Poznáte dobrý liek na nedoliečené prechladnutie?

jankaku
10. nov 2010

Ahojte pred 10 dnami som poriadne prechladla. Potom zacala riadna bolest hrdla a zimnica. Na druhy den strata hlasu. Uzivala som homeogene a homeovox. Hlas sa upravil aj bolesti hrdla sa stratili. No stale kaslem a boli ma hrudnik zo sucheho kasla. Poradte co si dat, ake kvapky, alebo sirup pouzit. Problem je aj v tom ze este kojim takze nejaky velky vyber liekov asi nemam. Dakujem za rady.

lucka654
11. nov 2010

@jankaku Ahoj. Na hrdlo je výborný detský čajík: na špičku noža tymiánu, 2x toľko majoránu, trocha fenyklu a sáčok šalviového čaju - toto všetko zaleješ ( nevariť!!! ) väčším množstvom vody a luhuješ 10min. Potom precedíš, osladíš medom a môžeš piť, ale vždy si to zohrej. Je to výborné 🙂 Tiež môžeš inhalovať nad mätou alebo kloktať šalviový čaj, ktorý zaješ a necháš luhovať 1hod. A na hrudník si môžeš priložiť olivový olej (kvalitný), ktorý zohreješ na 40 stupňov a plienkou prikryješ.

jankaku
autor
11. nov 2010

@lucka654 dakujem velmi pekne ingrediencie mam idem skusit uvarit cajik 😉

lucka654
12. nov 2010

@jankaku Dúfam, že to zaberie. Mám toho aj viac ak by si chcela. Pekný deň! 🙂

eninka27
27. jan 2011

ahojte dievčence, kto mi prosíííím poradííííí? Nejaka som prechladnutá, prechorená a už sa mi to drži s prestavkami skoro mesiac :( a potrebujem hlas v poriadku, pretože som speváčka 😎 prosíííííím, každá rada dobrááá :-* dakujem
Ps: Neraďte mi kalciovky :D uz som ich vybrala 2 balenia :D minuly mesiac a opat sa to vratilo :(