Pozitívny PCR test a Covid pass

1. feb 2022

Ahojte, chcem sa spýtať, či sa do aplikácie dfotáneho covid pasu pripíše aj prekonanie. Práve mi prišiel pozitívny výsledok pcr testu, mám inak 2 dávky. Dá sa nejakým spôsobom doplniť do appky, že som prekonala covid? Máte s tým skúsenosti? Po karanténe budem patriť do OP+, skor má zaujíma napr. Cestovanie. Ako sa mám na letisku preukázať, že som prekonaná, ak budem potrebovať potvrdenie v cudzom jazyku - covid pass toto všetko ponúkal. Ďakujem za odpoved.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaron
1. feb 2022

Predpokladám, že na PCR si sa oficiálne prihlasovala cez systém. Čiže ti Covid pass bez problémov o zopár dní automaticky nabehne. Odporúčam tiež sa prihlásiť do svojho konta a nastaviť si automatické zasielanie potvrdenia. Čiže potom to nemusíš raz za čas kontrolovať, či už nabehlo potvrdenie, ale ti príde na email automaticky.
Prípad si presne ako ja, tiež po dvoch dávkach pozitívny. Predpokladám, že v prípade OP+ bude potrebné ukazovať obidve potvrdenia, čiže aj o očkovaní aj prekonaní. Keďže z potvrdenia o prekonaní nevyplýva, že máme aj dve dávky vakcíny.