Práca za počítačom a bolesť očí

12. nov 2023

Ahojte, zmenila som zamestnanie. A teraz väčšinu dňa presedím za počítačom. Všímam si, že ma bolia oči a krčna tiež pobolieva. Máte overené triky? Robenie si prestávok, ponaťahovanie krku? Mohlo by to pomôcť?

lucik194
12. nov 2023

nie nepomoze, treba sa kompletne hybat, prestavky pomozu, postavis sa ponatahujes, ale nie je to doststocne

veselo_neveselo
12. nov 2023

Musis si nastavit spravne sedenie, tj stol nie prilis vysoko, stolicku v spravnej vyske, mozno podlozku pod nohy, klavesnicu nie daleko od tela, monitor v spravnej vyske. Monitoru este stlm jasnost, aby si setrila oci. Potrebujes dobre osvetlenie v miestnosti - ked to nejde, tak stolovu lampu.
Ak mozes, tak ergo klavesnicu a mys. Ak sa da, tak polohovatelny stol, aby si sa mohla k nemu postavit.
Toto uz same o sebe ti trochu pomoze.
No a potom prestavky, ponatahovat chrbat, krk, ramena, zapastia. Prejst sa, popozerat do dialky.
A ponpraci cvicrnie, plavanie, jogu, hocico pri com sa budes hybat. Ak si doteraz mala fyzicku pracu, tak teraz musis pridat to cvicenie po praci.

katica06
12. nov 2023

Moja očna dr tvrdí,že treba dodržiavať pravidlo 20/20/20. Po 20min práce za Pc treba 20sec pozerať dakam do vzdialenosti 20m, a používať kvapky do očí. Aj pravidelný šport cvičenie pomôže aj výber vhodnej stoličky

taktotedanie
12. nov 2023

Presne tak 20/20/20
Umele slzy napr hylo gel, hylo fresh, na vecer 1-2x do tyzdna masku posiforlid