Pozitívny test na krvácanie do stolice

radkako
15. apr 2023

Mam taky dotaz, vysiel mi na preventivke pozitivny test na krvacanie do stolice. Hodnota bola 117ng/ml
Neviem sa dopatrat k pripadnym referencnym hodnotam, nevie niekto ake su?
Ano, na kolonoskopiu cakam. Pre info ;)

anavixy
16. apr 2023

Referencne hodnoty nie su, hodnoti sa len pozit./negat. Su len rozne citlivosti testov, niektory napriklad deteguje uz 50ng, iny az 75. Je jedno kolko krvi bolo v stolici, teraz mohlo byt 117, z inej stolice by mozno bolo len 90, alebo viac. Podstatne je, ze tam krv mas a ides to riesit. 🍀

pavolpompa
16. nov 2024

@radkako zdravím. Prosím Vás ako ste dopadli mne vyšiel test na 72 ng

radkako
autor
16. nov 2024

@pavolpompa dobry den, bola sa hadicu, asi 5x otras, to od zaciatku roka, mala som nakoniec helikobakter, ine nic chvalabohu, helikobakter robi rozne šarapaty, ale uz som preliecena.
Ta krv v stolici moze byt aj rozdrazdene crevo. Ja ked som nervozna, ma prehana.

pavolpompa
16. nov 2024

@radkako ja som mal len krv na papieri alebo po utreťi. Trvalo to asi 4-5 dní .doktor ma prezrel a povedal ze mam dve malé hemoroidy. Teraz mam žltú stolicu . Nič ma neboli ,športujem, zdravo žijem .preto sa obávam toho najhoršieho .a test vyšiel na okultné krvácanie 72ng. Bojím sa strašne aby to nebola ta choroba

pavolpompa
16. nov 2024

@radkako prosím aké priznaky ste mali na ten helikobakter. Preto ze ja nemám nijaké priznaky ani bolesti ,len tak krv v stolici a dve hemoroidy

bublinka1426
16. nov 2024

@radkako ako si dopadol

pavolpompa
16. nov 2024

@bublinka1426 zdravím. Prosím Vás aké problémy máte vy alebo symptómy. Tiež Vám vyšiel pozitívny test na okultné krvácanie

radkako
autor
18. nov 2024

@pavolpompa žiadne, vobec netusim ako dlho som to v sebe mala.
Jediny priznak a to asi 8 rokov nonstop bolestive kutiky sa robili a praskali. Nic mi nezaberalo, maste, vitaminy nič, ani stery z ust nic. Az sa mi vyliecil helikobakter,konecne to prestalo.
Moj manzel mal zasa obcasne vyrazky na tvari tiez dlhe roky a po prelieceni helikobaktera mu to zmizlo. Ķoža dava najavo tieto žaludočne problemy.

radkako
autor
18. nov 2024

@pavolpompa chodte na kolonoskopiu, mne dali injekciu, bola som v Ba v Boroch, a nic som necitila, treba to riešiť cim skor. Ja ked som sa utierala, nemala som nikdy viditelnu krv. Ale stolicu bledu. Kolonoskopia mi dopadla dobre, preto ma poslali na gastroskopiu

pavolpompa
18. nov 2024

@radkako ďakujem za odpoveď. Som objednaný na kolonoskopiu. Mali ste aj pozitívny test zo stolice , keď áno kolko gramov krvi vám zistili ja mam 72 na. A toho sa najviac bojim

pavolpompa
18. nov 2024

@pavolpompa prepáčte že sa pýtam ale iba teraz vidím ze ste písali ze ste mali 117ng . Už zo stresu ani neviem co robím.

radkako
autor
18. nov 2024

@pavolpompa no to krvacanie byva z 90% z hemeroidov.
Ale nepodcenila by som to.
A vahu si držíte? Nechudnete?

pavolpompa
19. nov 2024

@radkako nie vôbec nechudnem práve posilňujem v kuse okrem víkendov. Chuť do jedla mam .žiadna únava nič.. len ta krv ma desí.. doktor vravel ze mam vonkajšie dve malé hemoroidy. Ale som stále v strachu . Pretože pred 7 rokmi som mal polyp v močovom mechúri.

radkako
autor
19. nov 2024

@pavolpompa moj otec mal polyp na crevach, 2x uz. Nahodne zisteny pri kolono. Preto chodi kazdych 10r na kolono.
Ta krv bude podla mna z hemeroidov, a kedy mate termin na kolono?

radkako
autor
19. nov 2024

@pavolpompa mozem sa spytat, na ten polyp v mocovom mechury vam dosli ako?

pavolpompa
19. nov 2024

@radkako mal som ružový moč

pavolpompa
19. nov 2024

@radkako ja sa bojím preto že ma nič nebolí
. Tak isto to bolo pri močení. Ružový moč(zmiešaná krv s močom preto ružová farba)preto sa tak bojím v minulosti som mal trhlinky teraz dve malé vonkajšie hemoroidy a tiež mam ako vankúšik von konečník. Tak.neviem
. Čakám na papier na kolonoskopiu

radkako
autor
20. nov 2024

@pavolpompa su dlhe čakacky, objednajte sa cim skor, vymenny listok date k vysetreniu. Drzim palce.
Dajte mi potom vediet.
Ale moj skromny nazor, ze šarapatu vam robia hemoroidy..

pavolpompa
21. nov 2024

@radkako dnes mi prišiel papier, som objednaný na 29 novembra. Ale dnes som si robil naraz dve testy na stolicu a obidve vyšli negatívne. Verím že kolonoskopia dopadne dobre .

radkako
autor
21. nov 2024

@pavolpompa drzim.palce. dajte potom vediet,ako ste dopadol.