Pozitívny antigénový test - príznaky

13. júl 2022

Ahojte mám 33 rokov a od včera pozitívny atigenovy test. Zatiaľ mám bolesti hlavy ale také dosť hnusne, takto ma nikdy hlava nebolelo, bolesť hrdla, teploty okolo 37 až 38 dávam si Ibalgin na bolesť svalov a kĺbov každé 4 hodiny tak asi aj to mi drží tu teplotu len zvýšenú. Tiež si dávam aj vitamín C, D a zinok. Treba ešte niečo doplniť k liečbe? Očkovana som ale naposledy som bola na druhej dávke pfizeru minulý rok cca v tomto čase, lekár mi ďalšie očkovanie neodporučil nakoľko po druhej dávke mi strašne navreli uzliny (stále sú zväčšené ale teda podľa sona je to ok) prosím koľko dní trvá covid? Tento omikron vraj len 5 dní? Ďakujem za všetky rady, dosť sa bojím mám fakt rešpekt pred koronou 😟🙁 a infekcnost je aká? Mám syna 2r a stále je pri mne žiaľ nemám ho kam dať

ms_green
13. júl 2022

Ahoj, ja som tiež v apríli ochorela hoci som mala 3 dávky. Príznaky som mala veľmi podobné ako ty s tým, že mi tieklo z nosa a kašlala som. Intenzívne príznaky s teplotou som mala asi 3 dni. Po 5-tich už som nemala žiadne hoci pozitívny test som mala stále. Negatívny test som mala na 9. deň od prvých príznakov. Držím palce a veľa zdravia.

autor
13. júl 2022

@ms_green ďakujem snáď to zvládnem podobne aj keď tretiu dávku nemám a kto vie či mi lekár dovolí sa zaočkovať jeseň zima ak bude zase veľa chorých 🙁 stále si nahovaram že chrípka a prejde a bude fajn no ten strach hlavne aj o malého teda je veľký

ms_green
13. júl 2022

Hlavne sa skús nestresovať. To je to najhoršie. Skús veľa spať a nemysli na to, že niekoho nakazíš. Ja som bola doma u rodičov vtedy a ani jeden nedostal.

luliu
13. júl 2022

Trvá tak dlho ako dlho budeš mať príznaky. Väčšinou je to viac ako 5 dni

autor
13. júl 2022

@ms_green žiaľ spanok nehrozí lebo syn je ako malé turbo a muž pracuje v CZ a príde až o týždeň

uhnakova
13. júl 2022

u mna trval covid (omikron) 10 dni, plus dva mesiace kasla k tomu. Manzel bol akotak fit po 7 dnoch, deti mali najlahsi priebeh, dcerka 7 rocna len zachripnutie hrdla a syn vtedy 9 rocny mal 2 dni zvysenu teplotu a bolesti hrdla a dobre dva tyzdne bol velmi unaveny. Tvoj maly, ak to aj dostane, tak pri troche stastia bude mat lahky priebeh. Nestresuj sa zbytocne a fakt sa setri, ako sa da.

natalis1998
13. júl 2022

Ahoj ja mám tiež Covid 3. Deň a v podstate podobne príznaky. Mne sa tu teplotu podarilo zraziť hneď prvý deň tým paralelnom (ale počula som že niekto ho užíval preventívne počas karantény). Mne odporučili na hrdlo Doritricin (dúfam je to správne píšem) vraj ma aj lepšie účinky co sa týka covidu a nakoľko som začala pociťovať tlak na hrudi tak som doplnila solmucol na odkasliavanie a aj antibiotiká. Tiež sa bojím že či to zvládnem a že či mi to nezbehne na pľúca (nakoľko už jeden život v našej rodine takto skončil) ale treba byt dobre naladený, myslieť pozitívne a hlavne odpočívať. Držím palce 😊

natalis1998
13. júl 2022

@natalis1998 doplním co sa týka infekcnosti je to rôzne a závisí to od kontaktu. Napríklad poznám rodiny kde bol len jeden člen ale my sme s partnerom obaja pozitívni (co je asi logické). A hlavne deti majú dobrú odolnosť a väčšinou nemajú až take príznaky .

drzaopica
13. júl 2022

Kup si imunoglukan

autor
13. júl 2022

@drzaopica ďakujem to je dobrý nápad, to aj malému objednám 🙂

autor
13. júl 2022

@natalis1998 u nás v rodine nám tiež zomrel blízky takže preto aj ja mám stresy... No lekár aj keď sa postavím nahlavu mi nezdvihne tak snáď bez antibiotík to pôjde

autor
13. júl 2022

@uhnakova ďakujem za povzbudenie 🙂

taktotedanie
13. júl 2022

Majte aj doma respirator..

guudy
14. júl 2022

Ahoj, nam odporucala dr merat si teplotu a sledovat v ktoru dobu pocas dna je najvyssia. Plus merat si saturaciu krvi pravidelne. Vela pit (aj mineralky), oddychovat, jest vyvary. Ak by ti klesla teplota a po par dnoch znovu stupla, tak si mozes spravit domaci crp test. Niekedy sa to preklopi do bakterialnej infekcie a treba atb.
My mame cerstvu skusenost. Nakazili sme sa vsetci, lebo manzel nemal najprv priznaky, ale uz mal velmi vysoku virusovu naloz a bol velmi infekcny. Vsetci sme ockovani, mali sme 1-2 dni tazsie- rozumej teplotu nad 38, bolesti svalov, unava. Potom uz v pohode, len sme mali pozitivne antigenove testy cca 10-12 dni.