Pozitívny test a PN

noemikatka
18. nov 2021

ahojte vyšiel mi pozitívny covid test ktorý mám zo školy mám aj horocku a bolo ma hlava strašne otázka znie stačí len zavolať lekarke aby ma dala PN či musím ísť najpv na PCR test aby som mohla byť PN ? ale nedostanem sa tam keďže mi nie je dobre dakujem

gabika8855
18. nov 2021

@noemikatka zavolaj doktorke a ona ti poradi ale podla mna ti povie aby si isla na pcr test

ciernaovecka8
18. nov 2021

Nestačí len školský test, musíš mať aj niečo oficiálne. Ja som hneď v ten deň išla na antigénovy test do nemocnice.

noemikatka
autor
18. nov 2021

baby ale ja mám príznaky to nestačí ako sa mám dostať na test keď nevladzem

noemikatka
autor
18. nov 2021

mdr. pýta test že som bola pozitívna keď kunej prídem o 10dni? preto musím ísť?

ciernaovecka8
18. nov 2021

@noemikatka Tiež som mala príznaky. Mne dr. povedala, že len na základe toho školského ma vypísať nemôže. Zavolaj svojej lekárke, mám pocit, že každý lekár to rieši inak.

kristiii
18. nov 2021

@noemikatka záleží od doktorky. Mne dala PN aj len ako kontaktu môjho syna, ktorý mal tiež len domáci samotest pozitívny (s príznakmi).

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
noemikatka
autor
18. nov 2021

@viestta ako mám ísť na test keď sa poriadne neviem ani postaviť?

noemikatka
autor
18. nov 2021

@viestta kvoli comu konkrétne potrebujem ísť aj na PCR test?

noemikatka
autor
18. nov 2021

@kristiii myslím že PN mi dá to asi nebude problém len či mi da potom potvrdenie o prekonani keď po 10tych dňoch pôjdem kunej pre ukončenie PN myslite že potrebuje niaky doklad že som bola pozitívna? teraz mi keď hrozné a mám horucky na test sa pár dni nedostanem a a nechcem ani tam nikoho nakaziť a bojím sa že ak pôjdem až o par dni že až od toho dňa sa mi bude pocitat karantena? čo myslite?

vlada2401
18. nov 2021

@noemikatka nedá ti na zaklade samotestu domáceho doklad o prekonaní,ona ta môže vypísať ale nie pandemicku covidovu,musíš sa prihlásiť na korona gov dajú ti termín na PCR test poprípade moja kolegyňa išla bez objednania na antigenovy test spravili,vyšla pozitívna prihlásila sa cez net na pandemicku pnku a dostane doklad o tom,že prekonala Covid

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kristiii
18. nov 2021

@noemikatka doktorka ti doklad o prekonaní nedá, na to práve treba ten pcr. Odkedy sa bude rátať karanténe neviem, na to som sama zvedavá
@vlada2401 mňa vypísala doktorka na pandemickú PN aj len na základe synovho pozitívneho samotestu, ako kontakt, ktorý má zostať v karanténe, keďže nie som očko. A po pcr mám oznámiť výsledok testu

kristiii
18. nov 2021

@noemikatka a objednaj sa na ten pcr, nás dali napríklad až po piatich dňoch od synovych príznakov, dovtedy ti bude snáď lepšie

lusinda1989
18. nov 2021

My sme covid prekonali nedávno. Odporucam ti sa prihlásiť na pcr test cez koronagov na základe pozitívneho výsledku budeš kontaktovať svoju obvodní lekárku telefonicky tá ti výpise pn a stanoví karantenu. Po prekonaní budeš mat priamo oficiálne potvrdenie zo stránky koronagov že si prekonala covid. Ak si očkovaná a toto potvrdenie nepotrebuješ nechceš zavolaj si zajtra k doktorke ako máš postupovať dalej. Ten pcr test je bezplatný

lusinda1989
18. nov 2021

Ak máš už príznaky a pozitívny test mala by si to mat skôr manžel mal na druhý deň termín ja až na piaty keďže som bola ako kontakt s nim

moniikka
18. nov 2021

@lusinda1989 mne to príde, že všade je to inak. Akoby sami nevedeli čo a ako. Dcéra vyšiel AG pozitívny 12.11.,hned 13.11.aj PCR to potvrdil ze je pozitívna a nas objednali na PCR až na 10.deň od jej prvých príznakov

lusinda1989
18. nov 2021

@moniikka v každom prípade keď sa bude registrovať sa jej bude pýtať či ma príznaky a aké a podľa mna podľa toho pozvú na pcr test kontakty pozitívnych objednávajú neskôr ja osobne som mal príznaky až 5 deň po manželovom pozitívnom antigene dovtedy nie a záleží asi aj od toho koľko ľudí sa hlási na pcr test aká je obsadenost

vlada2401
18. nov 2021

@noemikatka a karanténna bude až po potvrdení antigenu alebo PCR testu desať dní od vykonania testu

lusinda1989
18. nov 2021

@vlada2401 mne doktorka rátala karantenu od prvých príznakov napríklad na teste som bola 3.11. A karantenu som mala ukončenú týždeň na to v stredu

vlada2401
18. nov 2021

@lusinda1989 Mne nie až od potvrdenia PCR testu

noemikatka
autor
18. nov 2021

@viestta ale môžem mať potvrdenie aj od lekárky nie?

noemikatka
autor
18. nov 2021

takže ak pôjdeš Apson na odberove miesto na antigenovy test ten stačí ? potom keď ho ukážem lekarke potvrdenie mi môže dať?

noemikatka
autor
18. nov 2021

@lusinda1989 po novom nezáockovany nemozu mať pandemicku ale len klasickú PN

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
matkahelka
18. nov 2021

@noemikatka na covid pass potrebujes mat PCR pozitivny. bodka. ziaden samotest, ziaden antigen nestaci. bodka. ziaden lekar ti potvrdenie o prekonani nevystavi. bodka. ak sa citis tak zle, nadopuj sa liekmi a nech ta niekto odvezie, pcr robia bezne aj z auta, to hadam zvladnes. ak nie, pockas, kym ti bude lepsie a pojdes na pcr potom. pcr ti pozitivitu ukaze aj o tyzden, aj o 2 tyzdne.

andrejka1974
18. nov 2021

@noemikatka potvrdenie da len ak budes mat pozitivny pcr test inac ti nefa potvrdenie