Pozitivny v domácnosti - karanténa

4. mar 2022

Ahojte byvam spolu s priateľom a on dnes zistil ze je pozitivny, ja niesom ockovana ani prekonaná musim ostat v karantene alebo normálne do porace ?na test som este nebola

pribinak
4. mar 2022

Karanténa

mariska1989
4. mar 2022

Samozrejme že karanténa .však máš priamo kontakt🙈

autor
4. mar 2022

@mariska1989 a v karanténe 5 dni ?

mariska1989
4. mar 2022

Áno ale samozrejme si treba urobiť AG test nakoľko môžeš byť bezpriznakova . Nehovoriac o tom že môžeš mať príznaky a test bude hádzať negatív a hodí ti až napr na 6 deň .

yeanni27
4. mar 2022

Antigén je pri omikrone na dve veci. Ja a brat sme mali negatívne antigénove testy a PCR pozitívny. Treba sa objednať ako kontakt na PCR.

cherry_cherry
4. mar 2022

Karantena a objednaj sa na test. Ako prepac, ale po 2 rokoch pandemie by clovek uz mohol ovladat, ze ked bol a je s niekym nakazenym v priamom kontakte, tak nema chodit do prace a ma ist na test.

oblecenie99
5. mar 2022

Keď omicron, tak blahoželám, pravdepodobne ho dostaneš tiež. My sme s malým odolávali, muž má covid druhýkrát, teraz sme chytili aj ny On mal pri mega príznakoch všetky antigen negat, az pcr pozitivny minulý piatok, tak som už išla v sobotu aj ja na test, obyčajný antigen, a ten mi ukázal pozitivitu. Nechcela som tomu veriť, lebo som nemala ani žiadne príznaky, nič, tie prišli až v pondelok poibede, doslova z minúty na Minútu. Našťastie som na ten test išla, ináč by som pravdepodobne nakazila každého v práci. Naš syn mal najhoršie príznaky celý týždeň, domáce antigeny robene každý deň negat, včerajší pcr negat!!! dnešný domáci z rána negat, az u doktorky o desiatej mu vyšiel pozitivny antigen. Naš sused, s ktorým sme sa rozprávali asi 10 minút je tiež už pozitivny. Čiže áno, zostaň prosím v karanténe. Viem, že sa tvárime, že covid už nie je, aj keď to napr. U nás v jaslickach tak nevyzerá, v kuse nejaké dieťa ho ma a nehovorím o tom, že všetky deti sa vrátia do jasliciek predcasne vďaka úžasnej skrátenej karanténe s príznakmi, lebo "len trosku kašle, ale to nič". A koluje to veselo a decka sú choré (môj slabý priebeh nemá ani náhodou).

slavomira236
5. mar 2022

@oblecenie99 syn mal koncom januára omicron a nenakazil neockovaneho muža a menšiu dcérku ani mňa očkovanu...a to som ho aj bozkala dcérka s ním na posteli ležala všetci sme boli na pcr a boli sme negatívny..

oblecenie99
5. mar 2022

@slavomira236 Chápem, ani my sme sa nenakazili pôvodne, je to individuálne. Syn ma dva roky, pochopiteľne očkovay nie je, ja mam aj tretiu dávku a muž len dve dávky. V porovnaní s mužom som na tom v pohode, mam len slabé príznaky, ale manžel je prakticky druhý mesiac vyradený z prace. V nemocnici síce nebol, ale je totálne off. On pôvodne schytal "len" nejakú chrípku v januári, hneď išiel do izolácie od nás k svokre, ona ma veľký dom, kde to bolo možné, bral aj ATB, všetky testy vrátane pcr mal negat. Potom nastúpil do prace na dva dni a do par dni bol tam kde predtým, zase testy, antigen negat., išiel zas do karantény, vtedy už mal pcr pozit. Tri týždne bol v izolácii u svokry (opäť) absolvoval všetky kontroly rtg, EKG krv, pcr mal negat, dva antigen neskôr negat, išiel do prace. O pár dní nastúpili opäť príznaky, ale zatiaľ najhoršie. Išiel opäť na PCR, ale to iba kvôli alergologicke, aby ho vyšetríla, lebo je silny alergik a mame podozrenie, že to má vplyv na jeho stav, a opäť vyšiel pozitivny. Opakujem, predtým bol už zdravy, dlho bez príznakov, vyšetrení, otestovaný.kedze sme nepredpokladali, že po tak krátkom čase by mohol schytať znova covid, plus už k svokre ísť nemohol, tak nešiel do izolácie opäť na tretí krát. A po čase sme to chytili všetci od neho, najprv ja, potom synček. Je to na nervy a už by som bola rada, keby sme boli všetci OK, najmä malý. Aj zo širokej rodiny je manžel jediný, ktorý nestihol tretiu dávku (váhal) a nikto, s kým bol v kontakte nič nechytil, jedine ja, aj to mam len akoby nádchu (dnes už vlastne nič, klop klop) a on je prakticky druhý mesiac doma. Minule ma zaskočil s tým, že ma poprosil, aby som otvorila detskú výživu, on nevládal.. Nie je to sranda s tým covidom, aj keď je to už "iba" omicron.. Osobne to viackrát mat nechceme.. A to sme odolávali 2 roky.

vlada2401
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vlada2401
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cherry_cherry
5. mar 2022

@vlada2401 "Povinná karanténa po úzkom kontakte s pozitívnym sa od 26. februára 2022 nebude vzťahovať na žiakov základných a stredných škôl, deti v materskej škole alebo v obdobnom zariadení a na pedagogických a odborných zamestnancov pri výchove a vzdelávaní, ak:
-táto osoba nemá klinické príznaky ochorenia a kontakt s pozitívnou osobou bol v rámci školy alebo iného obdobného zariadenia
-kontakt s pozitívnou osobou bol v rámci školy alebo iného obdobného zariadenia"

Z vyhlasky ucinnej od 26.2. Podla textu sa to tyka iba deti v skolach a pedagogickych zamestnancov, nikde sa nepise, ze sa to tyka vsetkych ludi.
Link na vyhlasku: https://www.ruvztv.sk/?p=9410

mathias232
Odpoveď bola odstránená
Zobraz