Potvrdenie o prekonaní Covid-19 od lekára

3. feb 2022

Ahojte chcem sa opýtať či už niekomu vydal lekár potvrdenie o prekonaní covidu na základe pozit. Domáceho testu, alebo robia s tým problém?

e1i
3. feb 2022

Potvrdenie o prekonani je len na základe pcr. Domaci test ti uzna max tak na vypisanie pn alebo OCR. Objednaj sa na pcr

luliu
3. feb 2022

Také niečo sa nedá, potrebuješ pcr, ak sa chces niekde preukazovať, že si prekonala covid

veronikaszabova
3. feb 2022

Jasne, ze ti nikto neda potvrdenie na zaklade domaceho testu - vies si predstavit, ako by to bolo zneuzivane??

autor
3. feb 2022

@veronikaszabova všetci sme si prešli covidom v rodine dcéra na pcr negatívna mala príznaky pred tým pozitívny domáci test ale toľko sme čakali na výsledok pcr.ka že kým by dostala ďalší termín už by bola aj negatívna. 😒Lekár mi nemôže nič vystaviť? Aby sa jej aspoň netýkali karantény v škole?

simonkaa27
3. feb 2022

Pred pol rokom to bolo este ok a vydavali, teraz myslim ze aj podla aktualnych nariadeni je to problem a pokial nie je pcr tak nedaju.

alenah31
3. feb 2022

potvrdenie o prekonaní je možné získať len cez svoju appku poisťovne alebo cez korona.gov. Potvrdenie o prekonaní od Dr. ti je na dve veci - oficiálne ho nevieš použiť na nič - osobná skúsenosť.

luliu
3. feb 2022

Nie, potvrdenie pre školu jedine z pcr testu

meminka
3. feb 2022

@alenah31 ja som bola len na AG teste a mám potvrdenie od lekárky a pustili ma zatiaľ všade 🙂 takže asi záleží, na koho natrafíte.

alenah31
3. feb 2022

@meminka skúste ísť s tým papierom napr. do AT cez hranice alebo k Dr. alebo to použiť v škole - ani náhodou - uznáva sa len platný certifikát s qr kódom. Ak ideš do obchodu či reštiky pustia Vás kdekoľvek - oni chcú zarobiť, je im to jedno, niekde to už dlho nepýtajú vôbec.

veronikaszabova
3. feb 2022

@meminka ty mas antigen z MOMky... Tu sa bavime o DOMACOM teste

meminka
3. feb 2022

@veronikaszabova ja som reagovala na správu od "alenah31", aj to bolo jej smerované 🙂 čítať ešte viem.

meminka
3. feb 2022

@alenah31 to máte pravdu, do školy,cez hranice, ani k Dr. som zatiaľ nešla, tam sú asi tie podmienky tvrdšie.

akvi
3. feb 2022

Poznám pár ľudí, čo majú pre deti potvrdenie od lekára, stačí to do skoly a na krúžky.

alenah31
3. feb 2022

@meminka dokonca do mnohých nemocníc nestačí ani očkovanie či prekonanie - aj ako plne očkovaná som potrebovala pre vstup do nemocnice AG test. Myslím, že tam sa to tak skoro neuvoľní - ostatné dúfam, že postupne "padne".

susminka
3. feb 2022

@alenah31 prosím ta, aký cas po prekonani treba čakať, aby sa v aplikácii objavil údaj o prekonaní? Zatiaľ mi tam neeviduje ani pozit.PCR - ani nikomu z našej rodiny... už sme po skončení karanteny. Ďakujem pekne.

zupka33
3. feb 2022

Ono sa to asi samotne neobjavi, povedala by som, ze budes musiet o to poziadat cez tu apku korona gov a potom ti pride potvrdenie resp. QR cod, ktory si potom nahras do covid passu

alenah31
3. feb 2022

@susminka 11. až 13. deň od skončenia karantény - ak to tam nemáte treba kontaktovať nczi.

autor
3. feb 2022

@meminka ja len dodám že nejde mi o zahraničie ide mi len o to aby sa bralo aspoň tu do úvahy že ho prekonala my predpokladáme že odber nebol spravený dobre jednoducho všetci pozitív ona tiež príznaky domáci test pozitívny len to sprosté pcr negatívne a čakali sme tri dni na výsledok to už bol vlastne siedmi deň dieťaťa ale je jednoducho evidentne že ho mala .ďakujem za odpovede snáď sa dohodneme s dr

luliu
3. feb 2022

Podľa nariadení sa ako prekonanie Covidu uznáva len pcr test. To, že ti niekde uznajú aj potvrdenie od dr je možné, ale nemusia ho uznať nikde

hipuska
3. feb 2022

No, nedá ti. Nám sa stalo presne to isté. A ani škola by ti také potvrdenie neuznala, pretože nemôže a nariadenia sú v tomto dosť striktne. To by ti stačilo tak možno sa niekde ubytovať alebo do reštaurácie. Odporúčam ísť ešte daj si zistiť protilátky, tak možno na 30 den. Zatiaľ to neuznávajú ale v niektorých štátoch áno. Možno to príde aj tu..