Potrhané svaly na spodku rebier kvôli kašľu

19. aug 2024

Myslite že je reálne, že sa potrhajú svaly pri silnom záchvate kašlu? Mám obrovské bolesti, pri spodných rebrách a rebrovom oblúku. Paliva, rezava ostrá bolesť. Ťažko sa mi dýcha, kašeľ je nereálny, ledva sa hýbem.
Pri jednom záchvate som cítila silne pálenie a od vtedy všetko znemožnené. Nikdy som to nezažila, vďaka bohu som nemala ani takýto silný kašeľ… nerozumiem tomu

viestta
19. aug 2024

Moze to byt uplne obycajna svalovica z velkej namahy svalov

pehavcek
19. aug 2024

Bud silna svalovica z kasla alebo zapal (pluc).Potrhane svaly nie. Pri silnom kasli byvaju tie svaly silno zatazene.

autor
19. aug 2024

Nie svalovka to nie je. Tu som mala tiež, ale pomaly ustúpila ako bežná svalovka + to je úplne iná bolesť.
Zápal pľúc rovnako nie, bola som na kontrole. Nebolia pľúca, bolia ma vyslovene rebrá

aniele
19. aug 2024

No, ja sa už dlhšie nemôžem zbaviť kašľa. Už x rokov sa liečim na pľúcnom, užívam kortikoidy, ale bola som stabilizovaná. Začiatkom roka som si myslela, že som si pricvikla nejaký nerv. Bolesti pri chrbtici, problémy s dýchaním, no veselo... mala som práve pár dní pred pravidelnou kontrolou. Samozrejme s Rtg. Keď lekárka videla snímok, hneď ma poslala domov sa pobaliť a letieť do nemocnice. Bol to pneumotorax, od kašľa. Takže áno, môže to byť svalovica, nerv, ale aj niečo iné.

autor
19. aug 2024

@aniele robili mi RTG.. ale videla som ako ho pán dr pozeral, s preloženou nohou kukol na pc, zatvoril, napísal “všetko v poriadku” a poslal ma preč nech si fám flektor.. vôbec to nepozrel, neskúmal.. bohužiaľ

danielahamar
19. aug 2024

Náplaste od bolesti si dávaj na rebrá, tabletky od bolesti ja osobne som mala aulin a natieraj od bolesti a do týždňa by to malo ustúpiť, tá najväčšia bolest, nie zmiznúť. A ešte na uvoľnenie quajacuran,alebo magnezium slabšia forma

butterflyeffect
19. aug 2024

Svaly nie, ale moze to byt branica-take ako svaovka na branici alebo natrhnute slachy ked su pri namahe-take mikrotrhlinky tak to iste ale na branici, aspon mne to tak doktor vysvetlil. Mala som to 2x-nic prijemne, bolest pri kasli aj pri zasmiati, postupne to prejde…

lubossi
19. aug 2024

Pozor na záchvaty kašľa. Keď nie je produktívny treba ho tlmiť. Lebo si okrem potrhanych vlákien odnesies aj selest na srdci.
Bola si na teste na astmu? Robili ti spirometriu?
Ja som mal taky kašeľ z alergie. Trvalo kým sa ns to prišlo.

tuleniatko
19. aug 2024

Teraz tym trpim, bolest sa mi presuva z pravej strany na lavu, citila som to az v prsniku, pod rebrami a na chrbte...ohrievam si to infralampou, trocha to tam uvolnuje. Nastastie mi uz lieky konecne zacinaju zaberat.

autor
19. aug 2024

@lubossi mala som covid .. bolo to z toho, v tej fáze keď som mala záchvaty sa už uvoľňovali tie hlieny, ale chvíľami ťažko a samozrejme ro spôsobovalo silný kašeľ

danielahamar
19. aug 2024

A ešte ďalšia vec, pri kašli sa nielen vedia natiahnuť a natrhnut svaly, ale vie sa vyhodiť aj niečo na chrbtici, takže aj to môže spôsobovať veľkú bolesť. A dokonca sa vedia prekrizit aj rebrá.

amelie2017
19. aug 2024

Muz, v detstve silny astmatik, neskor lepsie, ma problemy kazdu chvilu.. raz sme ho viezli na urgent, mysleli sme si, ze infarkt, ale boli to "len" poskodene, potrhane nervy v branici z tolkeho kasla. Pri kasli si mozeme aj rebro zlomit.