Je normálne aby sme mali na skole pozitívne kolegyne aj žiakov a riaditel nič? Žiadne opatrenia žiadna karantena žiadne zatvorenie školy? 🤷♀️
V prvom rade tí, ktorí majú pozitívne výsledky testov, majú zostať v karanténe. Pokiaľ viem, sú za to celkom slušné pokuty a úprimne sa mi nechce veriť, že niekoľko ľudí v jednej budove má gule na to všetkým verejne priznať, že sú pozitívni ale odmietajú dodržiavať nariadenia.
@eluveitie31 bola by si vdacna ze sa mozes nakazit od pozitivnych v skole? A nakazit inych? Wow.
Autorka nie je to normalne aj ked nechapem oni su pozitivni a aj tak pridu do prace ? Do skoly?
Pozitívni sú určite doma, autorka myslela tých čo boli s nimi v kontakte. Podľa mňa.
V práci sme tiež pracovali s pozitívnymi, tí sú doma, my zatiaľ máme negatívne testy tak pracujeme ďalej.
@eluveitie31 tebe ešte nikto kvôli korone nezomrel však? Mne už teta a bratranec.takže treba len roznášať nákazu ďalej.vsak chripočka...
@janinah mojmu kamaráovi zomrel otec na koronu.. je to fakt realne.. ani normalny pohreb nemali..
@eluveitie31 to akoze vazne???? Ty si ucitel ci rodic???
Ahoj,štandardne je to tak,že žiaci (trieda) po kontakte s pozitívnym (žiakom alebo pedagógom) ostávajú v povinnej 10 dennej karanténe. Testy sa nerobia, sledujú sa príznaky, najmä posledné 3 dni. Ak nie sú príznaky po 10.dňoch sa karanténa ukončí a deti sa vrátia do školy. Mám to doma Už 2.krát tak u nás takto... ak máš nejaké podozrenia,že veci nie sú ako majú byť, nczi má infolinku a stránka korona.gov.sk má tiež prepracované postupy čo a ako.
@bluebriggs Bola by som vďačná, že niekto triezvo uvažuje a nenechal sa zmiasť ročným vymývaním hláv.
@jajka257 Predstav si že aj rodič, aj dieťa onkol. chorého rodiča vo veľmi pokročilom štádiu. A strach mám akurát z položenia slov. štátu a ľudí v ňom.
@janinah Ale kvôli chrípke ano
@janinah aj mne zomrel bratranec. Mal iba 53 rokov, pri sile...
Pozitívni kolegovia sú super.
Pozitivni žiaci potešia.
Aj tí aj tí pozitívni na KOVID je už iné kafe
@eluveitie31 neprajem ti teda vidieť tvojho otca/mamu ako nevladne leží, place od bolesti celého tela a odmieta jesť a pit a chce už 3.tyzden len spať. A vraj môžme byt radi ze sa nedusi....
Pozitívny na kovid majú sedieť doma na riti a ti čo boli s nimi v kontakte, tiež. A potom sa možno aj ekonomika začne spamatavat
@eluveitie31 to myslis vazne? Asi nemas doms dieta s imunodeficitom alebo onkologicky choreho clena rodiny ze? Inak by si pisala
U nás učiteľ pozitívny úzke kontakty na testy a žiaci na 10 dní do karantény. Výsledky mu prišli v nedeľu tak ešte v ten deň večer nás riaditeľka informovala, že je škola od pondelka zavretá.
@kvetinka75 Píšem, že mám onkol. chorého otca v poslednom štádiu, ktorého dnes odmietli hospitaliz., lebo cov. a nemocnica prázdna ako som mala možnosť vidieť dnes aj pred týždňom a pod. Kedže tam chodíme na ošetrenie. Ľudí chorých poprepúšťali domov. Dnes bol na inf. na fakticky prázdnom odd.
Bola by som neskutočne vďačná za takého riaditeľa.