Baby dnes mi vysli pozitivne testy na boreliozu( kliesta som mala pred mesiacom) dr mi dala atb zinnat nakolko kojim, mali ste niektora? Zabrali vam? Alebo aka je liecba? Dr ma poslala na infekcne, ale v tomto obdobi mi dali termin o 2 tyzdne, tak sa bojim
@eva112014 mala som kliesta a ostal mi po nom cerveny flak, tak pre istotu som isla na krv
@tehulka2016 ahoj ten fľak si mala veľký? Lebo môj syncek mal tiež kliešťa pred mesiacom a ma červený fliacik. Len čakám ci nebude mať nejaké príznaky no zatiaľ nič
@merien259 1-2 cm ale sytocerveny som mala
...moj trojrocny syn mal tiez kliesta za uchom na druhy den ocervenalo a v strede mu to ostalo biele, flak bol velky, mozno aj 5 cm. Sli sme hned k lekarke, na testy necakala, tie treba spravit az po nejakom case aby boli presne. Dostali sme ATB, vyuzivali sme troje po sebe ☹ ale bola to jedona moznost, ak sa proti chorobe zakroci hned, vacsinou je to bez nasledkov a hlavne u deti tie to zvladaju dobre, cakat na krvne testy je riziko, trva to moc dlho. Ale pre boreliozu je prave znamenim cerveny flak a vnutri cerveneho biely flak, takze v nasom propade doktorka konala hned takto...
@matapo ja som mala flak len 1-2 cm, po mesici je uz len trochu vidno, ale biely flak som nemala, testy vysli pozitivne takze zacinam brat atb a dufat ze to bude vsetko v poriadku
@tehulka2016 aha že takto tak môj malý ma takú bodku asi 2mm snáď bude všetko OK
@tehulka2016 na akú dlhú dobu ti dala ATB?
@tehulka2016 no ja som antibiotiká brala 28 dní, mne pomohli. A to na borelku sa u mna prišlo po pár mesiacoch. Lebo som si nebola vedomá, že by ma uštipol kliešť.
Ale sú ludia, čo im antibiotiká jedne nezaberú a treba dalšie a dalšie.
@zalka ja nemam zidny tak flak, mala som okolie zapalene ale teraz nemam skoro nic
@isabellaa 3 tyzdne zinnat, lebo kojim. Dufam ze zaberu
@zalka a robili ti potom opatovne testy? Alebo ako prisli na to ze si sa vyliecila?
@tehulka2016 áno to mi dr hovorila že tri roky aspon ma budú sledovať a bola som opakovane na testoch
@zuzanatuh je to bezna reakcia ze si ho mala prisosnuteho. Len si sleduj ci ten cerveny flak zmizne alebo by ostal, zvacsil sa alebo sa presunul inde, v takom pripade chod radej o 3 tyzdne na krv k dr. Drzim palce
@tehulka2016 Ahoj, prosim ta, uz si absolvovala nejake kontrolne testy po antib.? mam teraz podobny cerstvy problem. dakujem
@zuzibed az po 3m od douzivania, teda na zaciatku septembra idem.
@tehulka2016 ahoj ja mam asi týždeň fľak kliešťa som nemala skôr komár. Bolo to červené asi 5 cm ale dnes sa mi v strede Spravila biela škvrna najhoršie je ze som v 15 TT zajtra idem k Dr. Aši to vyzerá zle ze
@olivka84 ahoj myslim ze je to len od komara, len silnejsia reakcia. Nestresuj, potri si to fenistilom a alpou🙂
@tehulka2016 fenistilom natieram už od nedele. Dúfam že máš pravdu ze to zmizne
@tehulka2016 smiem vedieť ako si dopadla? Mohla si kojiť aj počas liečby? Neprenáša sa borelioza kojenim na dieťa?
@hdpe neprenasa sa, kojim a na opakovane testy idem o mesiac
@tehulka2016 zaujimavé, že čo doktor to iné postupy....Tak mne pred par dňami zistili boreliozu a na ifekčnom kázala doktorka nedojčiť- čo sa jej ľahko povie. Proste mala som to zo dňa na deň ukončiť...lenže si zisťujem info o tom a je to divné, že niekomu pri tejto liečbe dovolia dojčiť a niekomu nie...
@tehulka2016 Ahoj môžem sa spýtať, že prečo ti robili testy na boreliózu? Mala si nejaké príznaky ...?