Pozitívna na Covid-19

3. dec 2023

Dobrý večer, prosím, ak mi vyšiel pozitívny covid test, aké sú momentálne obmedzenia a povinnosti ? A čo ostatní v domácnosti, ak sú negatívni? Ďakujem za info 🙂 na nete som našla už dosť neaktulalne info ..

deti95060810
3. dec 2023

poz. pacient ostáva doma a lieči sa, ostatní členovi domácnosti - zdraví idú do práce a školy...

anjelicek26
3. dec 2023

Kedze si chora, ostavas doma, zavolas lekarovi ci musis-nemusis dojst kvoli PN... Ak ides von, das si rusko. Obmedzenia oficialne nemas ziadne, len normalnu moralnu povinnost - som chora, nechodim nakazit vsetkych okolo... tak ako pri kazdej inej chorobe... ludia doma bez priznakov normalne funguju nadalej... kto ma priznaky (aj keby len sopel) tak si spravi test, pozitivny doma - negativny dalej do skoly, prace...

uhnakova
3. dec 2023

Nie sú žiadne obmedzenia ani povinnosti. Takže postupuj ako pri inej chorobe. Ty si doma, kým máš príznaky a ostatní chodia normálne do roboty a školy.

patka06
3. dec 2023

Obmedzenia rovnaké ako napr. pri chrípke alebo iných virozach
Kto je chorý sa lieči, ostatní normálne fungujú
Zavolaj svojmu lekárovi ak potrebuješ PN a aby zapísal do karty

autor
3. dec 2023

Ďakujem 🙂 aj som si myslela, pracujem z domu .. čiže v podstate ani PN nepotrebujem .. len tak som si urobila test a hop ostal pozitívny, myslela som si, že som len prechladla niekde ... Nevedela som či to nemusím niekde nahlásiť dr alebo tak .. ešte raz ďakujem 🙂

madeincssr
4. dec 2023

Lekar elektronicky predpise bezne podporne lieciva na priznaky, ktore mas (hrdlo nadcha, kasel suchy/vlhky), ale nezaskodi ked si sama kupis Vitamin C, Vitamin D, pri teplotach Paralen a mne predpisala aj Isoprinosine (posilnenie imunity), ale to je len na predpis.