Pozitívny výsledok na krv v stolici

14. nov 2024

Dobry den, pri preventivnej prehliadke mi vysliel pozitivny test na OK- krv v stolici. Mam 40rokov. Krvny obraz v morme. Nemam ziadne problemy, so stolicou, ci bolesti. Len od leta som naozaj citila sverbenie konecnika ( viem ze mam vonkajsi hemoroid, asi sa zacal ozyvat). A citim naozaj taky tlak na konecnik, akoby som si udrela kostrc najma ked sedim ci stojim. Uz rozmyslam nad najhorsim...Alebo aj vnutorne hemoroidy sa mozu ozyvat v podobe toho vnutorneho tlaku na konecnik ci bolestou po stolici?
Som obejdnana na kolono az na januar. Dakujem

thirstymonk
14. nov 2024

Jasne, že nemaš hneď rakovinu čreva, neboj sa nič.
Krv v stolici môže mať miliardu príčin, nemysli hneď na to najhoršie. Píšeš, že máš hemeroid a to bude podľa mňa aj ten dôvod krvi.

dennkka
14. nov 2024

Ja som mala tiež pozitívny test a takisto tlak na konečník, v piatok som bola na kolonoskopii a nič mi nenašla, je zbytočné sa báť dopredu.

fiafia
14. nov 2024

Je to žiaľ 50 na 50. Moj blízky mal pozitívny test a žiaľ aj nádor na konečníku. Ale nie vždy to znamená rakovinu a tam zdrojom krvácania môže byť hemeroid. Nedá sa niekde objednať na skorší termín? Ja som si tak platila gastroskopiu, nechcela som dlho čakať...

autor
14. nov 2024

@fiafia a mal aj ine priznaky prosim ta?

veklipo
14. nov 2024

Moja mamina (63r) uz mala 2x pozitivny test pri preventivke , kolonoskopiu mala obidvakrat v poriadku. Lekar jej kazal obmedzit cervene maso. Inak je uplne zdrava.

fiafia
14. nov 2024

Občas bolesti brucha, ráno redšiu stolicu

zuzinabila
14. nov 2024

@fiafia 50 na 50 urcite nie

zuzinabila
14. nov 2024

Ja ta ukludnim,manzel mal tiez a z jeho chlapskej nedbalosti siel na kolono az po vyse roku.ja uz som na nom videla vsetky mozne najhorsie priznaky asi zo stresu, nakonic kolono mal uplne v poriadku aj priznaky zmizli,zrejme len crevna flora nebola ok