Nefajcim . Nikdy pred tym som to nemala. Sestra ma to iste, ale na prostredniku. Vzdy som mala pekne nechty, teraz je to nemozne, kedze akonahla nechet narastie aspon 3-4 mm, ze presahuje pale, zacne sana konci stiepit. Dnes som este naviac s tym prstom narazila do zarubne, takze som ho musel hodne zostrihnut. Viete mi poradit? Dik.

simsalabim
9. okt 2018

@mvo ja by som to sla ukazat lekarovi, asi aj vseobecnemu aj koznemu. Asi to moze byt aj plesen? Ja s takouto ciarkou na nechte mam jedinu skusenost - objavila sa mojej maminke par mesiacov pred diagnozou rakovina prsnika a zmizla po 2 cykle chemoterapie. Ci a aky to malo suvis, neviem. A nespominam si uz ani na ktorom prste to mala, ale zda sa mi, ze nie na palci.

mvo
autor
9. okt 2018

@simsalabim citala som vela na webe o tychto ciarach a deformaciach nechtoveho lozka a podobne. nechtu ako aj koza su prejav vsetkeho ako clovek s telom naklada. Rakovinu urcite nemam. 🙂 bola som na mamografii tento rok a som cista 🙂 a aj krv mam OK. A sestra to uz ma o dost dlhsie a tiez je cista 🙂 ale tiez ma napada vsetko, pretoze vsetko so vsetkym suvisi. No nie je prasklina ako prasklina.a ZO STRESU sa mi spotvorila aj plet, co som pred tym problem nemala. A kozmeticka mi povedala, ze mi chyba kolagen, ze starnem. Chcela som vediet ci to starostlivostou a doplnkovymi produktami dam do poriadku, ci si to budem musiet ist dat strhnut.

warholette
9. okt 2018

To vazne? Ja mam taku uz roky... na palci pravej ruky. Moja mama ma podobnu niekde na nohe, a rovnako aj babka. Ja som si vzdy myslela ze je to dedicne. Nepijem, nefajcim, som vegetarianka, a akurat si palec striham kratsie pretoze presne, ako to rastie, tak sa to zacne stiepit. 😲

mvo
autor
9. okt 2018

@warholette ja si v celku stham sledovat co kde kedy vznikne a toto islo od konca nechta, teda nie od jeho lozka. Mam velmi tvrde nechty, stratila sa elasticita, rovnako aj u vlasov, tych mam vela no su suchcsie,...a vraj je to vekom - 42 - doporucili mi ten kolagen, ale to treba aspon 1/2 roka. Pisali to na viacerych forach, kde riesili rozne defetky. Len som chcela vediet ci tu niekto nma skusenost ako to efektivne odstranit 🙂mam dhe nechty, len ten palec je kratky 🙂

simsalabim
9. okt 2018

@mvo ved nepisem, ze mas rakovinu...iba aku skusenost s tym mam. Inak moja mama bola vegetarianka a venovala sa roky joge... zila inak velmi zdravo 🤷‍♀️

anka712
10. okt 2018

Ja som to mala tiež a zahojilo sa mi to a ja som to mala horšie, potom sa mi to opäť objavilo a mám to aj teraz taký zlomený necht ale ja to mám po gélových nechtoch aspoň si myslím pretože predtým ako som si dávala gelove nechty tak som to nemala, tak si myslím že to mám z lepidla alebo z niečoho takého.

mvo
autor
11. okt 2018

@anka712 ahoj, ja som o tom citala, je to aj z nadmerného susenia, chemikalii. Ja som zacala pred nedavnom umyvat riad. Pred tym mi to umyvala umyvacka riadu. Vzdy som si kremovala ruky casto, tetaz to nestiham. A tie gelove nechty, to je svinstvo. Cez nech. Lozko si telo pekne berie celu tu chemiu. Mala som ich len 2 x v zivote a davno. Tak ztoho to nemam. Ale dakujem

pacicka20
2. jún 2022

Pásik

maryshkal
18. jún 2023

Dobrý deň, viem, že je to stará téma, ale ak sa náhodou dostane táto správa autorke, tak sa chcem spýtať, ako dopadla ta prasklina na nechte. Niečo také sa mi tiež objavilo. Ďakujem pekne ;)

pacicka20
19. jún 2023

Dobry den nekusete si nechty, ja mam az ryhu cez stred no ja si kusem nechty ,a mam strojcek mne sa az zaril do toho a teraz mam z toho do hneda cierku a pod tym ryhu hned

maryshkal
19. jún 2023

@pacicka20 veru nie 🤷‍♀️