Mam taky dotaz, vysiel mi na preventivke pozitivny test na krvacanie do stolice. Hodnota bola 117ng/ml
Neviem sa dopatrat k pripadnym referencnym hodnotam, nevie niekto ake su?
Ano, na kolonoskopiu cakam. Pre info ;)
@radkako zdravím. Prosím Vás ako ste dopadli mne vyšiel test na 72 ng
@pavolpompa dobry den, bola sa hadicu, asi 5x otras, to od zaciatku roka, mala som nakoniec helikobakter, ine nic chvalabohu, helikobakter robi rozne šarapaty, ale uz som preliecena.
Ta krv v stolici moze byt aj rozdrazdene crevo. Ja ked som nervozna, ma prehana.
@radkako ja som mal len krv na papieri alebo po utreťi. Trvalo to asi 4-5 dní .doktor ma prezrel a povedal ze mam dve malé hemoroidy. Teraz mam žltú stolicu . Nič ma neboli ,športujem, zdravo žijem .preto sa obávam toho najhoršieho .a test vyšiel na okultné krvácanie 72ng. Bojím sa strašne aby to nebola ta choroba
@radkako prosím aké priznaky ste mali na ten helikobakter. Preto ze ja nemám nijaké priznaky ani bolesti ,len tak krv v stolici a dve hemoroidy
@radkako ako si dopadol
@bublinka1426 zdravím. Prosím Vás aké problémy máte vy alebo symptómy. Tiež Vám vyšiel pozitívny test na okultné krvácanie
@pavolpompa žiadne, vobec netusim ako dlho som to v sebe mala.
Jediny priznak a to asi 8 rokov nonstop bolestive kutiky sa robili a praskali. Nic mi nezaberalo, maste, vitaminy nič, ani stery z ust nic. Az sa mi vyliecil helikobakter,konecne to prestalo.
Moj manzel mal zasa obcasne vyrazky na tvari tiez dlhe roky a po prelieceni helikobaktera mu to zmizlo. Ķoža dava najavo tieto žaludočne problemy.
@pavolpompa chodte na kolonoskopiu, mne dali injekciu, bola som v Ba v Boroch, a nic som necitila, treba to riešiť cim skor. Ja ked som sa utierala, nemala som nikdy viditelnu krv. Ale stolicu bledu. Kolonoskopia mi dopadla dobre, preto ma poslali na gastroskopiu
@radkako ďakujem za odpoveď. Som objednaný na kolonoskopiu. Mali ste aj pozitívny test zo stolice , keď áno kolko gramov krvi vám zistili ja mam 72 na. A toho sa najviac bojim
@pavolpompa prepáčte že sa pýtam ale iba teraz vidím ze ste písali ze ste mali 117ng . Už zo stresu ani neviem co robím.
@pavolpompa no to krvacanie byva z 90% z hemeroidov.
Ale nepodcenila by som to.
A vahu si držíte? Nechudnete?
@radkako nie vôbec nechudnem práve posilňujem v kuse okrem víkendov. Chuť do jedla mam .žiadna únava nič.. len ta krv ma desí.. doktor vravel ze mam vonkajšie dve malé hemoroidy. Ale som stále v strachu . Pretože pred 7 rokmi som mal polyp v močovom mechúri.
@pavolpompa moj otec mal polyp na crevach, 2x uz. Nahodne zisteny pri kolono. Preto chodi kazdych 10r na kolono.
Ta krv bude podla mna z hemeroidov, a kedy mate termin na kolono?
@pavolpompa mozem sa spytat, na ten polyp v mocovom mechury vam dosli ako?
@radkako mal som ružový moč
@radkako ja sa bojím preto že ma nič nebolí
. Tak isto to bolo pri močení. Ružový moč(zmiešaná krv s močom preto ružová farba)preto sa tak bojím v minulosti som mal trhlinky teraz dve malé vonkajšie hemoroidy a tiež mam ako vankúšik von konečník. Tak.neviem
. Čakám na papier na kolonoskopiu
@pavolpompa su dlhe čakacky, objednajte sa cim skor, vymenny listok date k vysetreniu. Drzim palce.
Dajte mi potom vediet.
Ale moj skromny nazor, ze šarapatu vam robia hemoroidy..
@radkako dnes mi prišiel papier, som objednaný na 29 novembra. Ale dnes som si robil naraz dve testy na stolicu a obidve vyšli negatívne. Verím že kolonoskopia dopadne dobre .
@pavolpompa drzim.palce. dajte potom vediet,ako ste dopadol.
Referencne hodnoty nie su, hodnoti sa len pozit./negat. Su len rozne citlivosti testov, niektory napriklad deteguje uz 50ng, iny az 75. Je jedno kolko krvi bolo v stolici, teraz mohlo byt 117, z inej stolice by mozno bolo len 90, alebo viac. Podstatne je, ze tam krv mas a ides to riesit. 🍀