Pozitívny test - koniec karantény

2. mar 2022

Ahojte dnes je tyzden co sme uz zavrety doma. Od stredy priatel chory v ten den mu vysla slaba ciarka v piatok bol na PCR vysiel pozitivny od piatku do nedele som chytila aj ja s tym ze na PCR test som bola v nedelu a v pondelok prisiel ze som pozitivna.. chcem sa spytat dokedy mam karantenu? A este od kedy som neni infekcna? Dakujem

chvostik1
2. mar 2022

My sme to riešili nedavno. Ked nam volali z hygieny, karantena sa počítala od pozitivneho testu z MOMky (nepredlzovala sa o vyledok z pcr testu). Dcera uz vysla po piatich dnoch negativna, my dospeli sme este vychadzali pozitivni. Takze my sme si zavolali na hygienu kde sa nam pozreli na vysledky z pcr testu a podla hodnot co nam vysli povedali ci sme alebo nie sme uz infekcni a podla toho sme sa zaradili.

banderaska29
2. mar 2022

no oficiálne máš karanténu do piatku.
ja som si kontrolovala infekčnosť s Antigénmi, keď je pozitívny si ešte infekčná. je to ale otázne, niekomu neukázal ani ag test pozitivitu až pcr test.
mne ag test pozitivitu ukázal preto som vedela že mi ukáže keď mi infekčnosť odznie. len ja som prišla na to, že mám kovid neskoro, resp. keď už končil.
v utorok som mala slabo pozitívny AG test, stredu som išla na rychlotest PCR večer vysledok pozitívny, v piatok už som mala AG test negatívny.

uhnakova
2. mar 2022

tebe sa pocita karantena 5 dni od tvojho PCR testu. Takze do piatku mas byt doma, potom od soboty mozes von, no este dalsich 5 dni musis nosit respirator vsade na verejnosti, pretoze stale mozes byt infekcna. Tvoj priatel to dostal skor, dnes mu konci karantena, zajtra moze ist von, ale dalsich 5 dni musi mat vsade na verejnosti respirator.