Dobrý deň,
tento problém mám už roky, mám pocit že od malička. Mám 22 rokov a neustále mi praská v uchu, ale nie samovoľne ako pri chrípke alebo iných ťažkostiach. Deje sa mi to pri zívaní, ale okrem toho to dokážem spraviť sama hocikedy, proste to viem ovládať a robiť to hocikedy, akoby som si len hýbala niečím vo vnútri ucha a vyvoláva to to praskanie. Roky som si myslela že je to normálne a že to tak má každý, ale zistila som, že to tak nie je. Nemám žiadne bolesti ani iné ťažkosti, normálne počujem. Má s týmto niekto prosím skúsenosti? Dočítala som sa o tom na internete, ale všetko to boli iba následky po chrípke alebo to bolo sprevádzané inými ťažkosťami. Takéto praskanie/pukanie mávam pri chrípke tiež, ale vtedy je oveľa "hlasnejšie" a mierne bolestivé. U mňa to bežne vôbec nie je bolestivé ani nejak intenzívne "hlučné".
Ďakujem vám vopred za odpovede.
@livka006 a môžem sa opýtať, dostali ste sa z toho?
@livka006 😂 je to normalne. Tym pukanim sa vyrovnava tlak v "trubkach" v hlave. Ak mas pochybnosti, kup si usny sprej so slanou vodou, preplachni si nim usi a nechaj vytiect von. Je to dobre nie len pri zapaloch ucha, ale aj ako prevencia, zvlast teraz pred covidom.