Praskala mi koža a ostali mi strie po pôrode. Čo teraz?

mia_ko
17. jan 2013

Ahojte, počas tehotenstva sa mi nič nerobile ale ku koncu mi kus popukala koža na bokoch. Teraz som skoro 3 mesiace po porode a začinaju sa mi objavovať strie aj na zadku a zo zadu na stehnách, a teraz už aj s predu. Čo s tým? Ďakujem

majcicanda
17. jan 2013

no s tým už asi nič nenarobíš. ja som si myslela, že strie ,,vymastím" ale nepomohlo. oleje, krémy - každý deň vymastená ako haluška a strie prišli 😖

alexandraz
17. jan 2013

výborný je ľubovníkový olej, len sa nesmiete opaľovať na slnku alebo v solárku

henrietag
17. jan 2013

ja som mala aj na prsiach a zostali mi len slabe na stehnach moc to nevidiet ale zase pribrala som len do brucha a prsnikov... ale kremy ti moc nepomozu..

danusskaaa
17. jan 2013

nechcem ta sklamat, ale nepomoze nic!!! j som sa aj podstivo natierara a nic... proste na prsiach, bruchu, bokoch a stehnach mam nenormalne strie... da sa to urobit, ale len zjemnit laserom-cena cca 1000e! ale ani to uplne nezmizne, len ich torsku vytiahne, cze nebudu take tmave! strie su na cely zivot 😒 😒 😒

jankagun
17. jan 2013

uz len laser,je to bezbolestne,len to nie je lacna zalezitost.

dodkap
17. jan 2013

nuz, zmierit sa s tym 😉

milka1978
18. jan 2013

@mia_ko no tak s týmto už nenarobíš nič ... ja som pri rpvom tehu celý čas do pôrodu mastila celé telo s krémami proti strián, ktoré som si kupovala v lekárni ... neboli vôbec lacné ... jeden 150 ml krém stál 10 eur a vydržal mi tak týždeň ... bola som totižto veľmi suchá ako sa mi naťahovala pokožka ... a po pôrode sa mi aj tak vytvorili strie na brušku, stehnách a zadku a nezišli dodnes ... tiež som si aj po pôrode natierala telo všelijakými krémami a nič nezabralo ... jednoducho ak sú už raz tam tak nezmiznú 😒

stanislavao
18. jan 2013

uz ked mate strie, tak s tmy nespravite ni.c su kremy specialne na strie, tak vyskusajte tie. ale premastovat nimi pokozku by bolo vhodne uz predtym, ako sa vam strie narobili. skuste tie kremy, alebo sa opytat koznej.

mamina2208
18. jan 2013

ja so počas tehu mala krásnu kožičku, použivála som obyčajný olejček Aviril a po pôrode o dva dni brucho popukané, vzadu nohy. nuž zmierila som sa s tým len nechápem prečo sa mi až tak neskoro spravili

abbie
18. jan 2013

strie sa daju vyhladit laserom

ashlee_13
18. jan 2013

@abbie kde to robia a aka je cena??

ivett1
18. jan 2013

@mia_ko
ahoj, strie už zostanú ... krémy nepomôžu, len časom vyblednú... vlastná skúsenosť...ale, existuje prístroj na ich zmiernenie a odstránenie (čiastočné...) ...jedna kočka o ňom písala v tejto téme (tak ku koncu...), skúste ju kontaktovať cez IP...
😉 https://www.modrykonik.sk/forum/2-trimester/strie-v-tehotenstve/

diusik
18. jan 2013

@mia_ko co ti poviem,nepomoze nic,moja osobna skusenost je,ze treba vylepsovat to co sa da! mne sa sice nespravili na bruchu,ale zato vsade inde.Trochu som schudla,trochu solarko a hned som sa citila lepsie...

ivec16
18. jan 2013

ak su velmi velke, pomoze laser, ten ich zmensi, ale ostanu aj tak, vela sa s tym naozaj robit neda, casom vyblednu a bude ich menej vidiet...

kamajka
19. jan 2013

haha,pripajam sa🙂 keby si videla co mam ja po troch detoch na bruchu..ta by si sa povracala😀 ale tu som,zijem, dokonca aj na kupko idem v polovicnych plavkach, hoci predtym som s tym mala problem..ale za tie roky som si uz zvykla, a komu sa nelubi, nech sa nepozera... neda sa to rozkremovat ani opalit ani nic, jedine co som pocula ze je ucinne je plasticka operacia

svetlusska
19. jan 2013

ja som sa tiez natierala cele tehu a ked prisiel osmy mesiac hotovo na bruchu som mala strie ze hruz a ostali doteraz...

zu2za3na
17. feb 2013

pripájam sa...do ôsmeho mesiaca tehotenstva krásne hladké bruško a naraz to prišlo...začali sa mi strie robiť od spodku bruška a potom okolo celého pupka...no katastrofa...po pôrode boli otrasné fialové, až sa mi chcelo plakať teraz je to už lepšie ale sú tam- trocha bledšie a niektoré sú riadne veľkééé..čo už spolieham sa že v lete to trocha opálim. Okrem brucha sa mi našťastie nespravili nikde inde. Doteraz nemôžem zabudnúť aké pekné som mala brucho pred otehotnením. Jednoducho sa s tým musím zmieriť aj moja mamka má strie a ja mám zdedenú pokožku od nej. Stačí ,že sa škrabnem a už mi ostane jazva. Keď vás to poteší ja mám jazvičku aj na pravom prsníku(vyberali mi rakovinotvorné znamienko)a tá sa mi fajne roztiahla do keloidnej jazvy, čiže nenosím výstrihy. Manželovi to nikdy nevadilo iba ja som s tým stále mala problém ale pomaly sa s tým už zmierujem. Veď mám krásne zdravé dieťa. A žienky krásu si do hrobu aj tak nevezmete, vždy sa dá vyzdvihnúť krása aj inde a nedostatky zakryť. Keď sa vy zmierite s nedostatkami ,nebude ich na vás až tak vidno 😉

zuzankaolej
2. máj 2014

Strie po pôrode ti už ostanú s nimi už neurobíš nič, akurát ich môžeš zjemniť aby neboli také viditeľné alebo ich dať odstrániť laserom, viaceré firmy ponúkajú tieto krémiky na zjemnenie, segra požívala elastiq, keď po pôrode si našla strie pod bruškom a hovorila, že jej ich čiastočne zjemnil a vyhladil, že už neboli také výrazné ako predtým

modrofuzik11
3. máj 2014

s tym uz moc nic neurobis. je to jazva. da sa zmiernit, napr. pravidelnym natieranim (skus bepanthen proti striam), ale nezmizne uplne...

milota164
27. máj 2014

skus natierat Bepanthenom proti striam, ale ked uz raz vzniknu tak uplne nezmiznu

lencika
25. jún 2014

joooj moja to uz asi len plasticka operacia, ja som cvicila, co aj robim jedalnicek upraveny a pouzivam ten krem proti striam od bepanthenu dobre recenzcie fakt nemam strie, ale ani moja mamina nemala a nema, takze aj geny su dost dolezite

maykaaa1122
26. mar 2016

ahoj, ja som pouzivala bepanthen krem proti striam, a zda sa mi, ze plet je napnutejsia, krajsia a jemnejsia na dotyk.