Práceneschopnosť po pôrode

cvikla12
10. nov 2016

Ahojte potrebujem poradiť v 24tt tehotenstva mi v brušku umrelo bábätko ☹ je to 6 týždňov čo som ho porodila . Chcem sa spýtať či mi nevie niekto poradiť ako dlho ma môže gynekologička nechať na PN necítim sa ešte ísť do práce? Prosím poraďte.

jvlo
10. nov 2016

Ahoj, je mi luto, co sa ti stalo. Neviem, ako dlho ta mize nechat doma gynekologicka. Ja som bola pn 6 tyzdnov po potrate v 1.trimestri. Jedna znama, co prisla o babatko v podobnom tt ako ty mala pn viac ako pol roka od obvodneho lekara. Povedala mu, ze ma depresie. Obvodak ti bude vediet urcite vystavit dlhodobu pn, ak by mal s tym gynekolog problem

cvikla12
autor
10. nov 2016

Gynekologička má chce za dva týždne poslať do práce ale ja sa ešte necítim ísť pracovať. Ďakujem za radu keď ma pošle do práce pôjdem ku obvodnej doktorke. Ono je to ešte také čerstvé a otázky v práci by mi nepomahali sa s tým zmieriť.

zdenkastanka
10. nov 2016

Ahoj, je mi to ľúto, lebo viem čo prežívaš, my sme prišli o bábo v 25tt. Môžeš ostať na PN ako budeš chcieť, ja som bola doma skoro 2 mesiace a to ma ešte dr. chcel ďalej nechať, že aby som sa zahojila a pod. ale už som to chcela zrušiť.

cvikla12
autor
10. nov 2016

@zdenkastanka
Mňa chce gynekologička už poslať do práce ale keďže by sme sa koncom roka chceli pokúsiť o druhé bábätko a mam rizikové zamestnanie a určite budem na rizikovom tehotenstve kôli diagnóze čo zistili keď nám umrel syncek a psychicky sa necítim na všetky tie otázky v práci keďže pracujem v dosť veľkom kolektíve tak by som do konca roka chcela ostať doma. Asi mi nič iné neostáva len ísť k obvodnej doktorke

zdenkastanka
10. nov 2016

@cvikla12 Hej jasné, pokojne choď ešte k obvodnej po PN... To by som aj ja šla keby mi ju nechce dr. predlžiť...Ja som sa tiež bála reakcii v práci a keďže som robila v obchode a tam dosť často chodili mamičky s kočíkmi a deťmi, tak mi to prišlo dosť ľúto...

cvikla12
autor
10. nov 2016

@zdenkastanka
Presne tak aj keď idem na kontrolu ku gynekologičke a vidím tie mamičky z bruškom tak cítim strašnú úzkosť. Doma v kruhu rodiny je mi dobre a postupne sa začínam zmierňovať s tým že je náš anjelik už v nebičku. Ale vďaka nemu vedia doktory aký máme problém a budú moc zachrániť ďalšie naše dieťatko.

zdenkastanka
10. nov 2016

@cvikla12 To je dobré, aspoň môžete v budúcnosti tomu predísť. U nás to bola náhoda... môže sa to znova stať alebo aj nie... preto sa modlím každý deň aby bolo všetko v poriadku do marca...

cvikla12
autor
10. nov 2016

@zdenkastanka
Ako dlho ste čakali kým sa podarilo ďalšie tehotenstvo. Budem vám držať palčeky nech je všetko v poriadku 😉

zdenkastanka
10. nov 2016

@cvikla12 Vieš čo , my sme prišli o bábo minulý september, dr. nariadil 3 cykly počkať a takže tak v januári sme začali ale zase v marci som mala operáciu žlčníka takže ten sme vynechali a potom apríl a v máji som mala poslednú MS 🙂 ďakujem veľmi pekne, aj vám držím palce nech sa vám podarí a do úspešného konca 😉
Ešte dodám, že ako som končila vtedy tú PN tak som aj zmenila dr. nechcelo sa mi dochádzať a on bol aj slabý už starý žiadne vybavenie ordinácie, sono úplne maličké nič tam pomaly nevidel, na žiadne vyšetrenia ma neposielal, ja ako prvorodička som ani nevedela na čo všetko sa chodí čiže tak ... Keby ma poslal na 3D tak to tam uvidia ale aj tak sa s tým nedá nič robiť... Teraz mám toho "nového" dr. som úplne maximálne spokojná, v ordinácii má všetko a je to skutočne odborník 😉

cvikla12
autor
10. nov 2016

@zdenkastanka
Ja mam dobrú doktorku naozaj odborníčku poslala má má všetky možné testy a vyšetrenia aby zistila prečo sa to stalo no márne. Až pitva malého nám určila diagnozu

zdenkastanka
10. nov 2016

@cvikla12 tak to je dobre.l.. aj nám to povedali až po pitve, ale myslím že pupočník omotaný videli už po pôrode...

cvikla12
autor
10. nov 2016

@zdenkastanka
To by malo byť vidno aj na sone. Či nie?

zdenkastanka
10. nov 2016

@cvikla12 Veď vravím on mal veľmi slabé sono + na žiadne vyšetrenia ma neposielal... len na začiatku na nt meranie, keby sa o tom nemienim, že aj kamoška na tom bola čo k nemu chodila.

cvikla12
autor
10. nov 2016

@zdenkastanka
Aspoň že teraz už je všetko v poriadku dúfam že aj mi sa čoskoro budeme tešiť z prírastku.

zdenkastanka
10. nov 2016

@cvikla12 Držím palce 🙂