Dobry den, pri preventivnej prehliadke mi vysliel pozitivny test na OK- krv v stolici. Mam 40rokov. Krvny obraz v morme. Nemam ziadne problemy, so stolicou, ci bolesti. Len od leta som naozaj citila sverbenie konecnika ( viem ze mam vonkajsi hemoroid, asi sa zacal ozyvat). A citim naozaj taky tlak na konecnik, akoby som si udrela kostrc najma ked sedim ci stojim. Uz rozmyslam nad najhorsim...Alebo aj vnutorne hemoroidy sa mozu ozyvat v podobe toho vnutorneho tlaku na konecnik ci bolestou po stolici?
Som obejdnana na kolono az na januar. Dakujem
Ja som mala tiež pozitívny test a takisto tlak na konečník, v piatok som bola na kolonoskopii a nič mi nenašla, je zbytočné sa báť dopredu.
Je to žiaľ 50 na 50. Moj blízky mal pozitívny test a žiaľ aj nádor na konečníku. Ale nie vždy to znamená rakovinu a tam zdrojom krvácania môže byť hemeroid. Nedá sa niekde objednať na skorší termín? Ja som si tak platila gastroskopiu, nechcela som dlho čakať...
@fiafia a mal aj ine priznaky prosim ta?
Moja mamina (63r) uz mala 2x pozitivny test pri preventivke , kolonoskopiu mala obidvakrat v poriadku. Lekar jej kazal obmedzit cervene maso. Inak je uplne zdrava.
Občas bolesti brucha, ráno redšiu stolicu
@fiafia 50 na 50 urcite nie
Ja ta ukludnim,manzel mal tiez a z jeho chlapskej nedbalosti siel na kolono az po vyse roku.ja uz som na nom videla vsetky mozne najhorsie priznaky asi zo stresu, nakonic kolono mal uplne v poriadku aj priznaky zmizli,zrejme len crevna flora nebola ok
Jasne, že nemaš hneď rakovinu čreva, neboj sa nič.
Krv v stolici môže mať miliardu príčin, nemysli hneď na to najhoršie. Píšeš, že máš hemeroid a to bude podľa mňa aj ten dôvod krvi.