Ahojte mam 12 a už dlhší čas sa mi deje to že ked si klaknem alebo si sadnem do tureckeho sedu alebo proste len nejak ohnem koleno mi v nom praskne ale že fakt hlasno, je to už nejaký rok a pol je to iba v pravom koleno a celkom to aj bolí. Doktorke to povedat plánujem ale fakt nemam tušenia kedy tam v najbližšej dobe pojdem asi len na nejake očkovanie. Mamina mi poradila že z nim musim nejak cvičit ale ja fakt neviem či je to dobrý napad. Neviete čo to može byt?
@hankab gumene medvediky to keby mi doktorka poradila by pre mna bolo potešenie, a praskaju ti tie kolená aj ked si napriklad sadneš do tureckého sedu alebo ked sediš a skrčiš napriklad jednu nohu?
Pri sedení a skrceni nohy nie, do tureckého sedu asi áno - tam ide o ten prudký pohyb, keď sa 2 kosti tri o seba. Ale ako vravím, aj keď ľudia na mňa vždy pozerali s hrôzou, keď to počuli, tak nikdy som nemala žiadne problémy s kolenami. Možno keby som nohy príliš namáhavá behom alebo iným športom, tak by sa niečo prejavilo, kto vie.
Poznám však XY ľudí, ktorim kolena nepreskaju vôbec a napriek tomu museli podstúpiť operáciu kolena. Netuším teda spojitosť, ale ak nemáš bolesti, tak sa nad tým zbytočne nezamýšľaj.
Dobre, ďakujem
@hankab gumenne medvediky spred 20 rokov. Teraz je to obycajny cukor a zelirujuca latka. Uz je uplne ina receptura. Kolena ti neprestanu pukat, akurat budes tucna. 😁
Autorka-je to uplne normalne a bezne. Klby zvyknu pukat.
@stanulienkat ja viem je to normálne ale toto není to normálne praskanie napríklad keď si klakneš alebo tak
Mám 33 rokov a obe kolena mi praskajú od malička, keď urobím drep. Ako 10-ročnej mi detská doktorka povedala, že to nie je žiadny problém, ani doteraz žiadne problémy s kolenami nemám. Vraj mám jesť veľa gumených medvedíkov kvôli kolagénu 🙂 inak žiadny stres, nemyslím si že by ti to malo spôsobiť nejaké komplikácie, pokiaľ ťa nič neboli.