Ahojte v stredu mi praskla cysta bola som u gynek.povedala že mám z nej tekutinu a bolesti by mali ustupovať ..no mna boli stále ten vaječník na ktorom praskla a aj vaječník vedľa...nejaké tipy čo mám robiť ?
Mne praskla pred rokom aj pol a ja som odpadavala do bezvedomia od bolesti tak má museli operovať lebo nevedeli prísť na to, že prečo odpadávam. Cysta ale bola malinka. No neskutočne bolesti to boli. Normálne by to neoperovali ale kvôli tomu odpadávaniu ma museli. Po operácii bolesti ihneď zmizli. Neprajem žiadnej žene prasknutú krvavú cystu.
A potom sa mi o mesiac urobila až 6,5 cm cysta na druhom vaječníky.. tak má chceli znova operovať... bola som z toho nešťastná. Zmenila som prácu, lebo som mala stres, partnera som zmenila, začala jesť indonal alebo Indol, gynekológ mi tiež chcel predpísať antikoncepciu ale ja neznášam hormóny.. a cysta potom sama zmizla a od vtedy chvála bohu už som žiadnu nemala.... inak teta robí na onkológii a chemot. a vraj ten indonal ženy si pochvaľujú a vraj si robia take kúry že aj 3 mesiace v kuse a potom pauza. Ja to už neberiem ja si myslím že aj môj životný štýl mi dopomohol proste telo už signalizovalo že chce zmenu a musím začať na seba dbať.
Aj ja by som šla na kontrolu ak máš veľké bolesti..... nech ti to pozrú a poprípade si ta tam nechajú na pozorovanie. Oni ti vedia aj zvýšiť lieky proti bolesti alebo ti dať nejaké iné. Teda neviem ako je to na Slovensku
@gastanovykvet mne sa tie cysty stále opakujú dookola ale takéto bolesti mám prvý krát ...nevies aké vyšetrenie by som mohla ešte žiadať aby sa zistila príčina ?
@gaaaa ja rozmýšľam že pôjdem nech mi dajú infúziu alebo injekciu
@macko1007 neviem ale vtedy keď som to ja mala doktori to nevideli až potom prišla jedna stará doktorka a tá to hneď zbadala že je tam prasknutú cysta. Robili mi len sono.. a pre istotu má museli ešte aj operovať lebo tam cez to sono asi veľa nevideli... a koľko trvajú bolesti teraz po prasknutí? Inak aj tá tekutina ta tá môže bolieť.. určite chod nech ti urobia sono aj na urgent a možno si tá nechajú na pozorovanie... však načo platíme poistné a dane?
@macko1007 inak aj ten pholipert je na polycticke vaječníky a ešte gynex kvapky
@macko1007 ak pôjdeš zoberú ti krv a aj z krvi ti pozrú ako sa vstrebáva tá cysta... ja sa do medicíny nevyznám ale vtedy to pri mne sledovali. Stále mi brali krv
@gastanovykvet bolesti mám od stredy ako mi cysta praskla ale nezhoršovali sa ...no od dnes je to horšie a od poobedia ako som dostala menštruáciu tak koniec ...mne práveže bolo vidno tu tekutinu tak má poslala gynekologička domov ...ja mám len 19 a už dva roky sa s týmto trápim ...študujem na zdravotke tak akurát píšem sestričkám z gynekológie čo mám spraviť
@macko1007 možno máš kŕče podobne ako keď žena potratí tak telo sa chce zbaviť tých zbytkov tak má stahy maternice a tým pádom kŕče... skús sa ich opýtať. Alebo na ten urgent za opýtanie nič nedáš. Však to je upne normálne ak si si nie istá.
@macko1007 a ten indol si skúšala dlhodobo jesť? Mne to veľmi pomohlo
@gastanovykvet možno je to tak dala som si ešte flector viem že je aj od zápalu aj od bolesti a pár krát mi už zabral tak uvidím ...nie skúšala ani som nevedela že niečo take je ...mne vážne gynekologička nič neporadila jedine thiamin
@macko1007 niektorý gynekológovia tvrdia že to je vymysel. Ale vravím moja teta robí na onkológii a pred tým bola na onko gynekologia a tiež doktor nad tým kýval rukou a pacientky si to veľmi chválili. A aj mne to odporučila a pomohlo.. síce je to cenovo drahšie ale ak nebudeš mat cysty a raz som mala aj zlu cytológiu a keď som to brala tak aj cytológia z 3 mi išla na 2. Len keď to prestaneš tak sa to môže vrátiť. Možno naozaj skúsiť takú kuru že 3 mesiace a pauza a potom zas niekedy si dať preventívne... indonal alebo indol to je podobne. Asi ceny sú rozdielne.
Však uvidis ako ti bude aj zajtra môžeš ísť na urgent ak budeš mat silne bolesti... držím palce aby sa ti polepšilo
@gastanovykvet určite to skusim možno mi to pomôže
@gaaaa asi mi flector zabral už je to menej intenzívne
@gastanovykvet ahoj, mne sa to iste stalo pre tyzdnom, ako dlho si bola PN? Nevratila sa ti ta cysta opat?
@macko1007 Mne tak praskla v auguste a nechali ma 6 dní v nemocke.Najskôr ma pripravili na operačku a potom sa rozhodli,že netreba operovať,že je to tekutina a sa vstrebe len to potrvá.Mala som ju vyše mesiaca a dovtedy som stále cítila bolesť,že to ma dráždila tá tekutina preto boli bolesti.