Pozitívni kolegovia a žiaci

9. dec 2020

Je normálne aby sme mali na skole pozitívne kolegyne aj žiakov a riaditel nič? Žiadne opatrenia žiadna karantena žiadne zatvorenie školy? 🤷‍♀️

eluveitie31
9. dec 2020

Bola by som neskutočne vďačná za takého riaditeľa.

sissy27
9. dec 2020

V prvom rade tí, ktorí majú pozitívne výsledky testov, majú zostať v karanténe. Pokiaľ viem, sú za to celkom slušné pokuty a úprimne sa mi nechce veriť, že niekoľko ľudí v jednej budove má gule na to všetkým verejne priznať, že sú pozitívni ale odmietajú dodržiavať nariadenia.

bluebriggs
9. dec 2020

@eluveitie31 bola by si vdacna ze sa mozes nakazit od pozitivnych v skole? A nakazit inych? Wow.

bluebriggs
9. dec 2020

Autorka nie je to normalne aj ked nechapem oni su pozitivni a aj tak pridu do prace ? Do skoly?

mondolina
9. dec 2020

Pozitívni sú určite doma, autorka myslela tých čo boli s nimi v kontakte. Podľa mňa.
V práci sme tiež pracovali s pozitívnymi, tí sú doma, my zatiaľ máme negatívne testy tak pracujeme ďalej.

janinah
9. dec 2020

@eluveitie31 tebe ešte nikto kvôli korone nezomrel však? Mne už teta a bratranec.takže treba len roznášať nákazu ďalej.vsak chripočka...

bluebriggs
9. dec 2020

@janinah mojmu kamaráovi zomrel otec na koronu.. je to fakt realne.. ani normalny pohreb nemali..

jajka257
9. dec 2020

@eluveitie31 to akoze vazne???? Ty si ucitel ci rodic???

kikulienkadd
9. dec 2020

Ahoj,štandardne je to tak,že žiaci (trieda) po kontakte s pozitívnym (žiakom alebo pedagógom) ostávajú v povinnej 10 dennej karanténe. Testy sa nerobia, sledujú sa príznaky, najmä posledné 3 dni. Ak nie sú príznaky po 10.dňoch sa karanténa ukončí a deti sa vrátia do školy. Mám to doma Už 2.krát tak u nás takto... ak máš nejaké podozrenia,že veci nie sú ako majú byť, nczi má infolinku a stránka korona.gov.sk má tiež prepracované postupy čo a ako.

eluveitie31
9. dec 2020

@bluebriggs Bola by som vďačná, že niekto triezvo uvažuje a nenechal sa zmiasť ročným vymývaním hláv.

eluveitie31
9. dec 2020

@jajka257 Predstav si že aj rodič, aj dieťa onkol. chorého rodiča vo veľmi pokročilom štádiu. A strach mám akurát z položenia slov. štátu a ľudí v ňom.

eluveitie31
9. dec 2020

@janinah Ale kvôli chrípke ano

eluveitie31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simsalabim
9. dec 2020

@janinah aj mne zomrel bratranec. Mal iba 53 rokov, pri sile...

mareka49
9. dec 2020

Pozitívni kolegovia sú super.
Pozitivni žiaci potešia.
Aj tí aj tí pozitívni na KOVID je už iné kafe

rybkoava
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katka708
10. dec 2020

@eluveitie31 neprajem ti teda vidieť tvojho otca/mamu ako nevladne leží, place od bolesti celého tela a odmieta jesť a pit a chce už 3.tyzden len spať. A vraj môžme byt radi ze sa nedusi....

Pozitívny na kovid majú sedieť doma na riti a ti čo boli s nimi v kontakte, tiež. A potom sa možno aj ekonomika začne spamatavat

kvetinka75
10. dec 2020

@eluveitie31 to myslis vazne? Asi nemas doms dieta s imunodeficitom alebo onkologicky choreho clena rodiny ze? Inak by si pisala

rybkoava
10. dec 2020

U nás učiteľ pozitívny úzke kontakty na testy a žiaci na 10 dní do karantény. Výsledky mu prišli v nedeľu tak ešte v ten deň večer nás riaditeľka informovala, že je škola od pondelka zavretá.

rybkoava
10. dec 2020

@katka708 presne tak úplne s Vami súhlasím moja mama mala ešte aj príšerný kašeľ. Vyše mesiaca sa dávala dokopy. Teraz to pre istou schytal môj manžel aj keď len s nádchou. 10 dní doma prežije každý.

katka708
10. dec 2020

@rybkoava my sa takto bojíme o 92 ročnú babku. Pred mesiacom bola cula ako rybka, nič jej nebolo.pozerala telku, lustila krížovky a teraz ju nič nezaujíma,len spánok.uvidime kedy sa jej to začne zlepšovať a ci sa ešte postaví sama na nohy

eluveitie31
10. dec 2020

@kvetinka75 Píšem, že mám onkol. chorého otca v poslednom štádiu, ktorého dnes odmietli hospitaliz., lebo cov. a nemocnica prázdna ako som mala možnosť vidieť dnes aj pred týždňom a pod. Kedže tam chodíme na ošetrenie. Ľudí chorých poprepúšťali domov. Dnes bol na inf. na fakticky prázdnom odd.