Potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti a dovolenka u lekára

30. júl 2024

Zeny potrebujem potvrdenie o zdravotnej sposobilosti do prace, moj obvodný lekar m2 t. dovolenku a z ambulancie kde má zastupovat dokto ma sestricka vyhodila nech si pockam na svojho obvodneho, nepustila ma ani za doktorom a ze ziadne potvrdenie mi nevystavia mam cakat na svojho doktora. Ibaze potvrdenie do prace treba odovzdať skor ako moj lekar zacne ordinovat a ja pridem o moznost zamestnat sa kde mam velke sance.

autor
30. júl 2024

Ci s tym mate niektora skusenosť a lekar vam odmietne alebo jeho sestricka taketo potvrdenie vydat ci toto je v poriadku.

sisa_s
30. júl 2024

Pocas zastupu sa riesia akutne stavy, nie potvrdenia do prace...

koniarova
30. júl 2024

@sisa_s a čo má teda urobiť?

palicka
30. júl 2024

@sisa_s je to obvodný lekár, nie kardiochirurg. Pokiaľ zastupuje, je jeho povinnosťou zastupovať plnú prevádzku. Aspoň u nás to takto aj u dospelackeho i u pediatra funguje… ja predsa neriešim, kedy ma lekár dovolenku a plánujem svoj život podľa toho… niektorí lekári by si mali uvedomiť, že nie sú polobohovia, ale “iba” lekári… a o sestričkami pomlčím… ja by som sa odbiť nenechala sestričkou a chcela hovoriť s lekárom. Snáď neprídeš o prácu kvôli takejto spôsobilej osobe.

danieli
30. júl 2024

Zavolala by som do ambulancie zastupujuceho a vysvetlila, co a ako sa veci maju, ze rozumies, ze riesia akutne stavy, ale potrebujes toto potvrdenie skor, ci je mozne vyjst ti v ustrety, nemozes predsa za to, ze ma tvoj lekar dovolenku a ty si v patovej situacii nie vlastnou vinou

katarina_cek
21. aug 2024

Prosím vas, ako ste vyriešili situáciu?

autor
21. aug 2024

@katarina_cek volala som tam na druhe rano pytala som doktora k telefonu sestricka mi ho asi 5 minut nechcela dať, nakoniec som s nou urobila cirkus do telefonu ze sa s nou nebudem o tom bavit a pekne prosim pana doktora na minutu k telefonu, nakoniec mi ho horko tazko dala a lekar potvedal samozrejme, do hodiny som bola tam, potvrdil mi na vymenny listok samozrejme prehliadku a popytal sa zdravotny stav vsetko som odniesla do prace a zobrali ma 😁🤭🙏👍

palicka
21. aug 2024

Super, tak nech sa v práci darí!