dobrý deň, už približne rok mám vo vlasoch kruhové ložiská (alopécia), v decembri mi zistili zvýšené ASLO, bolo približne na úrovni 280, vybrali mi mandle, keďže v nich našli zápal, a dnes po 6 mesiacoch od výberu je aslo už znížené na 226, no zároveň mi bolo zistené pozitívne ANA, čo nikdy predtým nebolo. Okrem tej alopécie žiadne iné príznaky nemám, viete niekto čo by to poztívne ana mohlo zanmenať a či to môže nejak s tým ASLOM súvisieť, ďakujem.
@dzescebuly a ako ten lupus zvládaš? je to v pohode alebo horšie?
@olivieros momentálne zastabilizovany liekmi,na začiatku ma skoro stal zivot
@dzescebuly aké ste mali prosím priznaky?
@julsh123 bolesti kĺbov asi pol roka a potom zápal osrdcovnika a vtedy začali pátrať po príčine
@dzescebuly bolesti ste mali niečo ako tlakové? Hocikde sa v ruke v nohe objavili? Dva tri dni bolo dobre a tak znova?
@julsh123 bolesť neviem opísať ale vždy začali večer,napríklad zápästie na ruke začalo bolieť a každým mojim pohybom mi bolesť vyžarovala do celej ruke, manžel keď sa otáčal na posteli a tie "vibrácie" matraca akoby prechádzali na ruku a tá bolesť sa hrozne stupňovala,ťažko sa mi to opisuje ale bolesť bola taká že som v noci plakala od bolesti.u mňa bolesti začínali vždy večer okolo tej 22:00🤷
@dzescebuly aha ,tak ja to trocha inak mam. Som zvedavá ako dopadne u reumatologicky.
Držte sa
@dzescebuly chcem sa opýtať a mali ste aj nejaké fľaky po tele ? Ako to pri lupuse býva ? Tiež to teraz riešim mám silné bolesti kĺbov robili mi odbery tak uvidím ale Ana protilátky mi zistili pozitívne už pred 8 rokmi zatiaľ to žiadny lekár neriešil
@silvia1302 nie len ten motylovy erytem na tvari
@dzescebuly to nemám takže to asi nebude to
@olivieros to sú protilátky,možno ťa pošlú na vyšetrenie napríklad so štítnou žľazou alebo na reumatologiu...ja mám tiež pozitívne hodnoty protilátok a už 7 rokov mám potvrdený systémový lupus