Ako to teraz funguje ak by som bola pozitivna? Vysiel mi ppzitivny test (domaci antigen) musim sa objednat na pcr a potom volat doktorke? Ako je to s PNkou? Diky moc
@elizabet173 dakujem pekne 🙂
ano, tiez som tak v pondelok volala obvodnej. ja som si vzala dovolenku. manzel bol doma len v prvy den, bo sme nevedeli co a ako. jemu test vysiel negat, je ockovany, nema priznaky, takze moze chodit normalne do prace.
potom po karantene nezabudni, ze treba nosit povinne respirator nejak cca 1 tyzden
Ja by som este dodala, ze infekcna si, kym budes mat pozitivny domaci antigenovy test. Bezne je to 10-14 dni. Preto treba nosit respirator po ukonceni 5 dnovej karanteny.
@guudy jasne dakujem 🙂
Inak, ukoncenie marodky vie tiez urobit online?
Ja som bola nedávno pozitívna, Pp teste som volala obvodnu, pýtala dá na priebeh, nasadila lieky. Chcela mi vypísať PN, ja som čerpala dovolenku. 5 dňová karanténa sa týka bezpriznakovych alwbo tých, ktorí 24 hodín pred koncom karantény nemajú príznaky. Ináč ju konci lekár
Volas dr, požiadaš o PN na základe domáceho testu, ak potrebuješ predpise lieky. Prva karanténa 5 dni, ak nemáš príznaky končíš, ak máš ďalej tak ešte o pár dni ti predĺži dr karantenu. To je terazi môj prípad. Dnes mi konci, ale ešte mám príznaky, tak do pondelka.
@lucia147852 ok dakujem
Teraz len byť doma 5 dní ak by ste mali záujem a zvýšiť si teraz imunitu počas covidu kľudne píšte odporučila by som vám produkty z LR sú fakt super na covid
V karanténe ostáva len poz.osoba,alebo všetci členovia ktorý sú v domácnosti,nesledujem to,tak preto sa pýtam
@0martina0 len pozitivna osoba ostava v karantene 5 dni... Kontaktujes telefonicky lekara a vypise ti PNku. Ja mam ist zajtra na kontrolu
@lucia147852 A na PCR testy lekár posiela,alebo nie
@0martina0 mna neposlal... Trebalo by ti výmenný lístok