Ahojte ak nie som stotožnená s nazorom neurologa a chcela by som konzultaciu vysledkov MR u neurochirurga je potrebne mat odporucanie k nemu alebo vymenny?
Neurochirurg je vyššie odborné pracovisko. Standardne ho vybavuje priamo neurológ a posiela tam pacienta. Dá sa ísť aj na konzultáciu a objednať priamo na neurochirurgiu, ale čo ja som riešila v tom prípade sú dlhé cakacky. Takže asi lepšie konzultácia u iného neurológa a aby ten posunul na neurochirurga. Hlavne ich riešia neurológovia v nemocnici pri hospitalizácii. Som rovnako laik, ktorý to riešil v nedávnej dobe...
Partner bol bez vymenneho listka a termin mal ok. Mal prasknute dve platnicky jednu vytečenu nalaz z MRI. V Agel BA si konzultaciu platil tusim 30 eur ale ten lekar u ktoreho je uz prešiel do novych zamkov. Termin mal tušim do tyzdna - dvoch ale bolo leto a dovolenky. Na konzultacii bol aj v TT aj neskôr s druhym nalezom ešte v novych zamkoch.
ak mas nalez MRI - kludne sa objednaj na konzultaciu na neurochirurgiu. Alebo k inemu neurologovi - ja verit neurologicke, u ktorej som bola na prvom vysetreni --- som teraz na voziku a v pluenkach.
proste ked tam budes volat povedz ze chces skonzultovat nakez a hotovo
Áno, treba ti výmenný lístok, jedine, kde ho nepotrebuješ je gynekológ, kožný, psychiater.
To sú výnimky.
A ten výmenný lístok ti môže napísať aj praktický lekár,nemusí to byť neurolog
Podla mna ta ziadny neurochirurg nevezme, oni neposobia ako ambulantni lekari, takze vymenny listok je zbytocny. Jedine ist k inemu ambulantnemu neurologovi po znamosti alebo na plnu uhradu (laik).