Praskanie v kolenách

25. júl 2024

Ahojte mam 12 a už dlhší čas sa mi deje to že ked si klaknem alebo si sadnem do tureckeho sedu alebo proste len nejak ohnem koleno mi v nom praskne ale že fakt hlasno, je to už nejaký rok a pol je to iba v pravom koleno a celkom to aj bolí. Doktorke to povedat plánujem ale fakt nemam tušenia kedy tam v najbližšej dobe pojdem asi len na nejake očkovanie. Mamina mi poradila že z nim musim nejak cvičit ale ja fakt neviem či je to dobrý napad. Neviete čo to može byt?

hankab
25. júl 2024

Mám 33 rokov a obe kolena mi praskajú od malička, keď urobím drep. Ako 10-ročnej mi detská doktorka povedala, že to nie je žiadny problém, ani doteraz žiadne problémy s kolenami nemám. Vraj mám jesť veľa gumených medvedíkov kvôli kolagénu 🙂 inak žiadny stres, nemyslím si že by ti to malo spôsobiť nejaké komplikácie, pokiaľ ťa nič neboli.

autor
25. júl 2024

@hankab gumene medvediky to keby mi doktorka poradila by pre mna bolo potešenie, a praskaju ti tie kolená aj ked si napriklad sadneš do tureckého sedu alebo ked sediš a skrčiš napriklad jednu nohu?

hankab
25. júl 2024

Pri sedení a skrceni nohy nie, do tureckého sedu asi áno - tam ide o ten prudký pohyb, keď sa 2 kosti tri o seba. Ale ako vravím, aj keď ľudia na mňa vždy pozerali s hrôzou, keď to počuli, tak nikdy som nemala žiadne problémy s kolenami. Možno keby som nohy príliš namáhavá behom alebo iným športom, tak by sa niečo prejavilo, kto vie.
Poznám však XY ľudí, ktorim kolena nepreskaju vôbec a napriek tomu museli podstúpiť operáciu kolena. Netuším teda spojitosť, ale ak nemáš bolesti, tak sa nad tým zbytočne nezamýšľaj.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
26. júl 2024

Dobre, ďakujem

stanulienkat
26. júl 2024

@hankab gumenne medvediky spred 20 rokov. Teraz je to obycajny cukor a zelirujuca latka. Uz je uplne ina receptura. Kolena ti neprestanu pukat, akurat budes tucna. 😁
Autorka-je to uplne normalne a bezne. Klby zvyknu pukat.

autor
29. júl 2024

@stanulienkat ja viem je to normálne ale toto není to normálne praskanie napríklad keď si klakneš alebo tak