Pracovná prehliadka a depresia

5. dec 2024

Dobrý deň, mám ísť na pracovnú prehliadku do nového zamestnania, ide o to, že beriem lieky na stredne ťažkú depresiu. Lieky beriem už dlhšie, teraz sa už cítim dobre. Je tam aj práca vo výškach a bojim sa, že ak jej poviem že sa liečim na depresiu tak mi nedá povolenie. Mám to priznať doktorke ? Má to odkiaľ zistiť ? Ďakujem za odpovede.

melanta
5. dec 2024

Vstupná pracovná prehliadka je na to, aby lekár posúdil, či je človek vhodný na danú prácu. Takže áno, máš jej povedať všetko. Ak je tvoj stav prekážkou k danej práci, tak predsa aj tebe má záležať na tom, aby si nerobila niečo, čo pre tvoj stav nie je vhodné.

monillia
5. dec 2024

Ak sa nemýlim, keď ťa nahodi do systému uvidi erecepty od iných doktorov

deti95060810
5. dec 2024

ak ti na práci záleží - tak nepriznaj nič.
to už záleží na tebe....

melanta
5. dec 2024

@deti95060810 malo by jej viac záležať na tom, aby mala prácu, ktorá nezhorší jej zdravotný stav a zároveň prácu, kde jej zdravotný stav nespôsobí nejaký problém. Aby to nebola pre ňu potom príliš drahá skúsenosť.

ruzasipova
5. dec 2024

Ja som pri vstupnej prehliadke brala lieky na uzkosti. Na preventivke som to nepriznala, tiez som si povedala, ze vsak moja zdravotna karta v systeme je pre vsetkych lekarov verejna. Ked bude chciet, sa spyta.

renatablazejova
6. dec 2024

Lieky na depresiu nie sú kontraindikácia na pracu vo výškach .Lekár pri vstupnej prehliadke bude vyžadovať zdravotnu kartu aby mohol posúdiť tvoj zdravotny stav a zatajovať pred lekárom že sa liečiš je zbytočne nie je to predsa žiadna hanba . Bude sa pýtať na všetko čo súvisí s tvojou pracovnou pozíciou tak treba povedať presne to ako sa cítiš .Držím palce aby si bola úspešná sme h sa Ti v novej praci darí 😊

renatablazejova
6. dec 2024

Nech sa Ti darí 🥰

autor
6. dec 2024

@renatablazejova ďakujem veľmi pekne všetkým za odpovede 🙂