Ahojte baby,nedávno som začala pracovať na smeny,12ky,denná,nočná a "2 dni voľno"a chcela by som sa vás opýtať ako to zvládate tie čo takto pracujete.Ako vydržíte non stop stát,ako si posúvate (ak vobec)spanok,a tak nejaké rady :D dakujem
12 hodinové smeny sú zabijak,o tom nieco viem.Ako radi ericka,tiež som mala ortopedické šľapky,v iných som išla skapat.Sem tam som za zohla,keď sa dalo,uvolnis si kríže.Mne veľmi trpela chrbtica.Skus sa oprieť o stenu,keď budeš môcť.Ked som prišla domov,nohy hore,natrieť chladivým gélom,alebo konskú masť som používala Ako som však zmenila prácu,cítim zlepšenie.
@caroline_ ja robim 12,ale ja v praci sedim,takze s nohami neporadim. System spania si musi kazdy najst sam. Ja napriklad teraz taham po nocnej doma druhu sichtu,lebo maly je doma chory,ale na jeho obedny spanok odpadneme spolu na 2hod ako mrtvolky. 😄 Mam kolegov,co si pred nocnou pospia a su aj taki co nespia vobec. To si treba casom odskusat na sebe,co je lepsie pre telo. Mne sa to tiez menilo.
Podľa mňa si na to treba len zvyknúť a to chce samozrejme čas. Až po tom čase uvidíš, či to je ozaj práca pre teba, lebo aj ja mám známych, a tí si na takúto prácu nevedeli zvyknúť ani po roku. Pri takejto práci je dôležitý hlavne oddych a dostatok tekutín.
Robila som tak skoro desať rokov a pre mňa to boli zlaté zmeny, mala som kopec voľna 😁 teraz nám to v práci zmenili na osmičky a to sedem dní v práci a dva dni voľno (z toho prvý deň po nočných) teraz sa cítim byť neskutočne unavená lebo som v jednom kole v práci i doma. A k tomu len jeden voľný víkend s rodinou... Ja práveže hľadám novú prácu kde sú tieto zmeny 😁😁😁
Ahoj, ked som nonstop stala na 12tkach snazila som sa kazdu volnu chvilku si trosku zacvicit s nohami, ako uz pisali dobra pohodlna obuv a doma samozrejme ak sa da relax alebo masaz noh 🙂. Myslim ze na ten system sa da zvyknut, ja teraz odchadzam po dlhej dobe z prace kde som mala 2 tyzdne nocnu 2 tyzdne vecernu, 5+2 a to sa nedaaa clovek je nonstop unaveny. Takyto system by som hned brala ako budes mat 🙂 Drzim palce
ja som robila sice len 8 hodin. ale 6x ranna s tym ze nedela hned nocna 6x ... takze 13 dni vkuse. bola som KO nevnimala som nic ... tak som robila polroka a odisla z roboty
Ja som presne takto robila dva roky, prve dni boli tazke ale rychlo som si zvykla a ked podla mna je to super, vela volna, po nocnej ked bolo pekne a nebola som unavena sa dalo kludne aj niekam na vylet ist, teraz robim 8-10 nepravidelne a to mam pocit ze som vkuse v robote a som totalne unavena znicena, keby som mala moznost ked beriem taku pracu🙂
Som veľmi prekvapená ze vám to vyhovuje 🙂 je pravda ze som doma častejšie ako po 8ckach no to státie je pre mňa peklo. Tých 6 hodín ešte ok ale také posledný štyri sa mi dá plakať od bolesti chodidiel.. Myslíte že je možné si na státie zvyknúť?
@caroline_ rozhodne dobré topánky s ortopedickou vložkou..