Praskanie v uchu

6. jún 2024

Dobrý deň , stretli ste sa niekto s praskaním v lavom uchu ? Nie je to pravidelné ale sem tam mi to tam začne praskať. Priatelka mala to isté a vyplachla par krát teplou vodou a už fajn , a mne to začalo tesne po nej ale mne to pomáha iba chvilkovo potom zas to začne na chvílu par krát za den.

bale1rinka
6. jún 2024

ja som mala také keď som fúkala nos, normálne som počula pukanie
išla som k ušnej
prepláchla fiziologickým roztokom a bolo ok
ale môžeš tam mať tekutinku alebo nedajbože prasknutý bubienok...ja by som šla k ušnej, ak to už dlho trvá.

oomina
6. jún 2024

Presne, radšej by som išla asi k ušnému lekárovi, nevieš, čo to môže spôsobovať. To nie je náhodou také to šumenie? Nemýliš si to? Lebo to ľudia mávajú bežne a celkom často, ja takisto to občas mávam.

autor
6. jún 2024

@oomina Nie nie tinnitus mám ale toto je iné .

bale1rinka
6. jún 2024

a tinitus máš potvrdený(vrodený)? získaný? či len občas ti píska, pískanie je tinitus a po rokoch príde človek úplne o sluch bradley cooper kvôli tomu chlastal v filme"zrodila sa hviezda" on to mal sa mi zdá, že to mal s povolania"speváka, gitaristu" v tom filme..

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
13uzivatelka11
6. jún 2024

Praskanie môže byť začínajúci zápal

veronikahalt
21. júl 2024

Ja mam praskanie v uchu aj keď prehltnem, či keď akoby vnútorne stiahnem krk, alebo keď otvorím ústa, ...,je to taký pocit praskania ako keď popučím plastovú fľašu.
Bola som už u viacerých ORL lekároch a nikto nič.
Ja nerozumiem.🤷‍♀️
Mam to už strašne dlho.