Potrhané väzy v členku

pupavka1
17. feb 2024

Mal to niekto kolko sa mu to hojilo?

tinka2233
18. feb 2024

@pupavka1 ja som mala ako dieťa tak nebiem či pomôže ale 4 tyždne som nemohla chodiť a na 6 týždeň už som chodila úplne normalne, nezanechalo to žiadne problemy

brambie
29. feb 2024

@pupavka1 mam teraz, je to mesiac a stále som o barlách .

pupavka1
autor
1. mar 2024

@brambie no ja to uz mam viac ako mesiac a stale bolesti opuch nemozem normalne chodit rehab zatial nepomahaju

pupavka1
autor
1. mar 2024

@brambie sa bojim aby sa mi to vobec zahojilo a mohla mat opat aktivny zivot 😥. Takto to je o nicom zit s bolestou nemoct normalne chodit 😥.

brambie
1. mar 2024

@pupavka1 no to hej, začínam klesať na duchu. Mne dali sadrovú dlahu a pichať fraxiparin. Ale už rozcvicujem.
To sa musí zahojiť.

brambie
1. mar 2024

@pupavka1 ako sa Ti to stalo ? Bola si aj na MRI ?

lakebabe
1. mar 2024

@pupavka1 mala som bohužiaľ viac krat aj zlé zrastene , naposledy keď sa mi roztrhal, zlomil sa mi pri tom páde aj clenok, mi to operovali , držalo to ani nie rok a zas momentálne mám vazy v stave ako keby som ich ani nemala a jedine co mi núkajú sú kovové spevnenie. Ale poteším ta žijem aktívne cvičím niekedy bolesti a cca raz do roka mi ten článok vyhodí. Takže držím palce a nechaj si to poriadne zahojit. Len už nikdy žiaden beh lyžovanie a korčuľovanie

pupavka1
autor
1. mar 2024

@lakebabe tak to je strasne ja takto neviem zit s bolestou.

pupavka1
autor
1. mar 2024

@brambie nebola ani na sono. Pisem ti do spravy.

lakebabe
2. mar 2024

@pupavka1 ja nemám bolesť normálne len keď mi to vyhodí Potom tak mesiac poviem ti mam s tým problém od roku 2015 tak som si zvykla ale ja mam hypermobilne kĺby strašne toto iste sa mi začína aj s kolenom tak sa už radšej nevyjadrujem ale mali ra poslať na magnetickú inak pre razy mi to zle zrastlo lebo to lekári podcenili q tak som aj dopadla.

brambie
2. mar 2024

@lakebabe ako sa prosím mohlo zrásť lepšie ? Čo myslíš , že bolo zanedbané ? Práve , to tiež prežívam, čo by si urobila inak ? Ako rýchlo si bola po úraze schopná členok zaťažovať ?

lakebabe
2. mar 2024

@brambie prvýkrát keď sa mi to stalo skončila som na úrazové urobili rtg a povedali ze zlomené to to nie je dali mi octanovu masť a elastický obväz zle to zrastlo toto sa opakovalo ešte tak tri krát každých pár mesiacov .žiadna magnetická nikto vazy neriešil. Takže som normálne fungovala bez sadry len tak. Potom mi to vyhodilo tak, že sa mi rovno clenok zlomil. Opäť urazovka rtg sadra po týždni kontrola q 80 ročná doktorka začala po mne kričať že tam žiadna zlomenina nie je a dáka mi sadru dolu. V poslednom stave som skončila u ortopédia ktorý skúšal injekcie ale povedal ze ak mi niekto ešte vie pomôcť tak v Ružomberku vo vojenskej. Vybavila som to hneď smer MR vazy roztrhané chodila som s nimi tak dlho a noha bola ozaj zlomená ale tým ze ta stara mi dala sadru dolu po týždni zle zrastena bol covid kým som sa k nim dostala štyri mesiace. Tak rovno operácia kosť osekali vazy posili ale povedali ze je to v takom stave že mám byť rada ze chodím bez barli q nekrivam. Po roku to povolilo spadla som tak zo schodov a teraz už to nechcú ani operovať iba al som ochotná clenok nejako spevniť a to nechcem zatiaľ.zial na členky ešte náhradné vázy nie sú na kolená už sa dajú vymenit. Takže tvrdím, že prvý uraz je najdôležitejši na správne vyliecenie

lakebabe
2. mar 2024

@lakebabe teraz, normálne cvičím ak všetko okrem behu to by mi vyletelo hneď ani lyze bicyklujem plávam chodím ma túry ale s vedomím, že mi môže clenok hocikedy vyletiet a zas
Ma to nadlho odpise. Verím že medicína pôjde popredu a bude možnosť výmena väzov aj tam

brambie
2. mar 2024

@lakebabe ďakujem za odpoved. Ma mrzí , že to máte také ťažké. Snad sa to bude zlepšovať. Používate pri aktivitách teraz nejaké spevnenie ? Ortezu, tejpy ? Vy ste boli schopná po tom ako Vám dala dole sadru chodiť ?

lakebabe
2. mar 2024

@brambie orteza na cvičenie a Turá len s vysokými topánkami aj v lete mam viac typov ortez už som sa s tým naučila fungovat

lakebabe
2. mar 2024

@brambie a áno ja mam vysoký prah bolesti po sadresom nosila nonstop silnú ortezu s dlahami až do operácie

anel000
20. apr 2024

@pupavka1 ahoj ako si na tom aktualne? Ja som tyzden po uraze s hroznymi bolestami, len lezim o barlach max wc ci pre vodu. No ako som precitala tvoj prispevok mi az zle prislo ze taka dlha rekonvalescencia 🙈🤦‍♀️mam male dieta a je to teda o hubu takto

pupavka1
autor
11. máj 2024

@anel000 kazdy to ma inak niekto aj trvalu bolest a niekto po mesiaci funguje tak isto ako predtym. Ja to stale este citim. Dolezite je ze mozes chodit a nie si leziak ked si to uvedomis tak zabudnes na to ze krivas alebo ta trocha boli nejaky clenok.

tucko30
23. máj 2024

ja som mesiac po uraze,dali mi len elasticky obvaz na pohotovosti,po tyzdni ma lekarka vypisala este na dva tyzdne lebo ma to bolelo a stale opuchalo,potom som isla k inemu lekarovi,ten mi dal teraz ortezu na mesiac ze to boli urcite natrhnute vazy,lebo to mam este stale opuchnute a aj modriny.boli ma to aj v noci v uplnom klude.do prace nemozem ist lebo tam som 12 hodin na nohach.inak kratka chodza mi nerobi problem,pri dlhsej bolesti a opuch.mala som uz viac krat vytknuty clenok ale vzdy sa to rychlo zahojilo,teraz som si ho ale vytkla skaredo na schodiku,bol dost vysoky.som uz z toho dost po mesiaci otravena .

coco29
20. júl 2024

@tucko30 ahoj citala som som az teraz tvoj prispevok a bola som ma tom uplne rovnako,len ja som mala uz caste vyrony clenka a kedze mam pracu podobnu tvojej som uz kvoli bolesti nemohla nic.marodila som skoro rok poslali ma na mr tam sice moj ortoped zistil co mi je ale operaciu sa bal robit tak ma poslal do KE do Agel nemocnice za primarom Totkovicom,ktory hned po pozreti cd z MR vedel co mi je a diagnoza uplne ina ako u nas.ale uz som po operacii 7 tyzdnou,prvych 6t. sadrova dlaha bez dostupovania,teraz orteza taka nafukobacia cizma s tym dokazem aj dostupovat s barlami,bez toho bolest strasna.takze som zvedava kolko este kym budem normalne behat.fakt si clovek neuvedomuje aky je to dar postavit sa a behat bez pomoci.